سیاست تفرقه افکنانه منطقه را به مأمن تروریست ها تبدیل کرده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری امروز در نشست وزرای گردشگری مجمع گفت وگوی همکاری آسیا در تبریز با اشاره به اشتراکات و قرابت فراوان فرهنگی، تاریخی و زبانی میان کشورهای حوزه تمدنی آسیا، اظهار داشت: رونق گردشگری میان کشورهای حوزه تمدنی آسیا که دارای همسویی منافع می باشند موجب تقویت ثبات منطقه ای می شود.
وی با بیان اینکه خاورمیانه در نتیجه سیاست های کینه توزانه و تفرقه افکنانه به مأمن گروه های سلفی گری و تروریستی تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: مسائل، ضرورت ها و نگاه مشترک، همه ما را امروز در کنار هم قرار داده است تا به ظرفیت بزرگ گردشگری به عنوان زمینه و سرمایه مشترک پیش روی این بخش مهم جهان، بیشتر و بهتر بیاندیشیم.
جهانگیری ادامه داد: امروز به عنوان اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا گردهم آمده ایم تا از زاویه فرهنگ و مسؤولیت کمیسیون فرهنگی مجمع، گردشگری را موضوع گفتگو و همکاری عملی خود قرار دهیم و خوب می دانیم که گفت و گو، درک متقابل و همکاری می تواند در همه زمینه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی برای یکایک کشورها ظرفیت مکمل به وجود آورد.
وی با بیان اینکه گردشگری میدان آشنایی و آشتی هر انسان و جامعه ای با انسان و جامعه های دیگر است، تصریح کرد: مجمع گفتگوی همکاری آسیا با امید به همگرایی و همکاری بیشتر میان جوامع و دولت های آسیایی تشکیل شده است، قدرت آسیا و توانمندی های منطقه ای برای ایفای نقش هایی نو در جهان جدید، انکارناشدنی است.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد: امروز به وضوح می بینیم توسعه اقتصادی و صنعتی آسیا طی دهه های اخیر باعث افزایش نقش کشورهای این قاره در تعاملات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی درسطح بین المللی شده است و کشورهای امنِ منطقه که در این فرایند درست تر قرار گرفته اند، بهره بیشتری برده اند.
جهانگیری خواستار توجه به اولویت های شش گانه علمی تکنولوژیک، آموزش و توسعه منابع انسانی، ارتباطات، امنیت، انرژی، آب و غذا و فرهنگ و گردشگری شد و گفت: آسیا به واسطه گستردگی جغرافیایی، تاریخ کهن، تنوع قومی و فرهنگی و جاذبه های طبیعی از استعدادها و ظرفیت های بسیاری در گردشگری برخوردار است.
وی گردشگری را صنعتی درآمدزا و اشتغال زا دانست و گفت: باید به این صنعت در گسترش و تعیین مناسبات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی میان اقوام، جوامع و ملل مختلف، ارتقای فرهنگ گفتگو و مدارا، کاهش خشونت و تحقق دیپلماسی عمومی، کاهش ریسک و مخاطرات اجتماعی، افزایش امنیت همگانی و در مجموع پیشبرد توسعه پایدار و همه جانبه توجه داشت.
جهانگیری تعامل میان ملت ها و تکیه بر ارزش های مشترک انسانی را راهی برای مقابله با تفکرات افراطی در منطقه دانست و خاطرنشان کرد: یکی از دلایل افتراق و اختلاف میان کشورهای قاره کهن آسیا که گاهی آنها را تا سرحد تنش، درگیری و جنگ های مخرب و طولانی مدت پیش برده است، دخالت قدرت های بیگانه و فرامنطقه ای در آسیا بوده است.
وی با اشاره به اوضاع اسفبار مردم کشورهای همسایه تصریح کرد: حضور بیگانگان نه تنها کمکی به پیشرفت و توسعه آسیا نکرده است، بلکه موجب ایجاد خاطره هایی تلخ از سال ها استعمار و استثمار منابع غنی کشورهای منطقه و به برده گرفتن سرمایه عظیم انسانی آنها بوده است.
معاون اول رییس جمهور گفت: وضعیت نگران کننده مردم کشورهای عراق، سوریه، یمن نتیجه این سیاست ورزی ها و اختلاف افکنی های بیگانگان است که ما امروز شاهد آن هستیم و امروز بیشتر از هر زمانی نیازمند همکاری جدی ملت ها برای ایجاد سازوکار منطقه ای و آسیایی برای حل بحران های این منطقه پرتلاطم و در عین حال راهبردی و حساس هستیم.
وی، راه حل بحران های منطقه را متناسب با ویژگی های خاص فرهنگی، قومی و جغرافیایی منطقه و تنها با خواست و مشارکت خود مردم این کشورها دانست و گفت: در این میان ایران به واسطه موقعیت جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و تمدن ممتاز خود می تواند سهم و نقش ویژه ای داشته باشد.
جهانگیری با اشاره به اینکه ایران در کنار ظرفیت های عظیم انسانی و فرهنگی و تاریخی خود، سرزمینی بسیار زیبا با تنوع اقلیم چهارفصل، با جاذبه های طبیعی فراوان است، افزود: سند چشم انداز بیست ساله توسعه کشور و پیش نویس برنامه ششم توسعه اهداف مهمی را برای صنعت گردشگری کشور ترسیم کرده که می تواند در همکاری میان اعضای مجمع محل توجه باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که توافق برجام نقطه عطفی برای ایجاد شرایط مساعد توسعه گردشگری به شمار می آید، تصریح کرد: باید با همفکری، همدلی و همکاری قدردان این فرصت ها باشیم و از آن برای توسعه مناسبات و تعاملات بین المللی و حضور موثر در منظورهای مالی واقتصادی صنعت گردشگری بهره گیریم./935/پ202/ج