۰۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۶
کد خبر: ۴۴۶۱۰۲
طیب نیا:

دولت سعی دارد نفتی بودن بودجه را از بین ببرد

وزیر اقتصاد گفت: دولت یازدهم تلاش دارد تا مسأله نفتی بودن بودجه و همچنین دولتی بودن بنگاه‌ها را از میان بردارد.
وزیر اقتصاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، علی طیب‌نیا پنجشنبه شب در جلسه مشترک با بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، بخش خصوصی را یک سرمایه ارزشمند برای اصلاح نظام اقتصادی کشور خواند و گفت: در جلسات مختلف با بخش خصوصی تجربیات، نظرات و دیدگاه‌های این بخش بسیار ارزشمند و قابل استفاده بوده است

وی مشکلات اقتصادی کشور را مبتنی بر سیاست اشتباه مسؤولان مبنی بر سرسفره آمدن در آمد نفتی دانست و گفت: این سیاست اشتباه بود که روزگار اقتصادی کشور را سیاه کرد و عامل سرکوب شدن بخش خصوصی و در نهایت توسعه واردات و ضربه به تولید ملی شد و صادرات کشور را تحت الشعاع قرار داد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه در 40 سال گذشته اتفاقات بدی را در حوزه اقتصادی کشور شاهد بودیم، افزود: همین سیاست اشتباه درآمد نفتی و سفره مردم بود که باعث کاهش بهره وری شد و تولید ملی کشور را به حاشیه کشاند و به ضعف دچار کرد، وقتی واردات به مرز 80 میلیارد ریال رسید نرخ ارز ثابت ماند و سرکوب صادرات رخ داد که معنای آن سرکوب تولید و اشتغال بود.

وی ادامه داد: دولت یازدهم تلاش دارد تا مسأله نفتی بودن بودجه و همچنین دولتی بودن بنگاه‌ها را از میان بردارد، تنها 13 درصد در دولت گذشته به بخش خصوصی واگذار شده است، دولت تلاش دارد در راستای اجرای صحیح سیاست‌های اصل 44 و با واگذاری بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی، محیط کسب و کار و توانمندی بخش خصوصی را افزایش دهد.

طیب‌نیا با اشاره به شناسایی نهادها و سازمان‌های شاخص در کشور، ابراز داشت: بیش از دو هزار واحد برای نخستین بار با سامانه مجوزها شناسایی شد که از این تعداد 500 مورد دارای مجوزهای غیرضروری بودند که حذف شدند.

وی با تأکید بر کوچ سازی دولت و اصلاح نگرش در این خصوص، خاطرنشان کرد: اعتقاد جدی ما رشد اقتصادی کشور در رونق تولید و واگذاری بنگاه‌های اقتصادی به بخش خصوصی است، دولت به دنبال تقویت بخش خصوصی و بهبود فضای کسب و کار در کشور است.

وزیر اقتصاد مالیات را بهترین و کم ضررترین شیوه و راهکار تأمین منابع مالی دولت برای اداره آن دانست و گفت: در اخذ مالیات ها تمرکز اصلی روی کسانی است که تاکنون مالیات پرداخت نکردند و در این خصوص هم طرح جامع به مراحل مؤثری می‌رسد.

وی با اشاره به موضوع قراردادهای بین‌المللی ایران و جهان برای توسعه ارتباطات مالی، گفت: اجرای FATF افتخار نظام است چرا که شفاف‌سازی و مبارزه با پولشویی را در پی دارد، هرچند که مخالفان در این زمینه علیه دولت تبلیغاتی دارند که موجب ایجاد موج منفی ضد آن شده است./854/پ203/ج1

ارسال نظرات