لزوم ارائه اطلاعات و مزیت های استان قم به سرمایه گذاران برای جذب سرمایه
به گزارش خبرگزاری رسا، علی لاریجانی در جلسه شورای اداری استان قم با اشاره به گزارش مدیرارشد استان قم در این جلسه اظهار داشت: گزارش هایی که مدیران استان ارائه کردند نشان دهنده تحرکاتی است که در این شرایط نیمه سخت این مدیران به اداره استان می پردازند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: گسترش مترو و خطوط B و C آن، تکمیل مونوریل، بیمارستان سازی، فرودگاه و تکمیل آبرسانی برای آبادانی قم لازم است که در این جلسه نیز مدیران به این مسائل اشاره کردند.
لاریجانی بیان کرد: یک سوال باقی می ماند و آن این است که آیا روند سرمایه گذاری های عمرانی نسبت به چالش ها موزون است یا خیر.
وی ادامه داد: اگر سرمایه گذاری های عمرانی نسبت به چالش های موجود سیر سعودی داشته باشد نشان می دهد که ما نسبت به این چالش ها مقابله ای توأم با تهاجم انجام داده ایم. اگر 20 الی 15 درصد هم بودجه عمرانی داشته باشیم با توجه به تورم 15 درصدموجود اتفاقی رخ نخواهد داد.
رییس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در دورنمای کلان کشور با امیدواری هایی که به وجود آمده هم بعید می دانم بودجه عمرانی به 50 درصد برسد.
وی با بیان اینکه چالش کشور رکود و بیکاری است و مشکل اقتصادی داریم بنابر فرمایش مقام معظم رهبری موضوع اقتصاد باید در اولویت قرار بگیرد گفت: بودجه عمرانی کشور در حال حاضر جوابگوی چالش ها نیست اما علی رغم این موضوع هر ساله مشکلاتی نیز ایجاد می شود که باید از نهادهایی مانند ستاد مبارزه با بحران به این مشکلات رسیدگی شود در حال حاضر همه دامداران کشور با مشکلاتی مواجه هستند.
لاریجانی افزود: دامداران هر کیلو شیر را با 1400 تومان هزینه تولید می کنند ولی کارخانه ها به قیمت 1100 تومان از آنها خریداری می کنند با این روند استعداد مقابله با چالش ها وجود ندارد.
رییس قوه مقننه با بیان اینکه آسیب های اجتماعی، فرهنگی متأثر از مسائل اقتصادی هستند متذکر شد: نمی توان به این آسیب ها بی توجه بود و باید به صورت ویژه کار انجام داد و با این روند به مشکلات کشور نمی توانیم پاسخ دهیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدیران استان برای حل مشکلات تلاش خود را انجام می دهند گفت: اگر اقتصاد اولویت اول است و با وجود توافق هسته ای منهای شیطنت های غربی ها می توانیم شیب حرکتی خود را تحلیل کنیم ما باید بدانیم چگونه از این شرایط استفاده کنیم تا شیب سعودی پیدا کنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اولین راهکار برای حل مشکلات اقتصادی جذب سرمایه است گفت: می توان با جذب سرمایه وضع اقتصادی را بهبود بخشید و به حوزه آسیب های اجتماعی نیز رسیدگی کرد. اگر مدیران بتوانند جذب سرمایه گذاری های کلان را انجام دهند وضع بهبود خواهد یافت در غیر این صورت تنها می توانیم به اداره ادارات برسیم.
لاریجانی ادامه داد: بسترهای لازم برای جذب سرمایه گذاری بعد از توافق هسته ای فراهم است که البته باید توجه داشت همه مشکلات حل نشده ولی با این وجود هم باید خودمان را به مسیر حرکت برای جذب سرمایه گذاری ها وصل کنیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: راه آهن تهران، قم، اصفهان از فاینانس چین استفاده کرده و لازم است در زمینه های دیگر نیز این فرصت ها را شناخت و از آنها استفاده کرد.
لاریجانی با بیان اینکه کسی نمی داند استان قم چه مزیت هایی دارد که قابل سرمایه گذاری است گفت: مدیران باید زمینه لازم را برای ارائه اطلاعات و مزیت های قابل سرمایه گذاری استان به سرمایه گذاران فراهم کنند.
وی افزود: در همایش هایی باید فرصت های سرمایه گذاری قم معرفی شود تا سرمایه گذارهای خارجی و داخلی متوجه این مزیت های استان شوند که با توجه به شرایط باید هر چه سریعتر این اقدام انجام شود.
رییس نهاد قانونگذاری کشور با بیان اینکه در فضای فعلی باید بستر برای سرمایه گذاری فراهم شود گفت: بعضاً مشاهده می شود سیستم دیوانی ما برای جذب سرمایه گذاری مناسب نیست این در حالی است که کشورهای دیگر در شرایطی رقابتی به دنبال تسهیل سرمایه گذاری هستند تا منابع مالی مختلف را جذب کنند.
وی با بیان اینکه گرجستان از نظر جذب سرمایه گذاری جزو کشورهای موفق منطقه است گفت: موفقیت آنها به این دلیل محقق شده است که زمینه قانونی جذب سرمایه ها را تسهیل بخشیده اند پس با این شرایط ما نیز می توانیم این کار را انجام دهیم.
نماینده مردم قم در مجلس گفت: اگر می خواهیم باعث فخر استان قم شویم باید به آبادانی قم بپردازیم که نیاز به همیت و جدیت دارد مدیران استانی تنها نباید به وجود مرجعیت معظم در استان قم افتخار کنند زیرا مراجع عظام تقلید از گذشته در استان قم حضور داشتند و باعث فخر جهان اسلام هستند.
رییس قوه مقننه با بیان اینکه حدود 600 پروژه عمرانی در استان قم وجود دارد گفت: با این شرایط حدود 20 سال طول می کشد تا این پروژه های عمرانی تکمیل شود که البته در آن زمان این پروژه ها کلنگی می شود پس تا جایی که ممکن است باید این پروژه ها به بخش خصوصی واگذار شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی از مدیران استانی در خصوص ورود دستگاه های نظارتی به بحث واگذاری پروژه های عمرانی نیمه کاره به بخش خصوصی نگرانی هایی داشتند متذکر شد: دست دولت برای واگذاری پروژه ها باز است تا منابع مالی مردم به عرصه تولید بیاید و دستگاه های نظارتی هم حمایت خود را از مدیران در این زمینه اعلام کردند.
وی افزود: اگر دستگاه های نظارتی سوء استفاده هایی را مشاهده کردند باید از قبل به مدیران اطلاع دهند تا مانع از این اتفاق شوند.
رییس قوه مقننه گفت: بعضی از افراد استان قم به من اعلام کردند که می توانند برخی پروژه ها را تکمیل کنند دولت نیز باید خود را از پروژه های نیمه تمام آزاد کند تا آبادانی ایجاد شود.
لاریجانی متذکر شد: استاندار قم باید کمیته یا مسئولی را تعیین کند تا واگذاری پروژه ها توسط مدیران استانی رصد شود که می توان واگذاری این پروژه ها توسط مدیران به بخش خصوصی را به عنوان یک شاخص مثبت برای ارزیابی عملکرد مدیران در نظر گرفت.
دکتر لاریجانی با اشاره به بحث دریافت مالیات و عوارض متذکر شد: برطبق سیره علوی باید تلاش برای آبادانی بیشتر از تلاش برای دریافت مالیات باشد.
وی افزود: برای مبارزه با آسیب ها باید شرایط ویژه قایل شویم در بخش های قم که فقر بیشتر است باید دریافت عوارض و مالیات نیز متفاوت باشد زیرا بخش های آسیب پذیر باید مورد حمایت قرار گیرد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع آمایش سرزمینی بیان کرد: رهبری معظم انقلاب فرمودند بحث آمایش سرزمینی از زمان دولت من در ابتدای انقلاب مطرح بوده ولی تا کنون توفیقی در این زمینه ایجاد نشده و ایشان راه میانبری را به جای آمایش سرزمینی معرفی کرده اند.
وی ادامه داد: تفسیر من ازسخنان مقام معظم رهبری در این زمینه این است که اگر نمی توانیم کل مسئله را ببینیم حداقل باید بخشی از آن را مورد توجه قرار دهیم.
دکتر لاریجانی گفت: اولویت های توسعه استان باید در برنامه ششم مشخص شود و محورهای توسعه را باید تعیین کرد که این موضوع برای همه استان ها و استان قم نیز باید انجام شود.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: میزان موفقیت مدیران آن دسته از اقداماتی است که به آبادانی کشور و استان قم منجر می شود./858/د102/ج1