۱۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۹
کد خبر: ۴۴۷۲۷۹
مدیر حوزه های علمیه هرمزگان تأکید کرد؛

ضرورت ایجاد رشته های تخصصی متعدد در حوزه های علمیه

مدیر حوزه های علمیه هرمزگان با تأکید بر اینکه متون علمی حوزه علمیه یکی از قوی ترین متون علمی است، گفت: حوزه علمیه را باید به سمت گرایشهایی که امروز جامعه جهانی از آن توقع دارد سوق داد و رشته های تخصصی متعدد در حوزه های علمیه ایجاد شود.
حجت الاسلام مختاری مدیر حوزه های علمیه هرمزگان

حجت الاسلام روح الله مختاری، مدیر حوزه های علمیه هرمزگان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به جایگاه حوزه‌های علمیه در جامعه دینی، گفت: این مراکز آموزشی از جایگاهی بسیار والا و مهم در جامعه دینی بر خوردار بوده و در طول تاریخ محل مناسبی برای جویندگان معارف دینی به شمار می آیند.

وی آموزش معارف اسلام و ابلاغ آن به مردم را مهمترین رسالت حوزه‌ های علمیه دانست و با اشاره به فلسفه راه اندازی حوزه های علمیه و همچنین با تأکید بر اینکه هیچ نهاد و سازمانی بدون هدف تأسیس نمی‌ شود، افزود: نهاد حوزه علمیه با اهدافی معین و مشخص نظیر تحقق بخشیدن به رسالتهای انبیای الهی که به علمای دین و حوزه‌ های علمیه به ارث رسیده، تشکیل شده است.

مدیر حوزه های علمیه هرمزگان با اشار ه به تاریخچه متون آموزشی حوزه ها، گفت: این متون یکی از قدیمی ترین متون آموزشی در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ دین و آموزه های دینی است و حوزه‌های علمیه، همواره رهبری امت اسلامی را در طول تاریخ سرنوشت ساز شیعه بر عهده داشته اند که در بین این حوزه‌ها، تأسیس حوزه علمیه نجف اشرف به همت شیخ طوسی از قدمتی به بلندای تاریخ اسلام برخوردار است.

حجت الاسلام مختاری گفت: بعد از تأسیس حوزه علمیه از سوی شیخ طوسی در نجف اشرف، حوزه هایی دیگر نیز در نقاط مختلفی همچون سامرا، کاظمین و بغداد به فراخور وجود علمای برجسته در مناطقی که این حوزه ها تأسیس شد، متون علمی نیز تدوین و از ابتدا تاکنون در حوزه های علمیه تدریس می شود.

وی ابراز داشت: در مقایسه متون علمی حوزه با سایر متون علمی به توجه جدی و تبحر علما در تدوین این متون پی می بریم و می توان گفت که این متون علمی نسبت به متون علمی دیگر مراکز علمی دنیا به حق یکی از مهمترین و بهترین متون بوده که با دقت و ظرافت خاصی تدوین شده است.

مدیر حوزه های علمیه هرمزگان با تأکید بر اینکه تحول در حوزه علمیه را نباید منحصر به تغییر متون درسی دانست، بیان داشت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در قم،  تحول در حوزه های علمیه مختص به تحول در حوزه آموزش نیست بلکه تحول در همه ابعاد اعم از ورود طلبه به حوزه تا شیوه های آموزش و تغییر متون و نحوه را دربر می گیرد.

حجت الاسلام مختاری با بیان اینکه کارکردهای حوزه علمیه در حال حاضر با گذشته متفاوت است، گفت: حوزه علمیه امروزه صاحب حکومت است و شکل گیری حکومت اسلامی در ایران و دیگر کشورهای مسلمان و  همچنین فراتر از آن بر اساس اسلام و معارف اسلام و اهل بیت(ع) بوده و کارکردهای جدید را برای حوزه های علمیه رقم زده که با توجه به این کارکردها، تحولی عظیم در ابعاد مختلف در حوزه علمیه یک امری ضروری است.

مدیر حوزه های علمیه هرمزگان با تأکید بر اینکه متون علمی حوزه علمیه یکی از قوی ترین متون علمی است، تصریح کرد:  حوزه علمیه را باید به سمت گرایشهایی که امروز جامعه جهانی از آن توقع دارد و یکی از نیازهای مبرم حوزه هاست سوق داد و رشته های تخصصی متعدد در حوزه های علمیه ایجاد شود.

وی اظهار داشت: شکی در این موضوع نیست که طلاب برای رسیدن به مرحله اجتهاد باید این متون علمی را در حوزه های علمیه فرا گیرند  اما اگر کسی با هدف تبلیغ دین و یا اهدافی غیر از درجه اجتهاد وارد حوزه می شود ضرورت ندارد که این طلبه این دروس را بگذراند اگر صحبت از تغییر متون به میان می آید تنها مناسب حال  طلابی است که با هدف رسیدن به درجه اجتهاد به فراگیری علوم حوزوی روی می آورد.

مدیر حوزه های علمیه هرمزگان در ادامه، شناخت صحیح دین، ابلاغ صحیح دین، اصلاح‌طلبی در زمین و عینیت بخشیدن به دین و اجرای احکام دینی را از اهم رسالت حوزه های علمیه دانست و تصریح کرد: ریشه شکل‌گیری نهاد مقدس حوزه علمیه به صدر اسلام و آغاز بعثت پیامبر اکرم (ص) باز می‌گردد./851/302/ب2

 

 

ارسال نظرات