اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی، حجتالاسلام علی خادمی مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی بمناسبت روز کارمند افزود: آنان که همه همت و تلاششان، گشایش گره های زندگی انسان ها، رفع مشکلات و ایجاد آرامش در جامعه است. کار و فعالیت کارمندان، بهعنوان عضو فعال جامعه و خدمتگزار ملت، شایسته تقدیر و بیان است.
ازاین رو، سزاوار است امروز را قدر بدانیم و در بزرگداشت مقام ارزشمند و والای کارمندان کشور بکوشیم.
وی بیان کرد:اصلی ترین شاخصه اخلاقی هر کارمند تقوا است و شایسته است کارکنان نظام اسلامی، به زیور تقوا آراسته باشند.
وی تأکید کرد:کارکنان موفق کسانی اند که راه خروج از تنگناها را بشناسند و در برابر سختی ها مقاومت داشته باشند. یکی از میوه های شیرین تقوا، رها شدن از سختی ها و آسان شدن کارهاست.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با اشاره به خصوصیات خوب کارمندان اظهار کرد: شرح صدر، مردم دوستی، فروتنی، نرم خویی، نیک خلقی، خدمت به مردم، تسریع در کار مردم، گشاده رویی، رعایت عدل وانصاف، ترک منّت، اطاعت و پیروی از مافوق، برادری و صمیمیت با همکاران و هم فکری و مشورت از خصایص خوبی است که کارمندان شاغل در ادارات و نهادهای دولتی باید از آنها بهره لازم را ببرند تا موفقیت و سربلندی را برای خود رقم بزنند.
حجتالاسلام خادمی اضافه کرد: ارزش کار کارمندان بسیار بالاست تا جایی که مقام معظم رهبری در این خصوص می فرمایند: «خدمت در هر پست و سمتی یک حسنه است و علاوه بر این که به نفع مردم است، چنان چه کار ماندگار و اصیل و ریشه دار هم باشد، یک صدقه جاریه است و هیچ صدقه ای بالاتر از این نیست که انسان این مردم را خوشحال کند».
آسیب شبکه های اجتماعی در رفتار و گفتار نوجوانان و جوانان نمایان است
حجتالاسلام مهدی ستوده در آئین اختتامیه اردوی فرهنگی آموزشی «آسمانی ها» گفت: قبل از اختراع تلویزیون حضور خانواده های در کنار یکدیگر به صورت یک دایره محبت آمیز و در کنار همدیگر بود که با ورود رسانه این الگو تبدیل به یک نیم دایره و رو به تلویزیون تبدیل شد.
وی با اشاره به اینکه رسانه ها ابزار مهمی برای تبلیغ دین و گسترش فرهنگ اجتماعی در جوامع است، تصریح کرد: خود ابزار وسیله خوبی برای ارتباط سریع و آسان است اما استکبار جهانی با طراحی های شومی این ابزارها را وسیله ای برای توطئه های قرار داده اند.
حجتالاسلام ستوده با تاکید بر اینکه با ورود موبایل های اندرویدی به بازار و استفاده عمومی جوانان ایرانی از این نوع گوشی ها بسیاری از مسائل هنجاری در جامعه شکسته شد، افزود: متاسفانه دشمنان اسلام و انقلاب شبکه های اجتماعی تلفن همراه را بهعنوان ابزاری برای گسترش تهاجم فرهنگی خود در جامعه ایران انتخاب کرده اند و نوجوانان و جوانان بدون آگاهی از این موضوع بسیاری از ارزش های اجتماعی خود را از بین می برند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با بیان این مطلب که استکبار رسانه ها را بهعنوان ابزاری برای توسعه اهدفا شوم خود در قبال کشوری های مستقل قرار داده اند، خاطر نشان کرد: باید نوجوانان و جوانان آگاه باشند که چرا این نرم افزارها و برنامه ها به صورت رایگان به دستان می رسد و چه اهداف در پخش آن وجود دارد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل با یادآوری این مطلب که آسیب شبکه های اجتماعی در رفتار و گفتار نوجوانان و جوانان دیده میشود و این مسئله موجب نگرانی خانواده ها نسبت به این مسئله شده است، ادامه داد: برخی از کارشناسان هوشمندانه خانواده ها را نسبت به خطرات استفاده بی رویه از شبکه های اجتماعی را به خانواده گوشزده کرده بودند که امروز شاهد وقایع ناگواری از پخش اطلاعات، عکسها و فیلم های خصوصی افراد در شبکه های اجتماعی هستیم.
حجتالاسلام ستوده با اعلام این مطلب که روابط خانوادگی در عصر حاضر به صورت پشت به یکدیگر یعنی حتی تمامی جوانب در کنار یکدیگر بودن را از دست داده ایم، اظهار داشت: تمامی این اقدام ها برای دور شدن خانواده ها و فروپاشی نظام خانواده در ایران هست و خانواده ها بهویژه پدران و مادران مراقب این مسئله باشند.
تربیت دینی خانواده ها با گرایش به مساجد میسر است
حجتالاسلام مهدی ستوده در همایش ائمه جماعات مساجد، هیات امنا و مسوولین پایگاه بسیج مساجد و محلات که به مناسبت روز جهانی مسجد برگزار شد، اظهار داشت: ما در عصر دیجیتال و انفجار اطلاعات به سر می بریم. زندگی روزه مرگی انسان در عصر هزاره سوم به سوی فضای مجازی حرکت میکند. در عصر قبل از رسانه، خانواده ها زندگی دایره ای داشتند. و ارتباط ها چهره به چهره بود. ساختار و نوع ارتباط در خانوده ها طبیعی، سنتی و سالم بود. بعد از ورود رسانه ( تلویزیون ) به خانه ها، زندگی از نوع دایره ای به زندگی نیم دایره ای تبدیل شد. نیم دایره را تلویزیون پر کرد و از میزان ارتباط اعضای خانوده ها کاسته شد.
وی گفت: در عصر هزاره سوم با ورود شبکه های اجتماعی مجازی دوباره زندگی خانواده گی تبدیل به دایره ای شد و اعضای خانوده ها پشت به هم کردند. شبکه های مجازی اعضای خانواده ها را از هم دور و سرد کرد. در این عصر مجازی باید خانوده ها را متوجه مسجد کرد و ضرورت و اهمیت تربیتی، اخلاقی و اجتماعی مسجد را در رشد، نضج و تربیت دینی و اخلاقی نوجوانان و جوانان یاد آوری کرد. در صورت خلا مسجد، دشمن نفوذ خواهد کرد و تهاجم فرهنگی شکل خواهد گرفت.
مدیر کل تبلیغات اسلامی در ادمه سخنرانی خود افزود: در حال حاضر افراد بسیاری در شبکه های مختلف اجتماعی مجازی فعال هست. در کانال های مجازی مذهبی تعداد کمتری عضو هستند اما در شبکه های غیر متعارف مجازی تعداد بیشتری از افراد عضو هستند که به تبادل اطلاعات می پردازند و به ایجاد شبهات دینی دامن می زنند.
حجتالاسلام ستوده در آخر اشاره کرد: پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال ۵۷ مرهون مسجد و روحانیت است. مسجد فقط مکان عبادت و مراسمات دینی نیست، مسجد بهترین و موثرترین پایگاه اجتماعی، سیاسی برای پرداختن به انواع مسائل اجتماعی است. مبلغین، ائمه جماعات مساجد، روحانیون، هیات امنای مساجد و مسوولین پایگاه بسیج مساجد و محلات نقش مهمی را در اصلاح آسیب های اجتماعی و تربیت دینی و اخلاقی جوانان و روشنگری و آگاه سازی جامعه بر عهده دارند.
آغاز فرایند تمدید مجوز فعالیت ۱۳ هزار هیئت مذهبی شهر تهران
هادی رضائی، رئیس اداره فرهنگی، پژوهشی و آموزشی تبلیغات اسلامی شهر تهران در گفتگو با روابط عمومی این اداره کل از آغاز طرح تمدید و بازنگری مجوز فعالیت ۱۳ هزار هیئت مذهبی خبر داد.
رضائی، هدف از اجرای این طرح را فراخوان گروه های هدف جهت خلق حماسه عاشورایی، بررسی و بازنگری فعالیت تشکل های مردم نهاد، هدایت و نظارت بر مراسم عزاداری توسط هیئات مذهبی، و توجه دادن آنها به مباحث فرهنگی، قرآنی دانست.
وی، تصریح کرد: در شهر تهران ۱۳ هزار هیئت مذهبی اعم از موردی، مستمر، دانش آموزی، دانشجویی و حسینیه ها تحت پوشش این اداره کل هستند و در زمینه های مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی همکاری دارند و اگر بخواهیم برنامه های مناسبتی بهویژه در ماه های محرم و صفر را تأثیرگذار و بهعنوان یک کانون در جذب اقشار مختلف بهویژه جوانان و نوجوانان، تبیین فرهنگ عاشورا و دفاع از دستاوردهای انقلاب و اسلام اجرا کنیم، قطعاً هیئات مذهبی یکی از مهم ترین تشکل های مردم نهادی اتس که در تقویت فرهنگ غنی اسلام ناب محمدی و ترویج سبک زندگی اسلامی نقش آفرینی دارد.
رضائی، اظهار داشت: تمدید مجوز هیئات مذهبی از سوم شهریور جاری در ادارات تبلیغات اسلامی شمال غرب، شمال شرق، جنوب غرب، جنوب شرق، شمیرانات، شهرری،آغاز و تا ۱۹ مهر ادامه داشته و مرحله دوم نیز از ۲۶ مهر ماه شروع و تا پایان سال ۹۵ ادامه می یابد.
این مسئول فرهنگی، هم چنین تأکید کرد: ادارات تبلیغات اسلامی با تشکیل ستاد ساماندهی هیئات مذهبی، تمهیدات لازم را با همکاری اعضای شورای هیئات مذهبی آغاز کرده و با تشکیل کارگروه های تخصصی و بررسی عملکرد کیفی و کمی اقدامات فرهنگی هیئت ها و با توجه به اسناد و مدارک، مجوز فعالیت آنها را تمدید میکنند.
ایشان، خاطر نشان کرد: ثبت اطلاعات هیئات مذهبی در سامانه طوبی نیز همزمان با ماه محرم آغاز میشود و دستور العمل فرایند اجرایی آن از طریق ادارات تبلیغات اسلامی به اطلاع مسئولین هیئات مذهبی خواهد رسید.
هادی رضائی، از تمامی مسئولین هیئات مذهبی خواست جهت تمدید مجوز فعالیت به ادارات تبلیغات اسلامی شهر تهران مراجعه کنند.
مسجد خاکریز اول دفاع از اعتقادات است
حجتالاسلام رحمت الله اروجی در جمع خادمان اعتکاف شهر اصفهان با بیان اینکه مسجد پایگاه مهم عبادی و اجتماعی مسلمانان است، اظهار داشت: بر این اساس متولیان مسجد باید صالح و پاک باشند و اهل مسجد نیز اهل تقوا و تکریم باشند.
وی در ادامه با اشاره به روایاتی از ائمه معصومین(ع) در خصوص اهمیت رفت و آمد در مسجد، گفت: رفت و آمد در مسجد موجب خارج شدن افراد از انزوای فردی و همچنین موجب ارشاد و دوری از گناهان است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان ادامه داد: رفت و آمد در مسجد آنقدر اهمیت دارد که پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: "به مومن بودن کسی که در رفتن به مسجد مداومت دارد، می توان گواهی داد".
حجتالاسلام اروجی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با ائمه جماعات مساجد تهران، بیان داشت: در این دیدار رهبر معظم انقلاب بسته جامع، کامل و بی بدیلی را بهعنوان نقشه راه مسجد و اهل مسجد معرفی کردند.
وی افزود: مسجد باید بهعنوان خاکریز اول دفاع از اعتقادات برای ما تعریف شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه گاهی دست اندرکاران و خادمان اعتکاف به اینکه خود از فیض معتکف شدن محروم شده اند، غبطه می خورند، افزود: یقیناً ارزش خدمت به بندگان خدا کمتر از عبادت نیست.
وی در ادامه گفت: ماندگاری و تأثیرگذاری عمل و نتیجهبخش بودن هر فعلی مشروط به خلوص نیت و پاکی اسباب و وسایل رسیدن به آن هدف است.
حجتالاسلام اروجی در بخش دیگری از سخنان خود به مهمترین فعالیت های ستاد اعتکاف استان اصفهان اشاره کرد و گفت: برای اعتکاف امسال فعالیتهای ارزشمندی در دستور کار قرار گرفت که تشکیل شورای راهبردی اعتکاف با حضور صاحبنظران و کارشناسان دینی، راه اندازی آزمایشی سامانه جامع ثبت نام معتکفین و انجام پژوهش علمی و استاندارد با عنوان ارزیابی و آسیب شناسی مراسم معنوی اعتکاف از جمله آن است.
وی افزود: کلیت و محتوای پژوهش اعتکاف توسط این اداره کل آماده شده است که از نظر جامعه آماری، نقاط قوت و ضعف و تحلیل داده های شفاف از اعتکاف، ما را به سمت برنامه ریزی و سیاستگذاری بهتر کمک خواهد کرد./1325/ت303/ی