۰۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۸
کد خبر: ۴۴۶۴۸۰
استاد درس خارج حوزه علمیه:

اصلاح متون درسی حوزه اقدام جدی بزرگان و علما را می‌‌طلبد

حجت الاسلام والمسلمین حسینی‌آملی با تأکید بر این که بزرگان حوزه باید برای اصلاح متون درسی اقدامات جدی داشته باشند، گفت: در حوزه به کتاب هایی با متون قوی ولی روان نیاز داریم ولی تا این کار صورت نگرفته نباید کتاب های قبلی در حوزه تضعیف شود.
حسینی آملی

حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی حسینی‌آملی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با ضروری خواندن تحول در متون درسی حوزه علمیه اظهار داشت: در این باره باید به دو مسأله مهم توجه داشت؛ نخست وضع موجود و دوم وضعی است که لازم است حاصل شود به معنای حق و واقع.

استاد درس خارج حوزه علمیه افزود: گاهی حق و واقع با هم تطابق کامل دارند همانند نظام جمهوری اسلامی که هم در حال حاضر واقع شده و حق نیز هست؛ اما گاهی اوقات برخی از امور واقع شده، حق نیستند و برخی اموری که لازم است در جامعه به منصه ظهور برسد هنوز واقع نشده است که می توان گفت نظام حوزه های علمیه از مورد نخست است چراکه در حال حاضر بهتر از آن نداریم پس همین که در خارج واقع شده حق است.

کفایه را حذف کنیم جایگزین نداریم

وی با بیان این که فعلا در حوزه علمیه کتاب هایی بهتر از آن چه که هست، نگاشته نشده است، ابراز داشت: به عنوان نمونه اگر کتاب کفایه را از متن درسی حوزه حذف کنیم، کتاب اصولی در همین سطح نداریم که با آن برابری کند، هرچند بنده خودم که این کتاب را خوانده و تدریس کرده ام، می گویم متن این کتاب سخت است و اصلا درسی نیست.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی‌آملی افزود: همینطور کتاب هایی نظیر مکاسب در فقه، رسائل در اصول و بدایه و نهایه در فلسفه هنوز جایگزین بهتری پیدا نکرده اند؛ جایگزینی کتاب ها، کاری کارشناسانه و دقیق می طلبد به این صورت که مسؤولین، اعضای شورای عالی حوزه های علمیه و شورای مدیریت در هم بنشینند و یکی یکی کتاب ها را نقد و بررسی کنند و در نهایت کتابی قوی و بهتر از کتاب های گذشته بنویسند.

برخی از متون درسی اصلا قابل فهم نیست

وی با تصریح بر این که برخی از عبارات کتاب های فقهی و اصولی حتی برای اساتید هم قابل فهم نیست، یادآور شد: کسی منکر این قضیه نیست که کتاب های ما باید اصلاح شود، ما کتاب های با محتوای قوی و متنی روان می خواهیم تا ساعت ها وقت برای برگرداندن مرجع ضمایر نگذاریم؛ ولی حرف ما این است که تا اصلاح صورت نگرفته و تا کسی در این حوزه قلم نزده همین کتاب های  موجود بهترین ها هستند.

استاد درس اخلاق حوزه علمیه تأکید کرد: بنده از مدیران حوزوی، اساتید، طلاب و به ویژه اصحاب رسانه تقاضا دارم تا کاری جامع در زمینه تحول در متون درسی صورت نگرفته، سعی در تضعیف کتاب های موجود نکنند که این کار باعث دلسردی طلاب و اساتید دیگری که با دل و جان مشغول فعالیت هستند می شود و آنها را از سعی و تلاش بازمی دارد./1330/ت302/ی

ارسال نظرات