جايگاهي براي نهادهاي فرهنگي در برنامه ششم توسعه ديده نشده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا دركاشان، حجت الاسلام سيد عبدالصاحب حسينيصبح امروز در جمع روساي هيئات مذهبي شهرستان كاشان با تبريك ميلاد با سعادت امام هادي(ع) با اشاره به اينكه فرهنگ ديني در برنامه ششم توسعه مغفول مانده است، گفت: رهبر معظم انقلاب در تيرماه ۹۴ در نامهاي به رييسجمهور، سياستهاي کلي برنامه ششم توسعه را ابلاغ کرد.
وي افزود: معظم له سياستهاي کلي برنامه ششم توسعه را بر پايه محورهاي سهگانه اقتصاد مقاومتي، پيشتازي در عرصه علم و فناوري وتعالي و مقاومسازي فرهنگي و با در نظرگرفتن واقعيتهاي کنوني در صحنه داخلي و خارجي تنظيم تا با تحقق اهداف برنامه ششم، به ارائه الگوي برآمده از تفکر اسلامي در زمينه پيشرفت که به کلّي مستقل از نظام سرمايهداري جهاني است کمک کند.
حجت الاسلام حسيني اضافه كرد: در مفاد اين سياست ها در بخش فرهنگي مشتمل بر بندهاي ۶۸ تا ۷۳ ارائه و ترويج سبک زندگي اسلامي ايراني و فرهنگسازي درباره اصلاح الگوي مصرف و سياستهاي اقتصاد مقاومتي، اجراي نقشه مهندسي فرهنگي کشور و تهيه پيوست فرهنگي براي طرحهاي مهم، حمايت مادي و معنوي از هنرمندان، نوآوران، محققان و توليدکنندگان آثار و محصولات فرهنگي و هنري مقوّم اخلاق، فرهنگ و هويت اسلامي ايراني، حضور مؤثر نهادهاي فرهنگي دولتي و مردمي در فضاي مجازي به منظور توسعه و ترويج فرهنگ، مفاهيم و هويت اسلامي ايراني و مقابله با تهديدات و توجه ويژه به توسعه و تجلي مفاهيم، نمادها و شاخصهاي هويت اسلامي، ايراني در ساختارهاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي کشور آمده است.
عضو شوراي فرهنگ عمومي کاشان خاطرنشان کرد: متأسفانه آنچه در مواد لايحه برنامه ششم توسعه ميبينيم توجه کمرنگي به بخش سياستگذاري توسعه فرهنگي و بخش فرهنگي دستورالعمل رهبري شده است و مطابق با اين سياست تدابير اجرايي ديده نمي شود و مشخص نشده که از نظر کمي کشور بعد از ۵ سال قرار است در حوزه فرهنگ به چه اهدافي دست پيدا کند يا به اصطلاح به کجا برسد.
وي با اشاره به سياست «تلاش شايسته براي تبيين ارزشهاي انقلاب اسلامي» يادآور شد: در خود برنامه براي اجراي اين سياست هيچ چيزي ديده نميشود و به طور کلي در بندهايي که دولت در برنامه ششم به مباحث فرهنگي اختصاص داده است مطلبي که تبيين کننده ارزشهاي انقلابي باشد نيست و عمده بحث به نحوه صدور مجوز فعاليت هاي فرهنگي و مرمت بناهاي تاريخي و فرهنگي و احياي بافتهاي ارزشمند کشور مي پردازد.
رييس اداره تبليغات اسلامي کاشان يکي از کاستي هاي برنامه ششم را عدم توجه به مسأله پيوست فرهنگي ذکر کرد و اظهار داشت: يکي از مواردي که در سياستهاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب براي برنامه ششم توسعه عنوان شده است «اجراي امور مهندسي کشور و تهيه پيوست فرهنگي» است که اصلا اشاره اي به خود اين عبارت ها در برنامه ششم نداريم در حالي که بدون پيوست فرهنگي جريان سازي فرهنگي در ساختارهاي اقتصادي، سياسي، اجتماعي و حتي فرهنگي براي مقابله با تهاجم فرهنگي و نفوذ دشمن انجام نمي شود.
حجت الاسلام حسيني از نقاط مثبت لايحه ششم توسعه را توجه به مسأله آسيب هاي اجتماعي دانست و بيان داشت: توجه به بحث آسيب هاي اجتماعي و کاهش حداقل بيست و پنج درصد آسيبهاي اجتماعي از جمله اعتياد، طلاق، حاشيهنشيني، تخلفات و خشونتهاي اجتماعي با اولويت نقاط بحراني از نقاط قوت لايحه ششم است.
به گفته وي، در شرايطي که پيوست فرهنگي جايگاهي در لايحه ششم ندارد چگونه مي خواهند از ابزارهاي فرهنگي براي حذف يا کاهش آسيب هاي اجتماعي اقدام کنند.
رييس ستاد ساماندهي شئون فرهنگي در مناسبتهاي مذهبي کاشان افزود: حوزه فرهنگ در اين سند وضعيت نگران کننده اي دارد و مجموعه برنامه هاي ارائه شده فرهنگ در اين سند کمتر از نيم صفحه و در سه بند و مشتمل بر ۸۰۰ کلمه است و همچنان خلأ شيوه تحقق سبک زندگي اسلامي، مديريت فضاي مجازي، فرهنگ کتابخواني و سياستهاي جمعيتي در آن ملموس است.
حجت الاسلام حسيني يادآور شد: در اين سند هيچ جايگاهي براي نهادهاي فرهنگي همچون مسجد، حوزه هاي علميه و تشکلهاي ديني مردمي در ارتقای فرهنگ و ارزشهاي اسلامي در نظر گرفته نشده است./1307/202/ب2