برگزاری یادواره شهدای فعالان نماز جمعه استان چهارمحال و بختیاری در آینده ای نزدیک
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری، شامگاه دوشنبه، 25 مردادماه، در نشست ستاد اقامه نماز این استان که به میزبانی دفتر امام جمعه شهرکرد برگزار شد، با تبریک ولادت امام رضا(ع)، اظهار داشت: حضور خادمان حرم مطهر رضوی در جای جای کشور همزمان با دهه کرامت سبب شد تا مردم همه جا وجود امام رضا(ع) را در میان خود حس کنند به گونهای که مردم با عشق و ارادت از خدام رضوی استقبال می کردند.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: امیدواریم سالهای آینده با برنامه ریزیهای بیشتر شاهد آثار بهتر این برنامه در جامعه باشیم و از حضور خادمان حرم رضوی در راستای نشر معارف اهل بیت(ع) در بین عموم مردم بیشتر بهره مند شویم.
این مقام مسؤول در ادامه نماز را سبب توحیدی و ولایی شدن جامعه دانست و بیان کرد: نماز باید به گونهای در جامعه جاری شود که همه مردم بفهمند خداوند از نماز چه می خواهد و هدف چه بوده است تا نماز مفهوم واقعی خود را پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین نکونام خاطرنشان کرد: قرآن کریم و نماز را باید برای برپا کردن و ایجاد جامعه توحیدی بین مردم مورد توجه قرار داذ که اگر غیر از این هم باشد فایده ای ندارد.
امام جمعه شهرکرد با تأکید بر اینکه قرائت نماز مهم نیست بلکه اقامه کردن آن مهم است، تصریح کرد: در قرآن کریم سخنی از قرائت نماز گفته نشده است چراکه نماز باید اقامه شود و باید توجه داشت که مسؤولان نقش کلیدی در اقامه نماز دارند.
وی روح نماز را متصل کردن جامعه به پروردگار، خضوع و تواضع برای خدایی شدن عنوان و خاطرنشان کرد: اگر روح نماز در جامعه ای جاری شود دیگر در آن جامعه باکی از دشمنان، فشارها و ناملایمتهای دنیوی وجود نخواهد داشت؛ از همین رو گفته می شود نخستین کار حکومت باید اقامه نماز باشد تا جامعه به خداوند که مبدأ و منشأ همه چیز است متصل گردد.
رییس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ترویج نماز یکی از مصادیق اقامه نماز است، خاطرنشان کرد: فضای مجازی مخاطبان زیادی به ویژه از نسل جوان دارد که حتماً باید از این فضا برای گسترش معارف و ارزشهای دینی و اخلاقی استفاده کرد.
این مقام مسؤول با تأکید بر اینکه هیچکس نباید استفاده از فضای مجازی را به عنوان جایگاهی برای ترویج و رونق بخشی به نماز مورد غفلت قرار دهد، گفت: باید از همه ظرفیتها برای فراگیر شدن فرهنگ نماز خوانی در جامعه خصوصا در بین جوانان نهایت استفاده را بکنیم و این از ضرورتها است.
نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه باید نماز را در فضای مجازی زنده کرد، تصریح کرد: برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره ملی نماز در فضای مجازی در این استان یک کار خوب در این راستا است که باید از آن به صورت کامل و کافی استفاده کرد.
امام جمعه شهرکرد همچنین از برگزاری یادواره شهدای فعالان امر نماز جمعه در این استان در آینده نزدیک خبر داد و افزود: متأسفانه شهدای عرصه نماز در کشور مورد غفلت واقع شدهاند به گونهای که تاکنون در هیچ کجای کشور چنین یادوارهای برگزار نشده است و جای این یادواره در بین یادوارههایی که برای شهدا برگزار شده خالی است.
رییس استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: تا به امروز شهدای اندکی در خصوص نماز جمعه در چهارمحال و بختیاری شناسایی شده اند در حالیکه تعداد این شهدا در این استان بسیار است از همین رو لازم است فرمانداران شهرستانهای 9 گانه این استان اسامی شهدایی را که در امر نماز جمعه فعال بودهاند را جمع آوری کنند تا بتوانیم یادوارهای در شأن این عزیزان برگزار و حق آنها را نیز ادا نماییم.
وی با ابراز نارضایتی از وضعیت حفظ شعائر دینی در برخی از اماکن گردشگری چهارمحال و بختیاری، یادآور شد: فرمانداران، مسؤولان میراث فرهنگی و ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید حفظ و احیاء شعائر دینی را در این اماکن مورد توجه قرار دهند و به شیوهای صحیح حفظ ارزشهای دینی و اسلامی را به گردشگران بازگو کنند.
در ادامه این نشست نیز قاسم سلیمانی، استاندار چهارمحال و بختیاری، بسیج امکانات دستگاه های اجرایی را برای برگزاری یادواره شهدای فعال در حوزه نمازجمعه استان خواستار شد.
وی با تأکید بر اینکه تمامی دستگاه های اجرایی استان مؤظفند امکانات موجود خود را برای برگزاری هرچه بهتر یادواره شهدای فعال در حوزه برگزاری نماز جمعه استان در اختیار دست اندرکاران قرار دهند، افزود: برگزاری کنگره ها، همایشها و یادواره های شهدا نقش مهمی در احیای فرهنگ انقلاب اسلامی، تداوم راه امام راحل و حرکت در مسیر رهنمودها و فرمایش های رهبر معظم انقلاب است.
سلیمانی با بیان اینکه امنیت و عزت کنونی چمهوری اسلامی ایران مرهون مجاهدتها و رشادتهای شهدا، جانبازان و ایثارگران دوران دفاع مقدس است، تصریح کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید جزو مهمترین برنامه های فرهنگی دستگاه های اجرایی چهارمحال و بختیاری باشد.
روح الله رسولی، معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری نیز در ادامه این نشست گفت: برگزاری کنگره ها، همایشها و یادواره شهدا، ارتقای شاخصهای فرهنگی در جامعه را به دنبال دارد.
رسولی با اشاره به اینکه از مجموع دو هزار و 440 شهید چهارمحال و بختیاری، وصیت 250 شهید سفارش به نماز و اظهار نظر در این باره است، ابراز داشت: استفاده از تمامی ظرفیتهای موجود در چهارمحال و بختیاری برای برگزاری مطلوب یادواره شهدای فعال در حوزه برگزاری نماز جمعه استان باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است زمان برگزاری یادواره شهدای فعال در حوزه برگزاری نماز جمعه چهارمحال و بختیاری 15 مهر امسال همزمان با سالروز سفر تاریخی مقام معظم رهبری به بام ایران، 22 اسفند سال جاری همزمان با روز شهید و پنجم مرداد سال آینده همزمان با برگزاری نخستین نماز جمعه تهران در سال 1358 پیشنهاد شد./202/9457/ب1