۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۴
کد خبر: ۴۵۰۲۳۱
مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار خبرداد؛

تولید متون فقه پزشکی و پژوهش فقه نفت در مرکز فقهی ائمه اطهار

آیت الله فاضل لنکرانی با تأکید بر این که حوزه های علمیه نیاز به محققانی دارد که افق های جدیدی از علم را به برکت فقه ایجاد کنند از تولید متون فقه پزشکی و پژوهش فقه نفت در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خبر داد.
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم افتتاحیه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در سال تحصیلی 96-95 ظهر امروز در سالن همایش های این مرکز برگزار شد.

آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در این مراسم با بیان این که مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) از روز نخست بر مباحث عمیق فقهی بنیان نهاده شده است، اظهار داشت: ما در این مرکز سعی کرده ایم که آموزش هایی قوی و عمیقی به طلاب به ویژه طلاب سطوح عالی و خارج داشته باشیم و آنها را در دوران سطح با حواشی و تقریرات دروس آشنا کنیم تا با آمادگی کامل در دوره خارج قرار بگیرند.

می خواهیم خلأهای فقهی را پرکنیم

مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) افزود: این مرکز در یک کلمه در جست‌وجوی هویت اصلی حوزه و پر کردن خلأهای این هویت بوده است و به این نتیجه رسیده که هویت حوزه از نظرعلمی بسیار عظیم است، در همین حوزه علمای بزرگ پرورش یافته اند، محققان زیادی به دست آمده اند و نظریه پردازان فراوانی رشد کرده و در تبیین مبانی فقهی و اصولی درخشیده اند ولی باز کمبودهایی در فقه دیده می شود که باید جبران شود.

وی با تأکید بر این که حوزه های علمیه نیاز به محققانی دارد که افق های جدیدی از علم را به برکت فقه ایجاد کنند، ابراز داشت: ما مدعی هستیم امروز فقه به میدان اجتماع آمده و با همین متون فقهی و اصولی که در حوزه قرار دارد و با همان روش اجتهاد جواهری می توانیم نیازهای روز بشر را در فقه حل کنیم.

آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد: وقتی می گوییم فقه جواهری می تواند به پرسش های روز پاسخ دهد به این معنا نیست که با همان نتایجی که در گذشته گرفته ایم به استقبال مسائل جدید برویم بلکه باید فقه را در همان چارچوب قدیمی و سنتی بر مسائل روز عرضه کنیم و با تحقیق و پژوهش برای پرسش های جدید پاسخ هایی مناسب پیدا کنیم، بنابراین کسانی که می گویند باید متون فقهی قدیمی از حوزه کنار برود در اشتباه به سر می برند.

نباید چارچوب فقاهت عوض شود

وی افزود: اگر چارچوب را عوض کنیم و متون فقهی خود را کنار بگذاریم همانند برخی از مذاهب اهل سنت خواهیم شد که در برهه ای متون خود را کنار گذاشتند و پس از آن بود که فتواهایی عجیب و دور از انتظار از فقها و بزرگان آنها صادر می شد.

مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)  با تأکید بر این که ما نمی گوییم مسائل روز همچون شرکت های هرمی  و یا معاملات جدید در کتاب مکاسب شیخ انصاری آمده است، خاطرنشان کرد: در مکاسب سؤالات جدید نیست ولی قواعدی که در این کتاب بیان شده بر معاملات امروز ما صدق می کند به عنوان نمونه می توانیم درباره همین شرکت های هرمی بحث کنیم که آیا مصداق قمار است و یا از قبیل «اکل ما به باطل» که همگی این قواعد در فقه سنتی ما بیان شده است.

وی افزود: ما بزرگترین مسائل اقتصادی را می توانیم از فقه سنتی خود که آیات و روایات بر آن دلالت دارد استفاده کنیم، بنابراین اگر این متون کنار برود ما سرمایه ای نداریم تا قواعد و ضوابط احکام را از آنها به دست بیاوریم؛ بله تحول در فقه لازم است ولی تحول با عوض کردن مبانی و متون صورت نمی گیرد.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان این که یکی از مسائل مورد نظر در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) مباحث جدید است، خاطرنشان کرد: ما در همین مرکز بهترین متون فقه پزشکی را با تکیه بر همان متون فقهی علمای بزرگ گذشته تولید کرده ایم و در فقه اقتصاد، فقه رسانه، فقه قضا، فقه امنیت، فقه اجتماعی و حتی فقه نفت در حال تحقیق و پژوهش هستیم و آثاری را نیز تولید کرده ایم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت های عمیق آموزشی و پژوهشی در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، ابراز داشت: الان در شهر قم سه مرکز فقهی دیگر نیز وجود دارد که مدیران هر سه مرکز و اغلب اساتید آنجا از فارغ التحصیلان همین مرکز فقهی هستند.

قبول شدن تمام فارغ التحصیلان مرکز در امتحان اجتهاد

مدیر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)  تأکید کرد: بنده خبر دارم عده زیادی از کسانی که در این مرکز تحصیل کردند در امتحان کتبی و شفاهی اجتهاد برای ورود به مجلس خبرگان ثبت نام کردند که همگی آنها به اتفاق قبول شده اند، حال برخی رأی آورده و برخی هم به مجلس راه پیدا نکردند و اساتید این مرکز در شهر قم پرجمعیت ترین کلاس های درس سطوح عالی و خارج را در اختیار دارند.

وی با بیان این که در حال حاضر 54 طرح پژوهشی مطرح شده و برخی نیز به نتیجه رسیده است، به حضور بیش از 100 نفر طلبه جدید الورود در سال تحصیلی جدید به مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خبر داد و عنوان کرد: ما دراین مرکز افزون بر توجه لازم به فقه و اصول دروس اساسی دیگری همچون تفسیر و کلام را نیز راه اندازی کرده ایم که بنده وقتی در سال 89 به رهبر معظم انقلاب گفتم که ما در این مرکز 40 طلبه مبرز در کلام داریم تعجب کردند.

آیت الله فاضل لنکرانی با اشاره به شعبه مرکز فقهی ائمه اطهار در افغانستان، خاطرنشان کرد: طبق اخباری که به دست ما رسیده در این کشور نیز طلابی که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) مشغول به تحصیل هستند از بهترین و ممتازترین طلاب به شمار می روند که این نشان از اخلاص مرحوم والد ما و همت و تلاش اساتید این مرکز و طلاب آن دارد.

وی در پایان تصریح کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) مرکزی کاملا مستقل است و تا به حال یک ریال از دولت مبلغی را دریافت نکرده و با وجوهات شرعیه و تبرعات اداره می شود./1330/پ202/ی

ارسال نظرات