۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۴
کد خبر: ۴۴۶۳۵۴
نماینده خبرگان رهبری:

اقامه عدالت از مهم‌ترين وظايف حکومت ديني است

حجت الاسلام والمسلمین هاشم زاده هریسی با بیان این‌که اقامه دين يکي از وظايف حکومت و دولت اسلامي در جامعه است، گفت: اگر عدالت در جامعه باشد؛ جدال‌های سیاسی را شاهد نخواهیم بود.
حجت الاسلام والمسلمین هاشم زاده هریسی

حجت الاسلام والمسلمین هاشم هاشم‌زاده هريسي، نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، که به مناسبت هفته دولت ترتیب یافت، با بيان اين‌که اقامه دين يکي از وظايف حکومت و دولت اسلامي در جامعه است، اظهار داشت: از ديگر وظايف دولت اسلامي تلاش براي راحتي، معيشت و امنيت مردم، رضايت بندگان خدا و رعايت حقوق مردم و اقامه عدالت و ايجاد انسجام ملي در جامعه است.

این عالم برجسته منطقه آذربایجان افزود: اقامه عدالت از مهم‌ترين وظايف حکومت ديني است؛ اگر عدالت در جامعه باشد؛ جدال‌های سیاسی را شاهد نخواهیم بود و تريبون‌ها آلوده نخواهد شد و همديگر را خرد نمي‌کنيم و به هم تهمت نمي‌زنيم و همديگر را هتک حرمت نمي‌کنيم.

وی با تشریح روش‌هاي قرآني هدايت مردم به آموزه‌های عالی دینی از سوی حکومت اسلامی، گفت: روش قرآن براي هدايت انسان‌ها تذکر و هدايت است؛ پيامبران نيز آمدند تا مردم را هدايت کنند؛ خداوند متعال در آيات 21 و 22 سوره مبارکه «غاشيه» خطاب به پيامبر می فرماید؛ «ای پیامبر تذکر ده که تو تنها تذکر دهنده‏‌اى؛ بر آنان تسلطى ندارى»؛ يعني پيامبر آمده است تا مردم را هدايت کند و راه‌هاي بد و خوب را به مردم نشان دهد.

حجت الاسلام والمسلمین هاشم زاده هريسي با بيان اين‌که اگر فردي با زور نماز بخواند به بهشت نمي‌رود، براي اين‌که رفتارش اخلاصي و ايماني نيست، گفت: ايمان بايد به وجود بيايد و اين امر با محبت و تربيت و دلسوزي و نوازش صورت مي‌گيرد، ما از روش‌ها غفلت کرده‌ايم و فقط مي‌خواهيم حرف خود را با منطق خود اعمال کنيم؛ حرف حق و حرف ديني زدن کافي نيست، بلکه بايد حرف حق را در لباس زيبا و با زبان نرم و زيبا و جذاب ارائه کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: مسأله جذب کردن و اصلاح کردن راه دارد و با زور نمي‌شود؛ البته بعضي مواقع زور و مجازات لازم است و بايد باشد، چراکه عقلي و منطقي و شرعي است؛ اما مجازات و زور در حداقل ضرورت و اصلي ثانوي است؛ اصل اوليه محبت و حرمت و دلسوزي و برادري و باهم بودن است؛ ما اصول را جابجا کرديم و اول را به آخر برده‌ايم و آخر را به اول آورده‌ايم.

وي خاطرنشان کرد: جمله‌اي در قرآن وجود دارد که فهم آن براي همه آسان است؛ «وَقُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْنًا» يعني با مردم به نيکي سخن بگوييد؛ سخن گفتن عمل و حکم است و به نيکي سخن گفتن روش آن است؛ اين عبارت هم اصل حکم را و هم روش حکم را بيان مي‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین هاشم زاده هريسي با بیان این‌که اگر روش زيبا نباشد، براي دين مضر است و فساد مي‌آورد، به داستان حضرت موسي(ع) و فرعون اشاره کرد و گفت: وقتي فرعون طغيان مي‌کند، خداوند به حضرت موسي(ع) و حضرت هارون(ع) دستور مي‌دهد که به سراغ فرعون بروند و با آرامش و به نرمي با او سخن بگويند، چون در اين صورت است که شايد اثر بگذارد.

عضو مجلس خبرگان رهبري با طرح اين سؤال که چه کنيم که مردم از دين خسته و ملول نشوند، اظهار کرد: رسول خدا(ص) در روايات بحث تعليم و تربيت را مطرح مي‌کنند و مي‌فرمايند؛ معلم و مؤدب باشيد و در تربيت مردم خشن رفتاری نکنيد، بنابراين اين مسأله بيان صريح پيامبر است و «تعند» در تربيت، هدايت و تعليم ممنوع است و قباحت دارد.

وي با بيان اين‌که یکی از شيوه هاى مشترک و اصول اوليه دعوت مبلغان آسمانى گفتار نرم و دلنشين با مخاطبان است، افزود: خداوند در آيات قرآن، يکى از آداب تبليغ را بيان مى کند که بايد نرم و آرام باشد، نه خشن و غليظ؛ به ويژه در برابر انسان هاى متکبر که شدت برخورد، بر سرکشى و تکبر و خشونت آنها مى افزايد./935/302//ب2

ارسال نظرات