چند خبر کوتاه از حوزه علمیه خراسان
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام و المسلمين مصباح عاملي، مدير حوزه علميه خراسان در مراسم افتتاحيه طرح تابستان «طليعه تحول» ويژه خواهران اين حوزه با بيان اينكه بايد گام تحولي برداشته شود، تحول برخواسته از حوزه انقلابي را ويژگي اين امر مهم دانست و تاكيد كرد: تحول بدون انقلابي گري و قرار گرفتن در مسير اهداف و مباني انقلاب اسلامي، هيچ كمكي به فرد و جامعه جهاني نخواهد كرد.
مدير حوزه علميه خراسان سرعت و شتاب به منظور پاسخگويي در زمان مناسب را يكي از شاخصه هاي تحول برشمرد و با بيان اينكه امروز انقلاب اسلامي ايران، معيار اسلام اصيل در دنياست، ادامه داد: امروز اسلام به صورت تمام قد در همه نگرش هاي غير الهي سينه سپر كرده و انقلاب اسلامي در اين عرصه بايد با همه اين نگرش ها مقابله كند.
وي گفت: جامعه اي كه ادعاي ترقي و تحول دارد، بدون هويت انقلاب اسلامي همانند كسي است كه شناسنامه ديني و اسلامي ندارد .
مدير حوزه علميه خراسان خاطر نشان كرد: هر تحولي تكامل بخش نيست و ما را به پيش نمي برد بلكه تحول عميق و ريشه دار موجب ترقي و پيشرفت است.
وي الزامات قابل توجه تحول را رسيدن به هدف خلقت انسان، تكامل و قرب الي الله عنوان و خاطرنشان كرد: تغيير بدون ريشه در درون، زندگي و جامعه اثرگذار و پايدار نخواهد بود بلكه بايد ريشه در توحيد و ايمان به خداوند داشته باشد.
عضو شوراي عالي حوزه علميه خراسان با بيان اينكه هر حركت تحولي كه متكي به ايمان به خدا باشد انسان را يك گام به سمت قرب الي الله پيش مي برد، اظهار كرد: ايمان نقشه راه را به ما مي دهد و كسي كه آن را در اختيار ندارد همانند فردي است كه با حركت در بيراهه به هدف نمي رسد.
حجت الاسلام و المسلمين عاملي هدف از زندگي را تقرب به خدا عنوان كرد و گفت: دستيابي به هدف نهايي خلقت انسان و وصل شدن و قرار گرفتن در مسير حقانيت خداوند، شرط رسيدن به قرب الي الله است.
وي نتيجه سخنان خود را اينگونه بيان كرد كه تحول از نگاه دين در صورتي تحقق مي يابد كه مبتني بر ايمان به خدا باشد و اگر عمل و حركتي بدون بصيرت، نقشه و ريشه باشد، هدف نخواهد داشت و بي نتيجه خواهد ماند.
مدير حوزه علميه خراسان در تشريح شاخصه ديگر تحول، آن را حركت همه جانبه و با همه ابعاد براي انسان دانست و ابراز كرد: تحول در صورتي تحقق مي يابد كه با همه افكار و فضايل انساني در يك جا به يكديگر رسيده و حركتي همه جانبه را تشكيل دهند.
وي با تاكيد بر اينكه در حركت تحولي، بايد علم و عمل همراه با عقل باشد زيرا عقل، ميزان تاثير گذاري عمل انسان است، يادآور شد: تحول بايد از درون بجوشد زيرا اين امر يك حركت فيزيكي بيروني نيست بلكه انسان بايد از درون روح، نفس، جان و عقل خود متحول شود.
حجت الاسلام و المسلمين عاملي افزود: يك مبلّغ، قبل از اينكه بخواهد با زبان خود مردم را راهنمايي و هدايت كند بايد با رفتار و عملش با مردم حرف بزند.
وي با بيان اينكه تحول به عنوان يك حركت دگرگوني، اصل نخستين در بعثت پيامبران بوده و در سيره انبياي الهي ريشه دارد، ابراز كرد: خداوند پيامبران را به سوي مردم فرستاد تا انسان ها را در مسير حقانيت خداوند متحول و نقشه راه را براي آنها ترسيم و با فطرت خداوند متعال آشنا كنند.
حجت الاسلام و المسلمين عاملي تحول را يك امر طبيعي و لازم دانست و با اشاره به دعاي تحويل سال، گفت: به طور مثال در آغاز فصل بهار با خواندن دعاي تحويل سال، رابطه اي را با خود، طبيعت و خداوند متعال در راستاي ارتباط همه جانبه و حركت در مسير تحول ترسيم مي كنيم.
گفتني است، طرح تابستان «طليعه تحول» ويژه خواهران حوزه علميه خراسان از 20 مرداد تا 6 شهريور ماه به مدت 17 روز با حضور بيش از 900 نفر برگزار مي شود.
برگزاری نخستین جلسه کارگروه آمار حوزه علمیه خراسان
نخستين جلسه كارگروه آمار حوزه علميه خراسان با حضور حجت الاسلام و المسلمين فرزانه دبير شوراي عالي حوزه علميه خراسان و اعضا آن كارگروه، جناب آقايان: دكتر كاهاني، دكتر يعقوبي، دكتر برادران، حجج الاسلام آقايان: مهذب و كاظمي، مهندس ابراهيمي و مهندس يعقوبي، در مركز مديريت حوزه علميه خراسان، برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمين فرزانه دبير شوراي عالي حوزه علميه خراسان گفت: با توجه به مطالبات رهبر معظم انقلاب(حفظه الله) در اهميت تحول در حوزه هاي علميه، آمار بهترين ابزار براي پيشبرد اين هدف مي باشد.
وي با بيان اين كه نقش آمار در برنامه ريزي ها بسيار حائز اهميت است، بيان كرد: رابطه تحليلي آمار در رشد، آسيب ها و فرصت هاي پيش روي حوزه مي تواند نگاه موثري در تصميم گيري ها باشد.
دبير شوراي عالي حوزه علميه خراسان خطاب به كارگروه آمار اين حوزه خاطر نشان كرد: ارائه آمار صحيح و تحليل مناسب، مي تواند در امر برنامه ريزي و تصميم گيري ها، نتيجه مطلوب را به ما برساند.
در ادامه اين جلسه، مهندس ابراهيمي، مدير فناوري و اطلاعات حوزه علميه خراسان، بيان كرد: در طول 10 سال گذشته، زيرساخت هاي مناسبي براي آمار پيش بيني و تعبيه شده است.
وي تصريح كرد: اقلام آماري و شاخص هاي هدف نيازمند دسته بندي اطلاعات جمع آوري شده است كه عدم اهميت به اين امر، رشد اين موضوع در حوزه علميه را با كندي مواجه كرده است.
مدير فناوري و اطلاعات حوزه علميه خراسان، با بيان اين كه در ساختار اداري و در بحث آمار با كمبود نيرو مواجه هستيم، اظهار كرد: بايد تغيير ديدگاه نسبت به نوع آمار شايسته نزد مديران ايجاد شود.
حجت الاسلام كاظمي، مسئول دفتر طرح و برنامه دبيرخانه شوراي عالي حوزه علميه خراسان، در بخش ديگري از اين جلسه با اشاره به ديدگاه رهبر معظم انقلاب در موضوع آمار، بيان كرد: برنامه راهبردي حوزه علميه خراسان، در راستاي الزامات ششگانه سند چشم انداز حوزه علميه خراسان در افق 1414 است.
وي با اشاره به سندچشم انداز حوزه علميه خراسان، گفت: چشم انداز حوزه علميه خراسان رسالت محور و با همكاري 17 نهاد هم عرض همگرايي دارد.
دكتر كاهاني، رئيس كارگروه آمار حوزه علميه خراسان نيز در ادامه اين جلسه به بررسي نيازهاي داخلي و خارجي سازمان ها با استفاده از آمار پرداخت و گفت: استفاده از سيستم هاي تحليل پيشرفته در رده مديران كلان سازمان ها، مي تواند در امر تصميم گيري ها به عنوان ابزاري در دسترس مورد استفاده قرار گيرد.
وي با بيان اين كه نقش آمار در كل سيستم هاي تصميم گيري مديران ارشد ضروري و حياتي است، افزود: براي تهيه گزارش به مديران ارشد، نياز به شاخص و رتبه بندي اطلاعات، ارائه آمار و اطلاعات دقيق از دفاتر و ديگر مديران سازمان است. بايد براي تهيه داشبورد مديريتي در سيستم هاي مديران ارشد اين كار عملياتي شود.
وي همچنين در ادامه اضافه كرد: سيستم آنلاين روزانه، ذخيره سازي آمارها، آينده داده ها، امكانات مدل سازي و داده كاوي اطلاعات بدست آمده از ابزارهاي آمار در هر سازمان است كه بستگي به بازه زماني مشخص شده از سوي مدير برنامه ريزي دارد.
در بخش ديگري از نخستين جلسه كارگروه آمار، مهندس يعقوبي، مسئول اداره آمار گفت: نهادينه كردن مركز آمار در دفتر فناوري حوزه علميه خراسان، امري مهم و داراي ارزش است.
وي ارتباط با سازمان هاي ديگر و اخذ اطلاعات مناسب از آنها، پروژه هاي آماري، ارائه گزارش هاي آماري با كمترين اشتباه و تناقضات، تعريف مناسب و شاخص بندي اقلام آماري مورد نياز حوزه علميه خراسان را به عنوان فعاليت هاي كارگروه آمار معرفي كرد.
يعقوبي همچنين همكاري دفتر طرح و برنامه با دبيرخانه شوراي عالي حوزه علميه خراسان را در راستاي سند چشم انداز حوزه علميه خراسان در افق 1414، از ديگر برنامه هاي اين كارگروه خواند.
دكتر برادران از اعضا كارگروه آمار نيز در بخش پاياني اين جلسه گفت: ارائه آمار در فراخوان هاي پذيرش و استعداديابي هاي حوزه علميه خراسان مي تواند نقش بي بديلي داشته باشد.
وي، مقايسه آمار با ديگر سازمان ها و نهادهاي مشابه را در بررسي فرصت ها و تهديدها، از نتايج آمارگيري مطرح كرد.
گفتني است نخستين جلسه كارگروه آمار حوزه علميه خراسان با اعطا حكم اعضا كارگروه همراه بود.
انتصاب های جدید اداری در مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان
حجت الاسلام و المسلمين مصباح عاملي روز گذشته در حكمي حجت الاسلام محمد فردوسي پور، مسئول سابق دفتر مديريت و ارتباطات حوزه علميه خراسان را به عنوان معاون فرهنگي تبليغي اين حوزه منصوب كرد.
وي همچنين، حجت الاسلام مجتبي مهدوي ارفع، معاون سابق فرهنگي تبليغي حوزه علميه خراسان را به عنوان معاون جديد آموزش و حجت الاسلام محمد اسفندياري، مدير فعلي مدرسه علميه عالي نواب را با حفظ سمت به عنوان مسئول جديد دفتر مديريت و ارتباطات حوزه علميه خراسان منصوب كرد.
حجت الاسلام و المسلمين عاملي در ابلاغ دو ساله خود ضمن تقدير از تلاش هاي ارزشمند و شايسته خواندن هر كدام از افراد ياد شده، ابراز اميدواري كرد: با تكيه بر لطف ايزدمنان و استمداد از حضرت بقيه الله الاعظم(عج) و هماهنگي با ديگر معاونان و دفاتر مركز مديريت حوزه علميه خراسان در چارچوب شرح وظايف تعيين شده، منشا خدمات شايسته اي باشند
همچنين، مدير حوزه علميه خراسان از تلاش ها و فعاليت هاي حجت الاسلام سيدحميد علوي(آزيز)، معاون سابق آموزش حوزه علميه خراسان تقدير كرد./859/303/ب3