اخبار کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان، حجتالاسلام عیسی بزمانی درجشنواره سراسری برترینهای مساجد که درمسجد جامع زاهدان برگزارشد با اشاره به اینکه مراسم روزمسجد باهدف پاسداشت مقام مسجد و تجلیل ازخادمان مساجد برگزارمیشود گفت: چهل وهفت سال پیش رژیم صهینونیستی اسراییل دریک جنایت بزرگ اقدام به آتش زدن مسجد الاقصی بعنوان اولین قبله مسلمانان کرد.
حجتالاسلام بزمانی با اشاره به کارکردمساجد بعنوان کانون معراج معنوی وعلم وجهاد وفعالیت های فرهنگی واجتماعی درسطح جامعه گفت: درحال حاضر بیش از هزارنفر بعنوان خادم وعضو هیات درمساجد مشغول هستند وهم اکنون یک وسوم مساجد روستاهای استان فاقد امام جماعت است که باید حوزه های علمیه دراین خصوص اهتمام ورزند.
وی گفت: این جشنواره با هدف تجلیل و تکریم ازمقام وجایگاه مساجد وخادمان مساجد برگزار میشود ودراین جشنواره ازهفده نفر ازکانونهای فرهنگی،خادمین، فرمانده پایگاههای مساجد وامامان مساجد برتر استان با اهداه لوح تقدیرتجلیل شد.
علیرضا رزم حسینی در نشست صمیمی با روحانیون استان که در سالن پیامبراعظم(ص) استانداری کرمان برگزار شد،با تاکید براینکه نقش روحانیت دردوران دفاع مقدس و درعرصه مبارزه، جهاد و ترویج فرهنگ دینی بر کسی پوشیده نیست، خاطر نشان کرد: در سفر رئیس جمهور و هیات دولت به کرمان، این استان بهعنوان سومین استان پایلوت اقتصاد مقاومتی کشور معرفی شده و این کار با مردمی کردن اقتصاد در کرمان آغاز شده است.
وی به طرح مثلث توسعه اقتصادی در استان کرمان و ثمرات اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: نقش ائمه جمعه و روحانیت در طرح مثلث توسعه اقتصادی نقش بی بدیلی است که در هیچ استانی چنین اقدامی صورت نگرفته است.
استاندار کرمان با تاکید بر نقش فعال ائمه جمعه در امور اقتصادی و سرمایه گذاری در استان کرمان، افزود: همه ما در ابقای نظام مقدس جمهوری اسلامی نقش داریم لذا شعار ولایت و توسعه در استان کرمان مبنی بر باور شرعی و قانونی به منظور همگرایی مطرح شد.
رزم حسینی ضمن قدردانی از همدلی و همراهی روحانیون در استان کرمان، یادآور شد: به اقرار مسئولین، وحدت و همگرایی حاکم در استان کرمان برای مبارزه با فقر و محرومیت، نسبت به سابقه سیاسی این استان، بی نظیر است.
وی با اشاره به اینکه فرمانداران سراسر استان کرمان موظف به همراهی ائمه جمعه در چارچوب منافع نظام مقدس جمهوری هستند، خاطر نشان کرد: مدیریت استان علاقمند است از نقطه نظرات مفید و کارساز روحانیت برای اداره امور استان استفاده کند.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در حوزه فرهنگی انجام گرفته اما رضایت بخش نیست، گفت: سال گذشته منابع خوبی در خصوص ترویج فرهنگ دینی به مناطق جنوبی استان تخصیص یافت.
در ادامه این نشست جمعی از روحانیون، مباحثی را در حوزه های فرهنگی، تخصیص بودجه برای اقدامات فرهنگی، اجرای قانون عفاف و حجاب، اجرای قانون تصویب شده از سوی مجلس شورای اسلامی برای تسهیل در امر ازدواج، برخورد جدی با قاچاق کالا و ارز و اطلاعرسانی آن به صورت گسترده و... پرداختند.
مشاور وزیر کشور در امور روحانیت در سفر به استان کرمان صبح روزشنبه به اتفاق حجتالاسلام عرب پورمشاوراستاندارکرمان درامورروحانیت، با آیت الله سید یحیی جعفری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان دیدار و گفتگو کرد.
اعزام ۴۷۷مبلغ و مبلغه در پنج ماه نخست سال ۹۵
محمد موسی جوکار گفت: اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تویسرکان هرساله در فصول و مناسبتهای مختلف تبلیغی درقالب طرحهای محرم، دهه فجر، هفته ولایت، ایام فاطمیه، رحلت حضرت امام خمینی (ره)، دهه کرامت و ماه رمضان نسبت به اعزام مبلغ ومبلغه بومی و غیربومی به مناطق مختلف تویسرکان اقدام میکند.
وی گفت: این مبلغان از دفتر تبلیغات قم، اوقاف، طرح هجرت، سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر مراجع و مبلغین مقیم برای امر تبلیغ به مناطق شهری و روستایی، مراکز آموزشی، ادارات و کارخانجات اعزام می شوند.
وی با اشاره به رشد ۱۰ درصدی اعزام مبلغ در سال جاری افزود: اداره تبلیغات اسلامی تویسرکان نهایت سعی و تلاش خود را در زمینه برنامهریزی مناسب برای پشتیبانی وحمایت از مبلغین انجام داده تا بتوانند باتمام توان و بهرهگیری از امکانات و ابزار موجود وظیفه خطیر خود که همانا رساندن پیام الهی به گوش و جان بندگان خدا است را عملی کنند.
جوکار ادامه داد: در پنج ماهه نخست سال جاری ۴۷۷ مبلغ و مبلغه در مناسبت های اعتکاف، عید مبعث، مهدویت، ارتحال حضرت امام(ره)، ماه رمضان،شهادت امام جعفر صادق(ع)،اوقات فراغت و دهه کرامت به نقاط شهری و روستایی شهرستان اعزام شدند که از این تعداد ۱۱۸ نفر مبلغه و ۳۵۹ نفر مبلغ بودند.
کارشناس امور فرهنگی افزود: این مبلغین برنامههای متعددی از جمله سخنرانی، اقامه نمازجماعت، برگزاری کلاسهای آموزش احکام و قرآن، جلسات دعا، تبیین زندگانی ائمه (ع) و نشر و ترویج احکام الهی را اجرا کردند.
مسجد، سنگری مستحکم در برابر تهاجمات دشمنان است
حجتالاسلام حسین رازی درخصوص نقش مساجد در جلوگیری از نفوذ دشمنان گفت: اگر مسجد نقش اساسی خودش را در جامعه ایفا کند و در حقیقت سنگری در برابر تهاجمات دشمنان باشد، یقیناً نفوذ ناپذیر خواهد بود ولی باید تمام ارکان مسجد دشمن شناس و از توانایی های لازم برخوردار باشند.
وی اظهار کرد: مسجد از ابتدای پیدایش اسلام بهعنوان نمادی از تشکل اجتماعی اسلام شناخته شده و هرجا پیامبر ورود پیدا می کردند اولین اقدام آن حضرت و یاران ایشان ساختن مسجد بوده است و تمام امورات جاری مسلمین بعد از انجام امور عبادی در مساجد تصمیم گیری می شد.
رازی افزود: لذا اگر خواسته باشیم بر مشکلات اجتماعی و توطئه های دشمنان پیروز شویم باید مساجد را بیش از این فعال کنیم و از توان بالای مساجد استفاده کنیم.
مسئول امور مساجد گناباد یکی از راهکارهای جذب جوانان در شرایط جنگ نرم را وجود پویایی در مساجد دانست و اذعان کرد: طی چند سال اخیر تحولات اساسی در مساجد گناباد ایجاد شده به گونه ای که هیئت امنای اکثر مساجد تلفیقی از نیروهای باتجربه و همچنن نیروهای پرتوان و با انرژی جوان و سعی بر ایجاد وحدت بین تمامی ارگان های موجود در مسجد شده است.
رازی ادامه داد: این اقدام سبب حضور همه اقشار بویژه جوانان و نوجوانان در مساجد گناباد شده و سعی داریم موفقیت های برخی از مساجد شهرستان را بهعنوان الگو به دیگر مساجد تعمیم دهیم.
وی یکی از مشکلات موجود در مساجد گناباد را مدیریت سنتی مساجد عنوان و خاطرنشان کرد: تغییر در دست اندرکاران مساجدی که سال های زیادی به طور سنتی و حتی ارثی اداره می شده است، کار بسیار سخت و دشوار می باشد که در همین راستا برخی از مساجد در این موضوع مقاومت و پافشاری می کردند که این مشکل در حال حل شدن است.
رازی افزود: تامین هزینه های جاری مساجد و همچنین انجام برنامه های فرهنگی مذهبی نیازمند مساعدت مالی خیرین می باشد که در این خصوص زنده شده موقوفات مساجد توسط مسئولین ذی ربط نیز ضروری است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۲۰۰ مسجد در سطح شهرهای گناباد، بیدخت و کاخک و روستاهای تابعه وجود دارد، اذعان کرد: با توجه به گسترش شهرک ها جدید الاحداث در مناطق شهری و روستایی گناباد تعداد ۶ مسجد در حال احداث می باشد که با کمک خیرین به بهره برداری می رسد.
بالا بردن سطح علمی خانواده ها امری ضروری است
حجتالاسلام مصائبی با اعلام این مطلب و با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) افزود: هر کس به اطرافیان خود در کارها سهل گیرد خداوند نیز در قیامت حساب را بر او آسان می گیرد و اگر کسی یتیم نوازی کند و صله ارحام به جا آورد خداوند نیز کارها را بر وی سهل و آسان می گیرد.
وی با اشاره به اینکه سبک زندگی اسلامی باید مورد توجه خانواده ها باشد تصریح کرد: زن و شوهر نسبت به همدیگر حقوقی دارند که با انجام آن می توان زندگی را از گزند آفات مصون داشت.
معاون فرهنگی آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان اظهار داشت: زنان باید مشوق همسران خود به کسب روزی حلال و دفاع از حق و حقیقت باشند.
وی یادآور شد: خانه باید محیط امنی برای زن و شوهر باشد تا خستگی های روحی و روانی در آنجا تخلیه شود.
حجتالاسلام مصائبی صرفه جویی و قانع بودن را از ویژگی های همسران خوب بر شمرد و گفت: زنان باید موقعیت همسران خود را درک کنند و از انتظارات بی جا خودداری کنند.
معاون فرهنگی آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان بالا بردن سطح علمی خانواده ها را ضروری دانست و افزود: وجود محیطی امن و شاد در خانه نقش مهمی در آرامش اهل خانه دارد.
برگزاری ۴۲۰ نشست گفتمان دینی مدارس در بوشهر
محمد شهبازی اظهار داشت: در سال ۹۴ تعداد۴۲۰ نشست گفتمان دینی در ۸۴ آموزشگاه استان بوشهر برگزار شده است.
دبیر گفتمان های دینی تبلیغات اسلامی استان بوشهر افزود: در سال گذشته تعداد ۸۴ گفتمان دینی با موضوعاتی شامل مبانی انقلاب اسلامی، سواد رسانه ای، سبک زندگی اسلامی، پدیده های نوظهور و نحله های انحرافی برگزار شد که هر گفتمان مشتمل بر ۵ نشست بوده که در مجموع منجر به ۴۲۰ نشست شده است.
وی ۳۱ مرداد ۹۵ در خاتمه سخنان خود افزود: این گفتمان ها به تفکیک مدارس دخترانه و پسرانه به ترتیب در ۴۶ و ۳۸ دبیرستان استان برگزار شده است.
این فعال فرهنگی و رسانه ای استان بوشهر ادامه داد: طرح اجرای گفتمان های دینی از طرح های موفق و اثرگذار سازمان تبلیغات اسلامی به شمار می آید که از سال ۸۴ در جهت رفع شبهات و پاسخگویی به سئوالات جوانان و نوجوانان در مدارس سراسر کشور برگزار می شوند./1325/ت303/ی