معرفی کتاب گنجینه آثار قم در نشست مطالعات تاریخ و تمدن اسلامی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسین ایزدی عضو انجمن مطالعاتی حوزه در نشست تخصصی مطالعات تاریخ و تمدن اسلامی با محوریت حضرت معصومه(س) که در پژوهشکده علوم قرآن و معارف علامه طباطبایی با عرض تبریک دهه کرامت به معرفی کتاب گنجینه آثار قم پرداخت و اظهارداشت: این کتاب دومین کتابی است که در زمینه تاریخ قم و کریمه اهل بیت تدوین شده و نویسنده آن مرحوم عباس فیض قمی از خاندان بنام روحانیت در قم است.
وی با اشاره به انگیزه عباس فیض قمی از تدوین کتاب گنجینه آثار قم بیان داشت: شهر قم گنجینه ای از آثار مذهبی است که چند دهه اخیر مورد توجه قرار گرفته اند اما در گذشته به آنها اهمیتی داده نمی شده است بنابراین نویسنده کتاب قصد داشته است به معرفی این گنجینه ها بپردازد.
عضو انجمن مطالعاتی حوزه ادامه داد: در سال 46 شمسی شورای حفاظت از آثار باستانی تشکیل می گردد که وظیفه تدوین این کتاب را به عباس فیض قمی واگذار می کند وی نیز در سال 47 تدوین کتاب را به اتمام می رساند و در نهایت سال 49 این کتاب در دوجلد در چاپ خانه استوارمهر قم به چاپ می رسد و دیگر تجدید چاپ نشده است.
وی با بیان این که جلد نخست کتاب گنجینه آثار قم به بحث تاریخ قم و روضه معصومه می پردازد، اظهار داشت: این فصل حرم حضرت معصومه را جزء به جزء و به صورت دقیق توصیف می کند به گونه ای که مرجع تمام کتاب های مربوط به حرم اهل بیت این کتاب است همچنین این فصل مسافرت حضرت معصومه(س) و نحوه ورود آن حضرت به قم را بررسی می کند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: جلد دوم کتاب گنجینه آثار قم به امامزادگان اطراف قم پرداخته است؛حرم حضرت معصومه(س) دلیل ماندگاری و تثبیت جایگاه تاریخی قم است بنابر این آشنایی با شکل گیری و مختصات این حرم ضروری است که این کتاب تمام این موارد را در اختیار ما قرار می دهد و همین امر این کتاب را با اهمیت جلوه می دهد./1324/ن602/ی