۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸
کد خبر: ۴۴۶۱۲۷
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی:

خیانت به بیت المال عذاب دنیوی و اخروی را در پی دارد

امام جمعه ارومیه گفت: اینکه عده ای به بیت المال دست درازی می کنند دلیل نمی شود که انسان به خود مجوز دهد تا از بیت المال استفاده ناحق بکند، معصیت کردن اول خود را به آتش انداختن است سپس خیانت به غیر از این رو باید در مورد بیت المال خیلی دقت شود تا آلوده نشویم.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی شب گذشته در شصت و چهارمین جلسه از درسهایی از نهج البلاغه که هر هفته در مصلای ارومیه برگزار می شود با اشاره به خطبه 15 نهج البلاغه، اظهار داشت: این خطبه را امیرمومنان علی(ع) پس از رسیدن به خلافت و قرار گرفتن بیت المال در دست دیگران به طور ناحق بیان فرمودند.

وی افزود: انسان از بعضی مسائل می تواند اغماض کند اما از بعضی دیگر نه، فرض کنید یک نفر بیت المال را در بانک برای خود نگه داشته یا خانه و ماشین خریده باشد، ولی گاهی ممکن است با این مال خانمی را مهر کرده اند که گرفتن آن سبب به هم ریختن خانواده و بروز مشکلات می شود.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی علت برخورد شدید با غصب بیت المال را رواج ظلم در جامعه دانست و گفت: امام علی(ع) قسم می خورند که اگر بیت المال را پیدا کنم که به وسیله آن با خانم ها ازدواج شده یا کنیز خریداری شده است حتما آن را بر می گردانم، علی(ع) در مورد بیت المال به هیچ وجه چشم پوشی نمی فرمودند.

وی ادامه داد: بر اساس کلام امیر مومنان(ع) در عدالت برای همه گشایش است، در جامعه اگر عدالت جاری شود همه با وسعت و آرامش و آسایش زندگی می کنند، چرا که ستم و ظلم جامعه را پریشان می کند.

خیانت به بیت المال با عذاب دنیوی و اخروی همراه است

امام جمعه ارومیه با اشاره به این کلام امام علی(ع) که فرمودند: «هر کس عدالت برای او سخت باشد جور و ستم علیه او برایش سختتر خواهد بود»، توضیح داد: در مورد این بخش از خطبه نظرات مختلفی وجود دارد ولی شفافتر آن این است که عدم قانع بودن به حق خود و ظلم به دیگران ممکن است سبب شود تا دیگری ظلم بزرگتری را در مقابله با او انجام دهد.

وی با اشاره به برداشتهای نامتعارف از بیت المال، افزود: در مورد فیشهای نجومی الان وقتی به طرف می گویی تا الان ماهی 300 میلیون تومان گرفته ای آن را باید به بیت المال برگردانی، برای او دشوار است، کسی که به بیت المال دست درازی کرده و فیشهای نجومی برای خود کنار گذاشته است، ممکن است همه مال او را دولت مصادره کرده و خود او راهم به زندان بیاندازند و بدبخت شود و این نتیجه ظلم در دنیا است ولی در آخرت انسان را بدبختر می کند.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی با بیان این مسأله که همه ما به نوعی با بیت المال سر و کار داریم، خاطرنشان کرد: برخی از افراد به بیت المال دسترسی بیشتری داشته و توان ظلم و خیانت بیشتری دارند، اما همه ما به نوعی با بیت المال سروکار داریم مانند اماکن و امکانات دولتی و عمومی که به همه تعلق دارد و حفظ آن وظیفه همگانی است.

وی افزود: جدا کردن انشعابات غیر قانونی آب و برق دزدی از بیت المال است یا کارمندی که به او اجازه داده اند با ماشین اداره تنها مسیر بین خانه و اداره خود را طی کند و یا هر کاری که به او اجازه داده اند با آن انجام دهد، نه اینکه با وسیله دولتی کارهای شخصی خود را انجام دهد که به او اجازه داده نشده است.

خوردن بیت المال ریختن آتش در شکم است

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به روایتی از رسول الله(ص)، گفت: در زمان پیامبر اکرم(ص) جارچی جار می زد و از خلق می خواست پس از جنگها هر کس غنایمی در اختیار دارد تحویل دهد فردی بند کفشی را آورد پیامبر اکرم(ص) به او فرمودند: «اگر آن را نمی آوردی روز قیامت این بند کفش در روی پای تو به آتش تبدیل می شد».

وی به سوء استفاده برخی از افراد از دست درازی قشری خاص به بیت المال اشاره و اضافه کرد: برخی از افراد می گویند وقتی فلان شخصیت های مطرح فلان مبلغ کلان را از بیت المال خورده اند چرا من به اندازه ای که در اختیار دارم از بیت المال استفاده نکنم؟

حجت الاسلام والمسلمین قریشی ادامه داد: اینکه عده ای به بیت المال دست درازی می کنند دلیل نمی شود که انسان به خود مجوز دهد تا از بیت المال استفاده ناحق بکند، معصیت کردن اول خود را به آتش انداختن است سپس خیانت به غیر، باید در مورد بیت المال خیلی دقت شود تا آلوده نشویم.

پرهیز از شبهات انسان را از ابتلا به محرمات حفظ می کند

امام جمعه ارومیه با بیان خطبه 16 امام علی(ع) که پس از به خلافت رسیدن ایشان و بیعت مردم مدینه با حضرت ایراد فرموده اند، گفت: پس از بیعت مردم مدینه حضرت علی(ع) فرمودند: «آنچه مي‏گويم از عهده آن بر آيم و ضمانت آن را پذيرايم، آن كس كه از حوادث تلخ و نشيب و فرازها پندآموزد و عبرت از روزگار دستمايه او گردد در پناه تقوي بيارامد و از فروافتادن در شبهات مصون ماند».

وی ادامه داد: در این خطبه امام علی(ع) خبر می دهند که مردم مدینه در آینده به چه روزی خواهند افتاد، حضرت از سوی پیامبر اکرم(ص) صاحب علم لدنی شده بودند و از آینده در مقاطع مختلف خبر داده اند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی افزود: برخی از جریانها وجود دارند که اگر انسان به آنها دقت کند مایه عبرت هستند، مقام معظم رهبری جریان عاشورا را تحلیل فرموده و فرمودند: «عبرتهایی که می توان از عاشورا گرفت این است که پیامبراکرم(ص) از دنیا رفته اند و کسانی از مسلمانان به نام اسلام جمع شده و فرزند پیامبر(ص) را تکه تکه کرده و کار خود را درست می پندارند».

وی عدم فهم درست مبانی دینی و نداشتن بصیرت را عامل گمراهی امت اسلامی پس از رحلت رسول اکرم(ص) دانست و گفت: پیامبراکرم(ص) مردم را از جهالت نجات داده و حسنین(ع) را به امت معرفی فرموده اند که این دو فرد پیشوا و امام شما مردمند ولی با این وجود مردم علیه فرزندان پیامبر(ص) جمع شده و جریان عاشورا را خلق می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی خاطرنشان کرد: عبرت این است که انسان از یک جریان پند گرفته و آن را تکرار نکند، به پل می گویند معبر یعنی راهی برای عبور، انسان اگر از حوادث دشوار درس گرفته و وظیفه خود را درست تشخیص دهد، سالم می ماند.

وی افزود: خدای متعال در قرآن کریم به عبرت گرفتن از جریان انبیا(ع)دعوت فرموده و داستان زندگی پیامبران را بیان می فرماید، این قصه ها فقط به خاطر بیان تاریخ صرف نقل نشده است، خدای متعال قصه انبیا را بیان می فرماید تا ما از زندگی ایشان درس گرفته و راه را از چاه تشخیص دهیم.

امام جمعه ارومیه ادامه داد: خدای متعال به مخالفت مردم با پیامبران اشاره می فرماید که گاه سبب ناامیدی پیامبران می شد که تصور می کردند هیچ کس به آنان ایمان نمی آورد، در این حالت نصرت الهی فرا رسیده و هر کس را که خواست از مومنان نجات داده و کافران همه هلاک شدند.

وی گفت: حضرت نوح(ع) نزدیک به هزار سال مردم خود را نصیحت و هدایت فرمود اما کسی از کافران به ایشان ایمان نیاوردند که در نهایت عذاب الهی آنان را فرا گرفت و این قصه سبب عبرت مردمان شد، اولی الالباب یعنی صاحبان عقل و خرد که با نگرش به سرنوشت دیگران از آن عبرت می گیرند.

داستان شکست یهود خیبر نشین نشان از امداد الهی و پوشالی بودن هیمنه مستکبران است

استاد حوزه و دانشگاه ارومیه ادامه داد: در زمان پیامبر اکرم(ص) یهود به حدی پیمان شکنی کردند که خدای متعال دستور داد تا به آنها حمله کرده و همه آنها را از بین ببرند، یهود در قلعه ای محکم قرار داشتند که مسلمانان و حتی خود یهودیان باور نمی کردند که امکان تصرف و سقوط قلعه وجود دارد، اما خدای متعال به دل آنان رعب و وحشت انداخت، یهودیان از ترس قلعه های خود را با دست خودشان ویران می کردند تا به دست مسلمانان نیافتد، خدای متعال این ماجرا را به عنوان عبرت مسلمانان معرفی می فرماید.

امام جمعه ارومیه با اشاره به کرنش برخی از مسلمانان در برابر استکبار، گفت: برخی می گویند مگر آمریکا را می شود شکست داد، قدرت هسته ای و نظامی دارد اما اگر مسلمانان ایمان داشته باشند خدای متعال کاری می کند که آنان به دست خویش خودشان را از بین ببرند.

وی افزود: امام علی(ع) می فرماید که در زندگی گذشتگان عبرت وجود دارد پادشاهان و صاحبان قدرت و زور الان کجایند فرزندان آنان کجایند؟ فرعونها و فرزندان آنان کجایند؟ کسانی که پیامبران الهی(ع) را به شهادت رسانده و سنت و روش ایشان را خاموش کرده و روش انسانهای ستمگر را احیا کردند، الان در چه وضعی هستند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی ادامه داد: یزید و یزیدیان، عبیدالله بن زیاد، عمر سعد و همه کسانی که خود را صاحب قدرت می دانستند کجایند؟ اما الان به کربلا بروید هر جا که امام حسین(ع) با اهل بیت خود اطراق فرموده اند به زیارتگاه تبدیل شده است.

وی گفت: از پیامبر اکرم(ص) است که فرمودند: «امور سه نوع است؛ حلال روشن و بین، حرام روشن و بین و شبهاتی بین آن دو»، بعضی از امور حلال و حرام آن معلوم و برخی بین آن دو انسان مشکوک است مانند موسیقی که برخی از نوع آن به صورت مشخص حلال است و برخی که برای مجالس طرب است کاملا حرام است اما نوعی از موسیقی است که تشخیص حرمت آن سخت می شود.

امام جمعه ارومیه در پایان یادآور شد: امام علی(ع) فرار از کارهای شبهه ناک را مانع از افتادن انسان به کارهای حرام می دانستند، به طور مثال برخی از افراد برای انجام کار خود هدیه ای می آورند گاهی فرد می داند که او دوست و آشنا است و واقعا نیت او دادن هدیه است و گاهی اطمینان دارد که منظور طرف دادن رشوه است و گاه دل انسان به شک و شبهه می افتد که آیا نیت او خیر است یا واقعا این هدیه رشوه ای برای انجام کاری است.

گفتنی است، سلسله جلسات شرح نهج البلاغه هر هفته از سوی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و در مصلای ارومیه برگزار می شود./201/936/ب1

ارسال نظرات