۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۸
کد خبر: ۴۵۵۷۶۲

چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی

اعزام ۴۱۰ مبلغ و مبلغه به مناطق مختلف استان یزد در محرم امسال، رعایت حق الناس و ترویج فرهنگ وقف از درس‌های نهضت کربلا، آیین‌های عزاداری؛ موثر در تبیین ارزش‌های عاشورایی، بخشی از اخبار کوتاه سازمان تبلیغات اسلامی است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان یزد، حجت‌الاسلام سید محمد شریف حسینی کوهستانی مدیر کل تبلیغات اسلامی استان یزد، با تسلیت ایام سوگواری سالار و سرور شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش با بیان اینکه ماه محرم فرصت خوبی برای انتقال فلسفه قیام عاشورا و تبیین دین اسلام در جامعه است گفت: در این راستا باید از ظرفیت موجود در هیئت‌ها و مجالس عزاداری در جهت انتقال این فلسفه استفاده کرد.
وی با اشاره به استقبال خوب جوانان و نوجوانان از برنامه‌های هیئت‌های عزاداری در دهه اول محرم گفت: باید مسئولان و دست اندرکاران هیئت‌های مذهبی از این ظرفیت در در جهت انتقال فرهنگ و شعور حسینی نهایت استفاده را داشته باشند.
حسینی کوهستانی با تاکید بر نقش مهم مبلیغن و مبلغات در تبیین قیام عاشورا تصریح کرد: مبلغین و مبلغات با حضور در مجالس و محافل ماه محرم و عزاداری‌های حضرت امام حسین (ع) در انجام رسالت خود اهتمام خواهند داشت.
وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی هرساله با اعزام مبلغ و مبلغه به مساجد و حسینیه‌های تلاش می‌کند که نقش خود را در تبیین این واقعه تاریخی برای اقشار مختلف به خوبی ایفا کند افزود: اعزام مبلغ به هیئت‌های مذهبی، مساجد و حسینیه‌ها نقش مؤثری در تبیین نهضت سرخ حسینی و احیای سیره حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفای ایشان در مبارزه با فساد، ظلم و ستمگری دارد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان یزد با اشاره به اعزام ۴۱۰ مبلغ و مبلغه در دهه اول محرم به نقاط مختلف استان یزد گفت: از این تعداد ۱۵۰ مبلغ و مبلغه از روحانیون اعزامی از دفتر تبلیغات و مابقی از مبلغین و مبلغات بومی استان می‌باشند.
وی تصریح کرد: از مجموع مبلغان اعزامی ۱۴۵ نفر مبلغ و ۵ بانوی مبلغ و از مجموع ۲۶۰ مبلغ و بانوی مبلغ بومی استان یزد۱۹۵ نفر مبلغ و ۶۵ نفر بانوی مبلغ هستند.

رعایت حق الناس و ترویج فرهنگ وقف از درس‌های نهضت کربلا

حجت‌الاسلام علی نعمت الهی در روز تاسوعای حسینی در گفت وگویی در خصوص درسهای نهضت عاشورا گفت: قیام امام حسین(ع) جنبه های آسمانی و الهی فراوانی دارد که شاید در اذهان نگنجد اما با یک نگاه عمیق به ابعادی از آن می توان دریافت این حماسه زوایای پنهان زیادی دارد و مانند هیچ جنگی در دنیا نیست.

وی افزود: آنچه قیام امام حسین(ع) را آسمانی کرده و موجب ماندگاری آن در تاریخ برای همیشه شده ریشه داشتن در نیازهای فطری بشری بوده و آنچه از نگاه زمینی برای همه قابل درک است مبارزه با ظلم، ستم و هرگونه بیداد در بدترین شرایط است.

 مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین بیان کرد: شهادت، ازخود گذشتگی و ایثار از دیگر درس های واقعه عاشوراست که باید مورد توجه عزاداران قرار گیرد.

نعمت الهی در ادامه اظهارداشت: نهضت عاشورا و قیام امام حسین(ع) یک دانشگاه عملی برای همه انسان های آزاده است که با شاگردی در آن می توان به سعادت در دنیا و آخرت دست یافت.

وی با بیان صحنه هایی از این قیام آموزنده یادآورشد: امام حسین(ع) وقتی وارد صحنه کربلا می شوند می پرسند این محل کجاست و گفته می‌شود «کربلا» و حضرت سراغ طوایف بزرگ آن را می گیرند و پیشنهاد خرید اراضی کربلا را می دهند.

نعمت الهی تصریح کرد: همین موضوع نشان می دهد حضرت برخلاف برخی که به دروغ گفته بودند حضرت وضعیت مالی مناسبی نداشت متول بود و اراضی به وسعت دو مایل در دو مایل را با ۶۰ هزار درهم از بنی اسد خریداری می‌کنند.

 وی اضافه کرد: این خرید زمینها در شرایطی انجام می‌شود که امام معصوم حق تصرف در همه امور و اموال و جان افراد را دارد اما سالار شهیدان برای آموزش مردم به رعایت حق الناس که برای ایشان شرط مهمی است با قیمت مناسبی این زمین ها را خریداری کرده و وقف می‌کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اظهارداشت: نکته دوم این واقعه در این است که امام حسین(ع) با سرمایه قابل توجهی وارد کربلا می‌شود و این اتهام که این حرکت برای مال دنیا و پست و مقام بوده کامل منتفی و دروغ است زیرا حضرت کشاورز نمونه ای بود که ثروت خود را برای ترویج دین خرج کرد.

وی بیان کرد: امام حسین(ع) زمینهای خریداری شده را وقف بنی اسد کردند و فرمودند از عایدات این زمین ها برای پذیرایی از زائران در آینده هزینه شود و در واقع با این پیام خبر ازشهادت خود و یارانش نیز می دهد.

نعمت الهی اظهارداشت: درسهای نهضت حسینی ترویج فرهنگ وقف و رعایت حق الناس است که به نظر می رسد در واقعه عاشورا مغفول مانده است.

موثر در تبیین ارزش‌های عاشورایی

حجت‌الاسلام مهدی ستوده در خصوص اجرای تعزیه و برپایی آیئن های عزاداری در اردبیل عنوان کرد: آنچه در موضوع عزاداری‌های ماه محرم به آن تأکید می‌شود در مرحله اول توجه به ارزش‌ها است. ما هر عزاداری داریم باید بتواند ارزش‌های عاشورایی را به تصویر کشیده و آن را منتقل سازد.

حجت‌الاسلام مهدی ستوده با آسیب شناسی آئین شبیه خوانی در اردبیل افزود: واقعه و اتفاقی که در معرض نمایش است باید با شرایط زمانی و مکانی سازگار شده و بتواند ابزارهای هنری را برای بیان ارزش‌ها به کار گیرد.

وی با بیان اینکه در شبیه‌خوانی وقتی لباس شبیه‌خوان مناسب نیست درواقع باهدف اصلی عزاداری در تعارض است، یادآور شد: در عزاداری تطبیق اهمیت ویژه دارد چراکه شبیه‌خوان از احوالات افرادی دیگر در یک تاریخ دیگر سخن می‌گوید و نوع تلبس افراد اهمیت ویژه دارد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان متذکر شد: در شبیه‌خوانی‌ها غفلت از این موضوع موجب می‌شود به اصل عزاداری ضربه بزند.

 اعزام ۲۰۰ مبلغ دینی در ماه محرم به هیئت ها وحسینیه های شهرستان ساوه

حجت‌الاسلام حسینعلی یزداندوست رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان ساوه با اعلام این خبر گفت: به مناسبت ایام محرم و سوگواری سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) تعداد ۲۰۰ نفر از مبلغان دینی به مساجد و حسینیه های شهری و روستایی ساوه اعزام شدند.

وی گفت: با رایزنی و ارتباط با هیئات مذهبی، تعداد روحانی اعزامی در ماه محرم در کلیه روستاهای بالای ۱۰ خانوار روحانی تبلیغی اعزام شده است.

اعزام ۵۷روحانی در محرم به مساجد شهرستان بندرگز

حجت‌الاسلام شعبان کشیری ضمن عرض تسلیت ماه محرم گفت: دردهه اول محرم ۱۴۳۸ هجری قمری تعداد ۵۷ نفر مبلغ و مبلغه اعزامی از تبلیغات اسلامی قم،بومی، مستقر و هجرت جهت نشر و ترویج تبلیغ احکام اسلامی و معارف دینی و برگزاری نماز جماعت و تبیین فلسفه قیام سیدالشهدا به مساجد، هیئات مذهبی، حسینیه،تکایا شهرستان بندرگز و بخش نوکنده اعزام شدند..

وی افزود: برپایی مراسم عزاداری و مجالس حسینی بدلیل قالب و محتوای جذابی که دارد بهترین راه انتقال معارف اسلامی و احکام الهی که بعنوان یک حرکت تبلیغی در ماه محرم توسط روحانیون که سفیران و  راویان عاشورایی  می باشند که جهت نشر فرهنگ اسلامی و قرآنی و تبلیغی به مساجد و تکایا و حسینیه و هیئات مذهبی شدند./1325/پ204/ی

ارسال نظرات