روحانیان و حوزه های علمیه ورودی آگاهانه تر و منسجم تر را در فضای مجازی داشته باشند
حجت الاسلام روح الله مختاری مدیر حوزه های علمیه هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، در خصوص فرصتها و تهدیدات فضای مجازی گفت: یکی از ابهامات موجود در رابطه با فضای مجازی و شبکه های اجتماعی این است که آیا اینها ابزاری است که مدیریت و اداره آنها به دست دشمن است و یا اینکه این شبکه ها دیده بانی دشمن هستند.
وی با تاکید بر اینکه سوق به هر طرف از این دو جهت می تواند تکیلف ما را نسبت به این شبکه ها و به طور کلی نسبت به فضای مجازی مشخص و معین کند افزود: می توان گفت که فضای مجازی هم محل دیده بانی دشمن است و هم ابزاری است برای عملی کردن نقشه ها و نیت های شومشان است.
مدیر حوزه های علمیه هرمزگان ادامه داد: دشمن از این امکانات برای جاسوسی استفاده می کند تا ذائقه جوانان و ملت ما را بشناسد و جوانان انقلابی و متدین را از دیگران تشخیص و تمييز دهد و این، امری ثابت شده است.
حجت الاسلام مختاری تاکید کرد: روحانیت و حوزه های علمیه باید به این عرصه ورود پیدا کنند و حربه ها را خنثی کرده و تهدید ها را به فرصت تبدیل کنند.
وی ادامه داد: سخنان و دستورات ولی امر مسلمین اهمیت و جایگاه روحانیت را در مورد فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مشخص کرده است، ایشان اهمیت فضای مجازی را به اندازه انقلاب اسلامی می دانند، بنا براین انتظار می رود روحانیون و حوزه های علمیه ورود جدی تر، اگاهانه تر، منسجم تر و هدف دار تری را در این عرصه داشته باشند.
مدیر حوزه های علمیه هرمزگان تاکید کرد: حضور روحانیت و حوزه های علمیه به عنوان خط مقدم اقشار هدایت کننده جامعه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی که امروز در جامعه فراگیر شده، یک ضرورت اجتناب ناپذیر به شمار می رود
حجت الاسلام مختاری با بیان اینکه تبلیغ دینی توسط مبلغین حوزه علمیه به صورت سنتی و به اصطلاح منبر در زمان و مکانی خاص مرسوم بوده و هست ابراز داشت: اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، تبلیغ دینی در یک مکان و زمان خاص نمی گنجد، بلکه در فضای مجازی زمینه و فرصت برای تبلیغ معارف الهی بسیار بالا رفته و برای مبلغ دینی دسترسی به مخاطبین سهل و آسان شده است.
وی با اشاره به نقش بسیار مهم حوزویان در نبرد سایبری در فضای مجازی گفت: در چند قرن اخیر روحانیت شیعه نقش تأثیرگذاری در آگاهی عامه مردم در مقابل توطئه دشمن به عهده داشته که مسأله شبیه خون فرهنگی در دو دهۀ گذشته یکی از آخرین نمونه ها محسوب می شود.
مدیر حوزه های علمیه هرمزگان تاکید کرد: فضای مجازی محیطی است که در آن شنونده و بینندگان بسیاری وجود دارد و اگر ما بتوانیم این شبکه ها را به درستی مدیریت کنیم، بیشترین برد و تاثیرگذاری را برای معرفی مبانی دینی و آرمان های اسلام ناب محمدی خواهیم داشت.
حجت الاسلام مختاری همچنین در پایان تاکید کرد: حوزه های علمیه که یکی از مهمترین و موثرترین اقشار هادی مردم در مسائل اعتقادی و مذهبی هستند نیز می بایست نقش آفرینی خود را در فضای مجازی بیشتر کرده تا بدین ترتیب خطرات موجود در شبکه های اجتماعی و وب را برای نسل جوان امروز کاهش دهند./851/302/ب3