۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۱
کد خبر: ۴۵۷۵۰۴
آیت الله اعرافی:

تمدن سازی حوزه در گرو انقلابی ماندن آن است

آیت الله اعرافی با خطیر دانستن وظیفه حوزه های علمیه در تمدن سازی، انقلابی ماندن حوزه ها را مهم‌ترین اصل در تحقق این موضوع برشمرد و گفت: حوزه در ذات خود نهضت آفرین بوده و انقلابی بودن با ذات حوزه عجین شده است.
 آیت الله اعرافی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی در آیین افتتاح فعالیت های سالانه بسیج مدرسه معصومیه که در سالن همایش های این مدرسه برگزار شد، با اشاره به ضرورت بحث پیرامون ویژگی های حوزه انقلابی، تصریح کرد: هنگامی که سخن از حوزه انقلابی به میان می آید، باید دو موضوع حوزه، انقلاب و رابطه میان این دو بررسی شود تا از این طریق بتوانیم ویژگی های حوزه انقلابی را بیان کنیم.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران تحول عظیمی در جهان ایجاد کرد به طوری که تمام تحلیل های نظریه پردازان را دگرگون کرد و امروز شاهدیم که تحلیل انقلاب اسلامی ما در مراکز مختلف علمی و اندیشکده های جهانی به عنوان یک موضوع مهم مطرح است.

غفلت از تبیین انقلاب تأسف بار است

مدیر حوزه های علمیه کشور با اظهار تأسف از ضعف تولیدات علمی در بحث تبیین انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: در حالی که باید این تبیین از سوی نیروهای انقلابی و نهادهای داخلی صورت گیرد اما بیش تر از ما، دشمنان این کار را انجام داده اند و با تحلیل های مبتنی بر مبانی خود و با عینک علمی خود، انقلاب اسلامی ما را تحلیل کرده اند که این جای تأسف دارد.

وی افزود: حوزه نیز در این کم کاری تاریخی مقصر است و باید تلاش کند تا انقلاب اسلامی مورد تحلیل و واکاوی قرار گرفته و جنبه های شناختی آن بررسی شده و نگاه های ناصواب و تحلیل های غلط نیز مورد نقد قرار گیرد.

آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان نظریات مختلف پیرامون انقلاب اسلامی، دو نظریه را مورد بررسی قرار داده و اظهار کرد: این دونظریه در نقطه مقابل هم قرار گرفته اند و تئوری ها و نظریه پردازان مختص به خود را داشته و طرفدارانی را در جامعه و همچنین در درون مسؤولان دارند.

انقلابی ماندن معیار اصلی نظام ماست

مدیر حوزه های علمیه یکی از دیدگاه های موجود را در تقابل با انقلابی گری دانسته و عنوان کرد: کسانی که معتقد به این دیدگاه هستند، انقلاب را محدود به کشور دانسته و نهادهای انقلابی و انقلابی بودن را مربوط به دوره خاصی می دانند و معتقدند پس از تشکیل نظام اسلامی، دیگر نیازی به این روحیات و انگیزه های انقلابی نیست و باید نظم جدید اجتماعی برپایه مناسبات سیاسی و اجتماعی جدیدی ایجاد شود.

وی افزود: دیدگاه دوم، دقیقاً در مقابل دیدگاه قبل قرار دارد به طوری که انقلاب را خط ممتدی می داند که انقلابی گری و روحیات انقلابی را لازمه ادامه حیات نظام می داند و حضور انقلاب در میدان های بین المللی را لازم برشمرده و نگاهش معطوف به تغییر فکری، فرهنگی و معرفتی در سطح جهانی است.

آیت الله اعرافی، انقلاب اسلامی پایه گذاری شده از فیضیه را مطابق با نظریه دوم خوانده و تأکید کرد: ندای رسایی که از سوی امام خمینی (ره) برای مقابله با ظلم بلند شد، مؤید این است که انقلابی بودن موتور محرکه نظام اسلامی بوده و ادامه حیات انقلاب را مشروط به بقای روحیات انقلابی می داند.

حوزه انقلابی تمدن ساز است

مدیر حوزه های علمیه کشور حوزه های علمیه را نهضت آفرین برشمرده و عنوان کرد: در طول تاریخ، نهضت های بزرگ اجتماعی، سیاسی و فرهنگی از حوزه برخاسته است و این نهاد تحول آفرین، مولد انقلاب های مختلفی بوده است که لازم است تا در عصر جدید نیز باید با حفظ هوشیاری خود، حیات پربرکت خود را ادامه دهد.

وی انقلابی بودن را در ذات حوزه های علمیه دانسته و تأکید کرد: ذات حوزه های علمیه با انقلابی گری عجین است و باید مراقب بود تا در این کانون عظیم اتفاقی رخ ندهد که این مولد انقلاب به مخرب انقلاب تبدیل شود.

آیت الله اعرافی، حفظ هوشیاری حوزه ها در برابر توطئه دشمنان را ضروری خوانده و افزود: دشمنان از ظرفیت فوق العاده حوزه های علمیه آگاهند و طبیعی است که برای جلوگیری از پرچمداری این نهاد عظیم و از بین بردن روحیه شجاعت، رشادت، ایمان و انقلابی بودن، توطئه های فراوانی را طراحی و اجرا کنند و حوزه ها باید با حفظ هوشیاری، این توطئه ها را شناخته و با آن ها مقابله نمایند.

وی در پایان، ضمن بیان برخی شاخصه های حوزه انقلابی، تأکید کرد: رویکرد تمدنی، نگاه جهانی داشتن، شناخت حقایق عالم، نفی سکولاریزم سنتی و مدرن، نگاه جامع به مرجعیت و ولایت، تعامل صحیح حوزه و نظام اسلامی و ورود به عرصه های علمی در دانشگاه ها و جامعه از مهم‌ترین شاخصه های حوزه انقلابی است که باید در مسیر تحقق آن ها تلاش های مجاهدانه انجام داد./872/پ202/ب1

وحید کوچک زاده
ارسال نظرات