قوانین دست و پا گیر مهمترین سد در برابر ازدواج جوانان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام حسین مولوی، مسؤول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری، عصر امروز در نشست ازدواج و جوانان مرکز بهداشت این استان اظهار کرد: مهمترین عاملی که منجر به تاخیر در ازدواج جوانان شده، قوانین دست و پاگیری است که از تمایل جامعه برای این امر مقدس می کاهد.
وی، عدم بکارگیری جوانان مجرد و در آستانه ازدواج در برخی مشاغل را از موارد قانونی مانع تسهیل سازی امر ازدواج دانست و افزود: ممنوع شدن ساخت خوابگاههای متأهلی در دانشگاهها و سخت گیریهای بیش از حد در ارائه وامهای ازدواج و تسهیلات از دیگر مواردی است که این امر را به خصوص در دانشگاهها با مشکلاتی همراه کرده است.
حجت الاسلام مولوی ادامه داد: تاکنون جلسات و کارگروههای متعددی برای تسهیل سازی و افزایش آمار ازدواج در کشور برگزار شده اما نتیجه و دستاورد عملی مطلوبی مشاهده نمی شود.
وی افزود: مجلس و دولت برای حل این مشکل باید وارد عرصه عمل شوند و در وضع قوانین آسان و فراهم کردن شرایط اولیه ازدواج، جوانان را در این امر یاری رساند.
حجت الاسلام مولوی تصریح کرد: اگر فرصت های شغلی ایجاد و شرایط ازدواج در جامعه فراهم شود دیگر نیازی به صرف زمان و هزینه های بالا برای فرهنگ سازی امر ازدواج بهنگام نیست چراکه خود جوانان در صورت احراز شرایط لازم، بصورت خودجوش اقدام خواهند کرد.
مهرداد شهرانی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در این نشست اظهار کرد: در جلساتی که برای تسهیل سازی امر ازدواج برگزار می شود برخی اعضا دغدغه رفع مشکلات را ندارند و یا این که موضوع ازدواج به صورت کارشناسانه بحث و بررسی نمی شود.
وی، منسوخ شدن برخی آداب و رسوم گذشته را از آفات ازدواج های امروزی عنوان کرد و گفت: احیای سنت های گذشته تنها راهکار پیشگیری از صرف هزینه های غیرضروری و هنگفت ازدواج های کنونی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تصریح کرد: برای آسان سازی امر ازدواج، امکانات مناسبی در ادارات و دستگاههای دولتی وجود دارد که می توان از آنان برای کاهش هزینه های جشن ازدواج به خصوص برای دانشجویان بهره برد.
شهرانی بیان کرد: در صورت صدور مجوز از سوی شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، معاونت دانشجویی آمادگی لازم برای اختصاص فضا و تأمین غذای شب عروسی دانشجویان با هزینه ای ارزان تر از دیگر مکان ها را داراست.
رضا موسویان، کارشناس مسؤول برنامه سلامت جوانان مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با بیان روند کاهشی ازدواج و افزایش آمار طلاق در 10 سال اخیر ابراز کرد: طبق آمار سن ازدواج پسران به 33 و سن دختران به 28سال رسیده است.
مسؤول برنامه سلامت جوانان مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این در حالی است که 25 درصد ازدواجها نیز منجر به جدایی می شود.
موسویان با بیان این که ریشه تمامی آسیبهای اجتماعی در نبود آموزش خلاصه می شود، تصریح کرد: جوانان ما برای امر ازدواج، آموزش های لازم را فرا نمی گیرند که این بزرگترین آسیب است./202/9457/ب1