چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان زنجان حجتالاسلام مسعود صفی یاری مدیر کل تبلیغات اسلامی ضمن گرامی داشت روز جهانی مسجد گفت: فلسفه ایجاد اولین مسجد توسط پیامبر گرامی اسلام دلایل متعدد و بسیاری داشت. کارکردهای مساجد خود گواه بر این مدعا است.
وی در ادامه افزود: در صدر اسلام مساجد کارکرد های متعددی داشتند به گونه ای که در تمام زمینه های علمی، فرهنگی، مذهبی و حتی جهادی مطرح بودند. در برهه ای از تاریخ مساجد مرکز حل و فصل مشکلات و اختلافات در بین مسلمین بودند اما با گذشت زمان مساجد کم کم کارکرد واقعی خود را از دست دادند. مکان های ویژه و استراتریک در صدر اسلام تنها به محل اقامه نماز و راز و نیاز تبدیل شدند.
حجتالاسلام مسعود صفی یاری با بیان اینکه آغاز انقلاب اسلامی آغازی نو برای مساجد بودند عنوان کرد: درست زمانی که مساجد جایگاه خود را در جامعه اسلامی پیدا کرد زمزمه هایی برای عدالت خواهی و ظلم ستیزی نیز به گوش رسید به عبارت دیگر میتوان مساجد را بهعنوان مبدا انقلاب اسلامی دانست. شاکله های اولیه انقلاب در مساجد تشکیل شد مردم آگاه سازی شدند و انقلاب بزرگی ایران شکل گرفت.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان زنجان دوام و قوام این انقلاب را در گرو توجه ویژه به مساجد دانست و اظهار داشت: امروزه مساجد در تحول منطقه ای نقش پنهان و در عین حال تاثیر گذاری را ایفا میکنند. تقویت موج بیداری در کشورهای اسلامی و ساماندهی و بسیج گروه های مردمی در دفاع از فرق نوظهور در منطقه نمونه هایی از نقش مساجد در تحولات منطقه ای به شمار میروند.
۲۰۰۰ معلم قرآن در استان سمنان فعالیت دارند
حجتالاسلام علی شکری در دیدار با مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی استان سمنان به میزبانی دفتر خود در شاهرود، ضمن تاکید بر ضرورت ترویج شبک زندگی قرآنی، ابراز داشت: قرآن کتابی برای تمام اعصار و قرون است و راه و روش زندگی سعادتمندانه را برای ابناء بشر به ارمغان می آورد.
وی افزود: ساماندهی ۱۶ خانه قرآن شهری و ۳۱ خانه قرآن روستایی در سطح استان سمنان نیز در زمره اقدامات ارزشمند در راستای ترویج فرهنگ قرآنی محسوب میشود که خوشبختانه با پیگیری همکاران ما به ثنر رسیده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین گفت: توجه به سبک زندگی قرآنی که در خطوط مبارک این کتاب آسمانی نقش بسته قطعا می تواند در یافتن راه سعادت برای اقشار مختلف مردم موثر باشد که امروز سازمان تبلیغات اسلامی با راه اندازی خانه های قرآنی به این موارد عنایت ویژه ای دارد.
شکری افزود: فعالیت ۲۰ موسسه قرآنی زیر نظر این اداره کل را ظرفیتی مناسب برای ترویج سبک زندگی قرآنی است.
وی همچنین ادامه داد: استخراج راه، روش و منش زندگی قرآنی از لابلای آیات الهی و ترجمه آنها با سبک زندگی امروزی وظیفه و رسالت ویژه فعالان قرآنی در سطح جامعه است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان، تربیت بیش از دو هزار معلم قرآن در رشته های روخوانی، روانخوانی، مفاهیم، تجوید و... را از دیگر برکات فعالیت موسسات قرآنی زیر نظر این اداره کل ذکر کرد و افزود: اشاعه فرهنگ قرآنی رسالت دستگاه های فرهنگی است.
شکری افزود: امروز با وجود هجمه سنگین فرهنگی دشمنان اسلام که با هدف دوری مسلمانان از ارزش های والای اسلامی مانند کلام الله مجید، نماز، حج، فرایض دینی و. .. انجام میشود، باید بیش از پیش هوشیار بود تا در برابر این دسیسه ها لحظه ای غفلیت نکنیم لذا ما معتقدیم که قرآن بهترین سد و مقاوم ترین دیوار در مقابل این تهاجم فرهنگی است.
وی اشاره ای نیز به تربیت ۴۰ آموزش یار، ۱۵ داور و ۲۰ ممتحن قرآن توسط دارالقرآن الکریم اداره کل تبلیغات اسلامی داشت و افزود: توسل به کلام الله مجید و ورود آن به زندگی قطعا می تواند راهی موثر در برابر هجمه دشمنان باشد و این امر باید مورد توجه موسسات قرآنی در سطح استان سمنان قرار گیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان در پایان، گفت: باید دانست که برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در تربیت ۱۰میلیون حافظ قرآنی و اشاعه سبک زندگی قرآنی، آموزش قرآن از نونهالی می بایست مد نظر موسسات و مربیان قرآنی و همچنین خانواده های ما باشد.
لزوم فرهنگ سازی اقامه نماز جماعت اول وقت در ادارات دولتی
حجتالاسلام محمد فتاحی مدیر کل تبلیغات اسلامی و عضو ستاد اقامه نماز استان ایلام در گفتگو با روابط عمومی گفت: مسؤولان در هر شرایطی بهعنوان الگوهای جامعه مطرح هستند، اگر اقامه نماز اول وقت در ادارت دولتی بهعنوان یک فرهنگ معرفی شود، اثرات این اقدام در سایر بخشهای جامعه نیز بروز پیدا میکند. متأسفانه به دلیل غلبه روزمرگی و مشکلاتی که در زندگیهای امروزی وجود دارد ما اصول دین را رها کردهایم و به فرعیات میپردازیم و در این مسیر ارزشهایی مانند نماز و واجبات دینی را فدای کسب منافع مادی میکنیم واقامه نماز جماعت باید در ادارات دولتی مقدم بر جلسات باشد.
حجتالاسلام فتاحی عنوان کرد: بر اساس آموزههای اسلام، نماز محور اصلی برنامهها و فعالیتهای یک مسلمان است، هیچ امری به ما تکلیف نشده است مگر اینکه جایگاهی از آن در نماز تعیین شده باشد بنابراین نماز الگوی تمامی عبادات و احکام شرعی است وآیات بسیاری نیز در وصف نماز جماعت و نماز اول وقت آمده است؛ غیر از آثار فردی و اجتماعی نماز جماعت، پاداشهای عظیمی برای آن بیان شده است. از رسول خدا(ص)نقل شده که "من سمع النداء فلم یجبه من غیرعلة فلا صلاة له" نماز کسی که صدای اذان را بشنود و بیدلیل، در نماز جماعت مسلمانان شرکت نکند، ارزشی ندارد.
وی تصریح کرد: در مجموع با نگاهی به فعالیتهای اقامه نماز جماعت در دستگاههای اجرایی میتوان اذعان داشت که هر چند کارکنان به اقامه نماز مقید هستند ولی بعضا اقامه نماز را بعد از تعطیلی اداره و بهتر بگویم در وقت استراحت موکول میکنند که این مهم برخی از کارکنان علت موکول کردن ادای فریضه الهی به منزل را نبود امکانات لازم از جمله نبود مکان مناسب برای ادای این فریضه در دستگاههای اجرایی میدانند.
فتاحی در پایان اذعان داشت توجه به فرائض دینی و مذهبی از جمله نماز زمینه موفقیت و رشد و کمال انسانها را فراهم کند که لازم است کارکنان و سایر قشرهای مردم به آن توجه جدی کنند.
اجرای ۷۵۰نفر ساعت برنامه فرهنگی ویژه طرح اوقات فراغت تابستان
علیرضا کریم کشته با اعلام این خبر، گفت: طرح اوقات فراغت سال جاری با همکاری روحانیون مستقر، طرح هجرت و مبلغان اعزامی در مساجد، کانون-های فرهنگی تبلیغی و مراکز قرآنی درقالب ۵ پایگاه و ۳ هسته فرهنگی ویژه نوجوانان با نظم و انسجام خاصی در حال اجرا است.
کارشناس امور فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی کلاله در مورد فعالیت پایگاه های اوقات فراغت افزود: ارائه مطالب در موضوعات اخلاقی، پرسش و پاسخ در زمینه های اعتقادی و معارف اسلامی، تهیه نشریه هسته های فرهنگی جوان، تشکیل هسته نخبگان علمی و فرهنگی و همچنین برگزاری اردوهای نخبگان جوان از جمله برنامه های هسته های فرهنگی در ایام تابستان و اوقات فراغت است.
وی با بیان این که پایگاه های طرح اوقات فراغت تابستانی با هدف غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان و ایجاد تحول روحی و معنوی در انجام فعالیت های فرهنگی و جذب جوانان و نوجوانان مستعد و فعال به اجرای طرح های فرهنگی و تولید محصولات و اخبار فرهنگی، دینی و اجتماعی برگزار می شود، گفت: امسال در مقایسه با سال گذشته استقبال جوانان و دانش آموزان از طرح های این پایگاه ها بیشتر بوده است.
وی افزود: از ویژگی های این طرح تهیه نشریه فرهنگی توسط مسئولین هسته ها و انتخاب اثر برتر و ارسال به استان می باشد.
دستگاهای فرهنگی نقش اثر گذاری درایجاد نشاط معنوی جامعه دارند
حجتالاسلام مهدیان کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی اشتهارد گفت: با توجه به فضای فرهنگی که در جامعه حاکم است،لازم است دستگاههای فرهنگی نسبت به ایجاد نشاط معنوی در جامعه اهتمام بیشتری داشته باشند.
ایشان اظهار داشت: طبع آدمی بیشتر خواستار نشاط و شادی است و با توجه به تأکیدات دین مبین اسلام لازم و ضروری است فضای حاکم بر روابط فردی و اجتماعی با نشاط باشد و در این زمینه نشاط معنوی بیش از همه شادیها در جامعه اسلامی باید نمود پیدا کند.
وی ابراز کرد: پارک ها و مکان های عمومی بستر مناسبی برای مدیریت شادیها و تفریحات مردم بخصوص جوانان است که دستگاههای فرهنگی نباید از این امر مهم غافل بمانند.
حجتالاسلام مهدیان خاطرنشان کرد: برگزاری ویژه برنامه متنوع و شاد پارک آسمانی که به همت پایگاههای مقاومت بسیج سپاه شهرستان اشتهارد در پارک ها برگزار میشود از اقدامات بسیار خوب و مؤثری برای ایجاد نشاط معنوی در مکان های عمومی است.
کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اشتهارد یادآور شد: در این مراسم که شبهای جمعه در هر هفته در یکی از محلات این شهرستان برگزار میشود، اجرای سرود،تئاتر، شعر خوانی، سخنرانی و مسابقات حضوری از برنامه های ویژه این فعالیت فرهنگی می باشد./1325/ت303/ی