بهره گیری از سبک زندگی فاطمی سبب تحکیم بنیان خانواده می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در محمودآباد، حجت الاسلام قاسم حسن نژاد، استاد حوزه علمیه مازندران امروز در جمع بانوان بسیجی این شهرستان با بیان این که باید در کانون گرم خانواده، فرزندانی با سبک زندگی فاطمی تربیت کنیم، افزود: تربیت فرزندان به سبک فاطمی موجب خواهد شد تا هم کانون گرم خانوادهها پایدارتر و استوارتر شده و هم روح، فکر و راه فرزندان منور به نور اسلام، قرآن و عترت شود.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان اینکه عمدتاً اعتقادات در خانمها خیلی قویتر از مردان است، تصریح کرد: مادر میتواند انرژیهای منفی را از خانواده دور کند و با انرژی مثبت، فرهنگسازی صحیح را به فرزندان در مقابله با مشکلات آموزش دهد.
حجت الاسلام حسن نژاد با بیان اینکه بدون شک هر یک از اعضای خانواده حقوقی دارد که دیگران باید این حقوق را رعایت کنند، گفت: در صورتی که این حقوق رعایت نشود، اعضای خانواده دچار استرس شده و در کل آرامش خانواده از بین خواهد رفت.
وی بیان کرد: اسلام درباره تربیت فرزند بر نقش روحی و جسمی زن و شوهر تأکید میکند و حتی ملاکها و خصوصتهایی برای زن و شوهر و حتی خانوادههای آنها برمیشمرد که این ملاکها میتواند در ایجاد خصوصیتهای جسمی و روحی فرزند مؤثر باشد.
استاد حوزه علمیه محمودآباد خاطرنشان کرد: خشونتورزی نسبت به اعضای خانواده و زدن آنها نهی شده است، به گونهای که گفته شده خداوند برای چیزی به مانند ظلم در حق کودکان و زنان خشمگین میشود.
وی تصریح کرد: دین مبین اسلام سخنش به پدر و مادر این است که موظف هستید فرزندان را به درستی و آن گونه که حق فرزند است تربیت کنید و او را مدیر در این قسمت می شناسد و اگر نمی تواند به یک انسان و مربی درست و صالحی بسپارد.
حجت الاسلام حسن نژاد با تأکید بر این که مربیان نقش مهمی در تعالی حیات معنوی انسان دارند، گفت: مربیان نباید بگذارند حیات معنوی آن ها با خطر مواجه شده و آن ها را از محدوده بدی ها و فساد دور کنند.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان اینکه یکی از دغدغههای رهبری در مسائل اجتماعی، خانواده، آسیبهای خانواده و محافظت در برابر آن است، افزود: در راستای تقویت و تحکیم بنیان خانواده و نهادینه کردن سبک زندگی ایرانی اسلامی و توانمندسازی نسلهای حال و آینده امری ضروری است که باید مورد توجه متولیان فرهنگی قرار گیرد.
وی به آیات و روایاتی که در مورد مسأله خانواده و تحکیم بنیان خانواده وجود دارد، اشاره کرد و گفت: برای داشتن حکومتی قوی، مستقل و مؤثر باید نهاد خانواده قوی شده و از آسیبها جلوگیری کرد که در این میان نقش حکومت، دولت و دستگاههای اجرایی بیشتر احساس میشود.
حجت الاسلام حسن نژاد با بیان اینکه قرآن کریم نیز کانون خانواده را نشانه جلوهای از رحمت خداوند میداند، تصریح کرد: با توجه به اینکه امروزه دشمن نیز با ارائه برنامههای مختلف در صدد براندازی و از هم پاشیدن نظام خانواده است، بنابراین وظیفه دولت و حکومت در این باره سنگین میشود.
وی با ابراز نگرانی از افزایش آمار طلاق و سن ازدواج در جامعه کنونی، بیان کرد: اگر آینده خانواده برای ما مهم است باید در زمینه ایجاد شرایط درست ازدواج اقدامات اساسی انجام داد و موانع موجود را برطرف کرد.
وی با اشاره به اینکه تقویت نکردن زمینههای فرهنگی مهمترین عامل فروپاشی نهاد خانواده است، اظهار داشت: در اینباره باید مسائل اساسی جامعه مورد بررسی قرار گیرد که یکی از راههای آن تقویت زمینههای فرهنگی بوده و دقت در این نکته که کارهای فرهنگی خود نیاز به زمینهسازی، تلاش و تحمل دارد، ضروری است.
استاد حوزه علمیه مازندران شایسته نبودن سبک زندگی امروزی را یکی از دلایل ناکامی در حوزه خانواده برشمرد و افزود: نباید به بهانه انجام کارهای گسترده که نیاز به زمان و اعتبارات دارد کارهای کوتاهمدت را رها کرد و دست روی دست گذاشت.
وی با اشاره به این که امروز سبک زندگی غربی در جامعه ایرانی در حال رسوخ کردن است، خاطرنشان کرد: باید فرهنگ اسلامی ایران که انسان ساز و تعالی بخش است در همه شئون فردی و اجتماعی جامعه ما نهادینه شود.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که عامل بسیاری از مشکلات فرهنگی و ناهنجاری های اجتماعی امروز جامعه ما به دلیل ورود سبک زندگی غربی بخش های مختلف جامعه است، تصریح کرد: اگر سبک زندگی اسلامی ایران به خوبی در جامعه ما گسترش پیدا کرده و نهادینه شود، بسیاری از مشکلات فرهنگی جامعه ما کاهش خواهد یافت.
حجت الاسلام حسن نژاد با اشاره به این که زنان باید نسبت به تربیت فرزندان که بالاترین عبادت است اهتمام جدی داشته باشند، خاطرنشان کرد: خانواده ها به ویژه مادران باید نسبت به رفت و آمد، دوستان، عبادت و اخلاق فرزندانشان توجه ویژه داشته باشند.
وی وظيفه مهم زنان مسلمان را حفظ حريم خانواده با ترويج و صيانت از شئونات اسلامي و تربيت شايسته کودکان و نوجوانان دانست و گفت: هر فردي که در حريم خانواده با مسائل ديني و قرآني مأنوس باشد به يقين به سوي مفاسد اجتماعي و اخلاقي سوق داده نخواهد شد و در نتيجه شاهد ارتقاي سطح امنيت اجتماعي در جامعه خواهيم بود./950/202/ب2