اخلاق يكي از مولفه هاي مغفول مانده در عاشورا است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام سيد علي علوي صبح امروز در مراسم پر فيض زيارت عاشورا که در خانه تاريخي آل ياسين كاشان برگزار شد، گفت: عاشوراي سيد الشهدا و نهضت اباعبدالله الحسين حقيقتي است كه نه تنها در تاريخ 250 ساله ائمه معصومين بلكه به جرأت مي توان گفت در طول دوران برگزيدگان خدا حقيقتي بي نظير و بي مانند و يك واقعيت بي همتا است.
وي افزود: هرچه بشريت به ابعاد و زواياي مختلف عاشورا دقيق شود، جلوه هاي تازه اي را از آن كشف خواهد كرد، به طوريكه مي توان گفت اگر عاشورا و نهضت سيد الشهدا نبود آنچه را كه امروز به عنوان ديانت از آن بهره مند هستيم در اختيار نداشتيم و به جاي اسلام واقعي و حقيقي اسلام دروغين بر جوامع اسلامي حاكميت داشت و ما همه اينها را مرهون و مديون وجود امام حسين(ع) هستيم.
حجت الاسلام علوي در ادامه با اشاره به علت فراموش نشدن عاشورا و علت جاري بودن و ساري بودن آن در طول تاريخ، گفت: عاشورا واقعيت بي نظيري در تاريخ 250 ساله ائمه معصومين است كه در زندگي انسان فراموش نمي شود.
وي افزود: اگر عاشورا جاري است و فراموش نشده است براي اين است كه سيد الشهدا وقتي از مدينه به طرف مكه و از مكه به طرف كربلا حركت كرد در طول اين مسير كه حدود شش ماه به طول انجاميد، حضرت نامه هاي مختلفي را براي چهره هاي متعددي نوشت و به تناسب ايام و مواقع متعددي خطابه هايي را ايراد كرد و پيكهايي را روانه و در نامه هاي ارسالي علت حركت خود را از مدينه به طرف كربلا بيان كرد كه يكي از مهم ترين دلايل آمدن حضرت از مدينه به كربلا مسأله هدايتگري بود.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: امام حسين(ع) انگيزه و هدف اصلي خودش را از آمدن به كربلا مسأله هدايتگري و هدايت اعلام كرد تا افراد خفته در خواب غفلت را بتواند از اين راه و اين مسير هدايت كند، هدايتي كه نه تنها از همان روز حركت گمشدگان هدايت امثال زهير و حُر مشمول اين هدايت شدند بلكه كشتي هدايت حسيني تا به امروز گمشدگان راه را به طريق باز مي گرداند.
وي يادآور شد: اين تعريف كه جد او پيامبراكرم(ص) مي فرمايد در شب معراج ديدم كه به عرش الهي جمله ‹‹اِنَّ الْحُسین مِصباحُ الْهُدی وَ سَفینَهُ الْنِّجاه›› نوشته شده است و اين حسين است كه چراغ هدايت و كشتي نجات است تنها زيبنده امام حسين(ع) است.
حجت الاسلام علوي در ادامه با اشاره به سه عنوان ‹‹هدايت اعتقادي، هدايت عبادي و هدايت اخلاقي›› در سيره هدايت حسيني، گفت: امام حسين(ع) در بدترين شرايط و زمان، هدايت اعتقادي خود را با تمام قدرت آغاز كرد و انقلابي را در عرصه هدايتگري با محوريت اعتقادات ايجاد كرد.
وي، عبادت، نماز، تزکيه و تهذيب نفس را از مهم ترين مولفه های اعتقادی امام حسين(ع) نام برد و يادآور شد: اباعبدالله الحسين در روز عاشورا و در ميدان کارزار نيز با گرفتن مهلت نماز اول وقت را به تاخير نينداخت.
استاد حوزه علمیه افزود: نماز و عبادات در مكتب تربيتي امام حسين(ع) كار را به جايي مي رساند كه روز عاشورا و در آن مهلكه جنگ، نماز ظهر را اول وقت و به جماعت اقامه مي كند و با نماز اول وقت خود در صحنه كارزار با آن وضعيت روحي و رواني كه قلم از بيان آن عاجز است جاي هيچگونه توضيح و گفتماني را باقي نمي گذارد.
استاد حوزه و دانشگاه از اخلاق به عنوان يكي از مولفه هاي مغفول مانده در عاشورا و كربلا نام برد و افزود: در كنار اعتقادات و عبادات، جنگ اخلاق در برابر بداخلاقي و جنگ نورانيت در برابر ظلمت و تاريكي سپاه سيد الشهدا و سپاهيان يزيد است.
شايان ذكراست، مراسم پر فيض زيارت عاشورا به مدت 10 روز در دهه دوم محرم به همت مرکز ارتباطات و امور بين الملل شهرداري کاشان، با حضور سخنرانان مطرح کشوري حجج اسلام راشد يزدي، هاشمي نژاد، قائمي، علوي و صابري اراکي و مداحي حاج محسن افشاري و حاج محمد مسگري در خانه تاريخي آل ياسين كاشان برگزار مي شود./202/1307/ب1