۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۹
کد خبر: ۴۵۳۱۹۶
مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی مطرح کرد؛

ماندگاری طلاب در خراسان شمالی با تدریس دروس خارج در حوزه علمیه استان

مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی با اشاره به آغاز تدریس دروس خارج فقه و اصول در این حوزه علمیه، گفت: با تدریس این دروس، طلاب و روحانیان همزمان با حضور در استان به تحصیل خود هم ادامه می‌دهند؛ در نتیجه از هجرت آنها به شهرهای دیگر جلوگیری می‌شود.
حجت الاسلام سالاری مکی- مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی

حجت‌الاسلام حجت سالاری مکی، مدیر حوزه علمیه استان خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، با اشاره به آغاز تدریس دروس خارج فقه و اصول در این حوزه علمیه، اظهار کرد: تدریس دروس خارج فقه و اصول در حوزه علمیه خراسان شمالی، با مجوز شورای عالی حوزه علمیه خراسان از امسال آغاز شده است.

وی با بیان اینکه این کلاسها با هدف ارتقای علمی طلاب مدارس علمیه خراسان شمالی برپا شده است، اضافه کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سفر به این استان و در دیدار با طلاب و روحانیان خراسان شمالی مبنی بر اینکه «اینجا جایگاهی است که یک حوزه علمیه کامل با سطوح عالی درسی با کیفیت خوب می‌تواند فراهم شود»، چند سال پیگیر راه‌اندازی کلاسهای درس خارج در حوزه علمیه استان بودیم که این امر امسال به تحقق پیوست.

حجت‌الاسلام سالاری مکی با اشاره به اینکه در کلاسهای درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان شمالی مباحثی چون بررسی ولایت فقیه در کتب فقهی، ولایت فقیه در اصول، اختیارات ولایت فقیه، اجماع، اخبار، روایات، تاریخ و غیره مطرح می‌شود، خاطرنشان کرد: اتمام کتبی سطح سه حوزه یکی از شروط حضور طلاب و روحانیان در کلاسهای درس خارج فقه و اصول است.

وی با بیان اینکه کلاسهای درس خارج حوزه علمیه خراسان شمالی از شنبه تا چهارشنبه در محل حسینیه شهدای مصلای امام خمینی(ره) بجنورد برگزار می‌شود، اظهار کرد: درس خارج فقه با تدریس حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد و درس خارج اصول هم با تدریس حجت‌الاسلام والمسلمین علی قربانی، امام جمعه حصار گرمخان و استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان برگزار می‌شود.

دبیر شورای استانی حوزه‌های علمیه خراسان شمالی ادامه داد: امید می‌رود با راه‌اندازی کلاسهای درس خارج در استان، طلاب و روحانیان برای فراگیری و ادامه تحصیل در کنار تبلیغ و ترویج معارف اسلامی در استان ماندگار شوند.

وی با بیان اینکه همیشه طلاب و روحانیانی که برای تبلیغ به خراسان شمالی می‌آمدند دغدغه ادامه تحصیل داشتند، افزود: اکنون با راه‌اندازی دروس خارج این دغدغه رفع شده و طلاب و روحانیان می‌توانند همزمان با حضور در استان و انجام فعالیتهای تبلیغی، تحصیل حوزوی خود را هم ادامه دهند.

حجت‌الاسلام سالاری مکی تصریح کرد: وقتی طلاب و روحانیان ببینند همزمان با حضور تبلیغی در استان از تحصیل خود هم عقب نمانده‌اند هم نشاط علمی بیشتری یافته و هم انگیزه خدمت آنها هم افزایش می‌یابد؛ در نتیجه از هجرت آنها به شهرهای دیگر ازجمله قم و مشهد جلوگیری می‌شود.

مدیر حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: با توجه به آغاز ماه محرم و حضور طلاب و روحانیان در روستاهای دورافتاده برای تبلیغ، نخستین جلسه درس خارج در حوزه علمیه استان با حضور 30 طلبه و روحانی برگزار شد اما بعد از پایان دهه نخست محرم پیش‌بینی می‌شود افزون بر 50 طلبه و روحانی در پای دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان شمالی حاضر باشند.

گفتنی است، حوزه علميه خراسان با هزار و 200 سال قدمت و حدود 30 هزار طلبه در حال آموزش در 131 مدرسه علميه تحت نظر 2 هزار استاد، پس از حوزه علميه قم دومين مركز حوزوي ايران است.

مدارس علمیه استان خراسان شمالی از سال 1388 تا سال 95 به‌صورت نمایندگی مدیریت زیر نظر حوزه علمیه خراسان بزرگ اداره می‌شدند اما حوزه علمیه خراسان شمالی از شهریورماه امسال به مدیریت استانی ارتقا یافت.

در استان خراسان شمالی 16 مدرسه علمیه شامل 10 مدرسه علمیه ویژه برادران و شش مدرسه علمیه ویژه خواهران فعال است که در سال تحصیلی جازی درمجموع هزار و 500 طلبه خواهر و برادر در این مدارس در سطوح یک، دو، سه و چهار زیر نظر 170 استاد اعزامی و حق‌التدریس مشغول به تحصیل علوم دینی هستند./9314/302/ب2

ارسال نظرات