۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۸
کد خبر: ۴۴۷۱۲۶
آیت الله مکارم شیرازی:

تولید کنندگان داخلی کیفیت کالاها را افزایش دهند/ اقتصاد مقاومتی برنامه دائمی مسلمین شود

حضرت آ‌یت الله مکارم شیرازی با بیان این که بخشی از مشکلات اقتصادی به دلیل کوتاهی برخی تولید کنندگان در کیفیت اجناس است، تأکید کرد که اقتصاد مقاومتی در هر شرایطی باید برنامه مسلمین باشد.
آیت الله مکارم آیت الله مکارم شیرازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین میرمعزی، رییس مرکز راهبری مطالعات اسلامی اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه قم به همراه جمعی از اعضای این مرکز عصر امروز با حضور در بیت حضرت آیت الله مکارم شیرازی با این مرجع تقلید دیدار و گفت‌وگو کردند.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در این دیدار با بیان این که اقتصاد مقاومتی مسأله ای ضروی در شرایط فعلی جامعه است، اظهار داشت: مردم از حوزه های علمیه انتظار دارند که در این مسیر فعالیت داشته باشد و البته گام های مؤثری که شما در این راه برداشته اید جای تقدیر دارد و امیدواریم آن چه انجام شده به ثمر برسد.

وی افزود: اقتصاد مقاومتی سه مرحله دارد؛ نخست مطالعات کلی است، این که راه های رسیدن به اقتصاد مقاومتی مورد مطالعه قرار بگیرد، مرحله دوم فرهنگ سازی و در نهایت در مرحله سوم نوبت اجرا است؛ شما در مرحله نسخت گام برداشته اید ولی باید در فرهنگ سازی باید بیشتر کار بشود و این که عده ای شکایت می کنند که ما اجناسی تولید کرده ایم با قیمت مناسب و با کیفیت بهتر ولی مردم به سمت کالاهای ما نمی آیند به دلیل فرهنگی است که دیگران جا انداخته اند و این فرهنگ باید در جامعه اسلامی تغییر پیدا کند.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه با ابراز تأسف از این که برخی افراد اجناس داخلی تولید می کنند و آنها را به نام خارجی عرضه می کنند، ابراز کرد: این به معنای پذیرفتن فرهنگ غرب است و گاهی هم حتی سؤال می کنند، آیا جایز است ما اجناس داخلی را به اسم کالای خارجی منتشر کنیم؛ این فرهنگی است که غربی ها راه انداختند.

وی افزود: بخشی از مشکلات اقتصادی ما به دلیل کوتاهی تولید کنندگان است که به کیفیت اهمیت نمی دهند و فقط کمیت برای آن ها ارزش دارد؛ دارویی از خارج وارد می شود که درون آن ظرف یک بار مصرفی برای استفاده از دارو قرار دارد ولی می بینیم روی همین ظرف یک بار مصرف با دقت زیادی کار کرده اند ولی در کشور ما یکی از دوستان ماشین نو از تهران تحویل گرفت و در راه قم خراب شد؛ همین مسائل نامطلوب در جامعه سبب اقبال به اجناس خارجی بشوند.

مشکل اصلی ما عدم کیفیت است

حضرت آیت الله مکارم شیرازی تأکید کرد: قسمتی از مشکلات ما به دلیل فرهنگی است که بر ما غالب شده و می خواهد به ما ضربه بزند ولی بخش مهم دیگر این است که متأسفانه هنوز کیفیت مورد توجه نیست؛ بسیاری از تولید کنندگان کیفیت را رعایت نمی کنند و تقصیر را به گردن مردم انداخته و از آنها گله و شکایت می کنند.

وی با بیان این که برای فرهنگ سازی در اقتصاد مقاومتی باید دست روی جزئیات بگذاریم، اظهار داشت: باید از مرحله کلیات به جزئیات برسیم تا قابل عمل بشود؛ باید دانه دانه کالاهای با کیفیت و بی کیفیت را مشخص کنیم تا بتوانیم این مسأله را به جایی برسانیم.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه با اشاره به تأکید روایات ما بر اقتصاد مقاومتی عنوان کرد: درست است که در قرآن و روایت چیزی با عنوان «اقتصاد مقاومتی» نداریم ولی عناوینی همچون مخالفت با اسراف، قناعت و توکل داریم که از مجموع این عناوین می توانیم به اقتصاد مقاومتی برسیم، همچنانکه سوره یوسف درس های زیادی دارد که در مورد برنامه اقتصاد مقاومتی بیان می کند که حضرت یوسف آغاز کرد و مردم را از قحطی ها نجات داد.

اقتصاد مقاومتی باید برنامه دائمی مسلمین شود

وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی منحصر به زمان تحریم نیست بلکه باید برنامه مسلمین شود تا وابسته به اجانب نباشند و اگر برفرض زمانی تحریم ها برداشته شد، نباید کنار فرهنگ اقتصاد مقاومتی از بین برود و حالا تحریم ها سبب شده که ما به این فکر افتاده ایم که باید تولید داخلی و مصرف داخلی تقویت شود؛ حوزه در این مسإله پیشگام شود و خود را نشان دهد چراکه اگر طلاب، علما و روحانیون این مسأله را در زندگی خود پیاده کرده و این عمل آشکار شود بسیار مؤثر است ولی اگر خودمان اهل این کار نباشیم و فقط از آن حرف بزنیم تأثیر کمی دارد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پایان با بیان این که بانک برای حفظ اموال مردم تأسیس شده است، عنوان کرد:بانک می تواند محل مطمئنی برای تسهیل داد و ستدها باشد، دومین وظیفه بانک ها ورود در اقتصاد و سامان دادن آن است که البته بانک ها این طور نیستند بلکه کانون سود به هر وسیله ای شده اند درحالی که اگر بانک در خدمت مردم باشد و در مرحله دوم به دنبال سود باشد، بسیاری از مشکلات حل می شود./1330/پ202/ج1

 

ارسال نظرات