۰۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۴
کد خبر: ۴۳۹۴۸۹
علی صوفی:

جو سنگینی در مجامع اصلاح‌طلبی نسبت به دولت وجود دارد

وزیر دولت اصلاحات گفت: جو سنگینی در مجامع اصلاح‌طلبی نسبت به دولت وجود دارد، تغییراتی که اخیراً صورت داده، نشان می‌دهد دولت مصمم است، تا جایی که می‌تواند امور را به علی لاریجانی واگذار کند و اساساً فراکسیون امید را نبیند.
علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات

به گزارش سرویس پیشخوان  خبرگزاری رسا به نقل از فارس، علی صوفی وزیر تعاون دولت اصلاحات امروز پنج‌شنبه ۹۵/۴/۳۱ گفت و گویی با روزنامه آفتاب یزد انجام داده است که مشروح آن را در ادامه می خوانید:

 

آقای صوفی! اساساً در مدت باقیمانده به پایان دولت یازدهم، حسن روحانی چه فرآیند اصلاحی را می‌تواند انجام دهد؟

 

پیام مردمی در انتخابات تغییر بود و این از مطالبات مهم ملت است. دیدیم در هر انتخاباتی که مردم در آن نقش داشتند این تغییر به وجود آمد، اما وقتی که نوبت به مسؤولان و انتخابات داخلی رسید، نقطه مقابل خواست مردم رقم خورد. در مجلس شورای اسلامی شاهد بودیم کسانی که پایین‌ترین آرا را داشته‌اند در عوض آنهایی که بیشترین رأی مردم را به دست آورده بودند؛ انتخاب شدند. به هر حال در شرایط حاضر فراکسیون امید در مقابل مردم مسؤول است و باید خواست مردم را تحقق بخشید خواستی که چیزی نیست جز تغییر.

 

یعنی مجلس باید دست به تغییر در دولت بزند؟!

 

وقتی که دولت دست به تغییر نمی‌زند باید این را پذیرفت که واکنش غیرمنطقی انجام می‌دهد.

 

چرا این عدم تغییر دولت باید غیرمنطقی به نظر بیاید؟

 

چون مردمی که به آقای روحانی رأی دادند، توضیح آقای روحانی را در انتخاب یک کابینه محافظه‌کار در مجلس نهم پذیرفته بودند آنها می‌گفتند او با وجود مجلس نهم بیشتر از این کاری از دستش برنمی‌آمد، اما وقتی مردم، مجلس نهم را از پیش‌روی آقای روحانی برداشته و یک مانع بزرگ را برطرف کردند وقتی می‌بینند که هنوز هم همان حالت قبل ادامه دارد، معلوم می‌شود که مطلوب آقای روحانی همین شرایط است و گویی او تغییری را که مردم می‌خواستند اتفاق بیفتد را نمی‌خواهد. در اینجا نمایندگان در قبال مرد مسؤول‌اند و باید این تغییرات را به وجود بیاورند، حال ممکن است این تغییرات از طریق استیضاح اتفاق بیفتد. ولی بهتر است این تغییرات به جای استیضاح از طریق تعامل با دولت اتفاق بیفتد. آقای روحانی بیش از هر کس دیگری به تغییر نیاز دارد برای آنکه بتواند عقبه رأی خودش را حفظ کرده و اعتماد رأی مردم را به سمت خود برای سال 96 طلب کند آقای روحانی برای دور دوم نیز نیاز به رأی مردم دارد هر چند در حال حاضر رقیبی در بین خودش نمی‌بیند، اما پالس‌های مثبتی را که باید به مردم بدهد هم، نمی‌دهد. مثلاً از نظر اقتصادی و معیشتی و در شرایطی که او مدعی است تورم را تک رقمی کرده باید سیاست‌های انقباضی خودش را کنار بگذارد و سیاست‌های انبساطی در پیش بگیرد و به مشکل اشتغال است حل شود که تاکنون چنین نشده است. یا از طرفی دیگر در حوزه سیاسی می‌بینیم آقای روحانی مدیرانی را گرد خود جمع کرده است که متناسب با عقبه رأی او نیستند. به نظر می‌آید خود نمایندگان باید در این زمینه به فکر بیفتند، بنابراین هر چند فراکسیون امید همچنان تحت عنوان حمایت از دولت پیش می‌رود ولی در آینده ممکن است شاهد تقابلاتی باشیم.

 

بنابراین از دید شما چون در این 10 ماه دولت کاری انجام نمی‌دهد، مجلس باید تدبیری بیندیشد و به فکر تغییر در دولت بیفتد؟

 

استیضاح مثمرثمر نخواهد بود، اما می‌تواند جهت نمایندگان را نشان دهد و نمایندگان را در افکار عمومی مثبت کند! اما این کار در تعامل بین مجلس و دولت مثبت نیست. اینکه دولت را مجبور به تغییر کنیم کار درستی نخواهد بود ولی در عین حال دلایل زیادی وجود دارد که مجلس بتواند دولت را به این امر قانع کند.

 

جو فعلی اصلاح‌طلبان مجلس در قبال دولت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ به خصوص بعد از تغییراتی که دولت در حوزه معاونینش از جمله معاون پارلمانی خود صورت داده است،‌اتفاقی که به نظر می‌آید باعث به وجود آمدن کدورت‌هایی در بین اصلاح‌طلبان شده است.

 

باید بگویم جو سنگینی در مجامع اصلاح‌طلبی نسبت به دولت وجود دارد. تغییراتی که اخیراً صورت داده، نشان می‌دهد دولت مصمم است، تا جایی که می تواند امور را به علی لاریجانی واگذار کند و اساساً فراکسیون امید را نبیند.

 

برای دولتی که در مجلس اصولگرای نهم یک معاون اصلاح‌طلب را انتخاب می‌کند بسیار عجیب است که در مجلس دهم که اصلاح‌طلبان یک فراکسیون قوی در آن هستند، یک معاون اصولگرا گذاشته است. این کار به نوعی تحقیر فراکسیون امید و اصلاح‌طلبان بود.

 

پس با این اوصاف می‌توان گفت که در آینده به ویژه بعد از تشکیل فراکسیون اعتدال، شاهد واکنش فراکسیون امید به دولت باشیم؟

 

البته من بین آقای روحانی و اطرافیانش تفاوت اساسی می‌بینم. موضع‌گیری آقای روحانی بیشتر اوقات اصلاح‌طلبانه و شجاعانه بوده و بسیار مواضع خوبی نیز داشته و در این امر هزینه‌هایی را نیز پذیرفته است. اما گویا امر بر اطرافیان آقای روحانی مشتبه شده و توهم این را دارند که گویی آنها هستند که باعث پیروزی او در ریاست جمهوری می‌شوند! این اطرافیان به نام‌هایی مثل اعتدال، در برخی جاها به فکر وزن‌کشی با اصلاح‌طلبان افتاده‌اند و روحانی را قربانی این وزن‌کشی کرده‌اند. آنها می‌خواهند بگویند که مردم از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان خسته شدند و رو به این افراد (میانه)، آورده‌اند و این دقیقاً پاشنه آشیل دولت آقای روحانی است. آقای روحانی نباید اجازه دهد این شکاف بین عقبه رأی او که جامعه اصلاح‌طلبی است با خودش اتفاق بیفتد و نباید اجازه دهد این به اصطلاح اعتدالیون روحانی را وارد این بازی کنند.

 

موضع‌گیری عارف در فراکسیون امید و حمایت‌هایش از دولت را چه طور می‌بینید؟

آقای عارف در موضع رئیس فراکسیون امید درصدد تعامل‌اند، اما این موضوع را نمی‌توان از همه نمایندگان توقع داشت. ما نمی‌توانیم نمایندگان را مجاب کنیم که حتماً در مقابل یک گروهی که خود را تنها حامیان دولت می‌دانند سکوت پیشه کنند. نمایندگان در قبال مردم باید پاسخگو باشند و نه در مقابل یک عده که خود را تنها گروه حامی دولت می‌دانند.

 

صراحتاً آقای صوفی بگویید با این شرایط اگر تغییرات در ساختار دولت با فشارهایی مثل استیضاح مجلس صورت بگیرد با آن موافقید؟

 

خیر نیستم! هنوز به آن مرحله نرسیدیم! و باید با دولت تعامل کنیم./836/د102/ل

ارسال نظرات