ارائه تعریف علمی مبتنی بر آموزههای دینی از اقتصاد مقاومتی از سوی حوزه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سیدعباس قائم مقامی، استاد حوزه و دانشگاه، در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات با حضور در غرفه خبرگزاری رسا، با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی مقوله بسیار مهمی است، بخش اصلی آن را دارای ماهیت فرهنگی دانست که نیاز به فرهنگ سازی دارد.
وی اظهار داشت: به مقوله اقتصاد مقاومتی باید نگاه طولانی مدت داشت و انتظار نداشت سریع به نتیجه برسد؛ چرا که مصرف گرایی آفت فرهنگ عمومی جهان شده و ما نیز از این موضوع مصون نیستیم. اقتصاد مقاومتی در صورت تعامل تنگاتنگ دولت، ملت، نخبگان و... محقق میشود. یعنی دولت بدون مردم و مردم بدون دولت نمیتوانند به این اقتصاد مقاومتی برسند.
حجتالاسلام قائم مقامی، نظریه پردازان حوزه و دانشگاه را حلقه واصل میان ملت و دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار داشت: باید تمام سیستم جایگاه اقتصاد مقاومتی را متوجه شود. حتی باید فیلمهای سینمایی، هیأتها و... در جهت فرهنگ سازی آن تلاش کنند.
وی ضمن تأکید بر ارائه طرح جامع درباره اقتصاد مقاومتی و تعریف ارکان آن، وظیفه حوزههای علمیه را در اینباره بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: حوزه باید به عنوان طبقه نخبه که به نظریه پردازی میپردازد، تعریف جامع و علمی مبتنی بر آموزههای دینی و معطوف به مسائل اجتماعی از اقتصاد مقاومتی ارائه دهد.
استاد حوزه و دانشگاه، ابهام در تعریف مسائل را یکی از مهمترین دلایل نرسیدن به اهداف بیان کرد و اظهار داشت: اگر نخبگان به ویژه حوزویان این ابهامات را واقعه بینانه، به دور از شعار، معطوف به منابع غنی اسلام و به صورت علمی تعریف کنند، نقش مهمی در رفع مشکلات خواهند داشت.
وی اظهار داشت: حتی اگر فردی میخواهد از عملکرد دیگران انتقاد کند، نخست باید ابهامات تعریف را از بین ببرد، تا اگر دیگران عمل نکردند، بتواند انتقاد کند./993/پ202/ب1