سنت وقف در جامعه مظلوم است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجتالاسلام ستار علیزاده صبح امروز در جلسه ستاد وقف مرکز مازندران در سالن اجتماعات اداره کل اوقاف و امور خیریه استان اظهار داشت: اوقاف مازندران در مدت اخیر توانسته در حوزه ساماندهی موقوفات و امور وقفی موفق عمل کند و مسئولان شهرستانی رابطه مطلوبی با اوقاف دارند.
وی افزود: همکاری اداره کل ثبت استان و شهرستان ساری در شناسایی رقبات برای صدور سند مالکیت موقوفات مازندران بسیار مناسب بوده است و آینده خوبی برای گزینش موقوفات و بررسی آنها تامین شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به اینکه وقف سنت الهی و صدقه جاریه بوده است تصریح کرد: وقف سنگربان کرامت دینی و بشری در جامعه محسوب میشود و این مهم از ابتدای ظهور دین اسلام و حتی قبل تر نیز موجود بوده است و از سنن الهی موکد است.
علیزاده با بیان اینکه اثرات وقف هنوز در جامعه معرفی نشده است افزود: وقف واقعا مظلوم بوده و خدمت به وقف خدمت به کرامات اخلاقی و اجتماعی است چرا که این مقوله موثر در جامعه است و کاری بزرگ میتوان برای یک محیط و جامعه انجام داد که گاهی یک جموعه نمیتواند انجام دهد و با وقف به ثمر می نشیند.
وی با اعلام اینکه وقف در اقتصاد مقاومتی، جنبش نرم افزاری، حفظ محیط زیست اثر ویژه دارد، گفت: وقف در حوزه اشتغال، ترویج دین به صورت مدرن نقشی اثرگذار و کیفی دارد و موجب ترقی سطوح عالی میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه نقش وقف در تحقیق و پژوهش بسیار اثرگذار است افزود: نقشهای متعدد وقف در جامعه احصا و شناسایی شده است.
وی با اشاره به اینکه با ترویج فرهنگ وقف بسیاری از مشکلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه برطرف میکند گفت: مقام معظم رهبری همواره به ترویج فرهنگ وقف در جامعه تاکید دارند.
علیزاده با بیان اینکه ادارات اوقاف شهرستان برای وصول مطالبات وقف حق شکایت از اداره خاصی ندارند افزود: مشکلات ادارات باید در قالب دوستانه و اداری برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه حفظ و حراست از موقوفات وظیفه همه مسئولان است، گفت: حوزه سلامت از اولویتهای اوقاف است و میتوانیم موقوفات حوزه سلامت را شناسایی کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان اینکه فرهنگ وقف باید در بین اصناف به نحو شایسته ترویج شود، افزود: معرفی موقوفات استان باید متناسب با نیاز روز جامعه باشد.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی امامزاده عباس (ع) ساری باید بیشتر مورد توجه مسئولان شهرستان قرار گیرد گفت: بیتوجهی به این بقاع متبرکه در گذشته باید جبران شود.
علیزاده با بیان اینکه امامزادگان بهترین دستگاه فرهنگی در جامعه هستند افزود: در راستای ترویج دین، فرهنگ اهل بیت (ع) و فرهنگ نبوی و علوی باید بیشتر تلاش شود.
وی با اشاره به اینکه توجه به بقاع متبرکه و امامزادگان ساری باید بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد گفت: برای ترویج و نوسازی بقاع متبرکه شاخص مرکز استان نظیر امامزاده عباس (ع) ساری که یکی از قطبهای فرهنگی کشور است باید توجه ویژهای از سوی مدیریت ارشد شهرستان قرار گیرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران از آمادگی این اداره کل برای برگزاری کنگره ملی امامزاده عباس(ع) ساری خبر داد و افزود: با تعریض و نوسازی مسیر امامزاده عباس(ع) ساری فعالیتهای فرهنگی متعددی صورت خواهد گرفت./950/202/ب3