واشنگتن بهدنبال آزادسازي موصل نيست
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا به نقل از روزنامه جوان، بلافاصله بعد از اينكه داعش در يك اقدام سؤالبرانگيز پايگاه هوايي القياره واقع در جنوب موصل را بدون هيچگونه درگيري تخليه كرد، اشتون كارتر وزير دفاع امريكا به عراق سفر كرد و از اعزام560 نيروي نظامي جديد به اين كشور خبر داد. گفته ميشود مأموريت اين نيروها راهاندازي پايگاه القياره در جنگ با داعش در موصل است.
امريكا در حالي به اعزام اين نيروها اقدام كرده كه ارتش عراق به همراه نيروهاي بسيج مردمي و نيروهاي عشاير سني موفق شد فلوجه را با كمترين تلفات و خسارت از دست داعش آزاد كند و آن را به ساكنان اين شهر بازگرداند. اين امر نشان ميدهد دولت و ارتش عراق در عمليات زميني هيچ نيازي به كمك نيروهاي امريكايي ندارند و در مواردي تنها به پشتيباني هوايي ائتلاف به اصطلاح ضدداعش نياز پيدا ميكنند كه البته به اين نياز هم به موقع پاسخ داده نميشود.
بر اين اساس ميتوان گفت كه اعزام نيروهاي جديد نظامي امريكا به عراق و استقرار آنها در اطراف موصل نه با هدف كمك به ارتش و دولت عراق بلكه با اين هدف صورت گرفته است كه امريكا بتواند ابتكار عمل را در آزادسازي موصل به دست بگيرد تا بتواند اهداف و طرحهاي خود را چه در مرحله آزادسازي و چه در مرحله پس از آن اجرا كند و آن را به پيش ببرد.
با توجه به اينكه رويكرد امريكا در قبال داعش و تروريسم تكفيري مديريت آن بوده است از اين رو اگر امريكا ابتكار عمل را در موصل بهدست بگيرد اين خطر وجود خواهد داشت كه نيروهاي تكفيري و داعشي را به اماكن مورد نظر خود هدايت و مديريت كند يا اينكه زمينه فعاليت آنها را در پوشش جديد فراهم كند. همچنين با توجه به اينكه امريكا در آزادسازي شهر الرمادي از راهبرد زمين سوخته استفاده كرد، بنابراين بيم آن وجود دارد كه اگر امريكا ابتكار عمل و مديريت آزادسازي موصل را در دست بگيرد چيزي جز ويراني از موصل باقي نماند كه اين امر ميتواند به آوارگي اين شهر كه دومين و پرجمعيتترين شهر عراق به شمار ميرود، منجر شود.
گذشته از اينها عملكرد امريكا در عراق و سوريه نشان ميدهد امريكا روند جنگ با داعش را به گونهاي مديريت و هدايت ميكند كه به تقويت نيروهاي گريز از مركزي كردي در اين دو كشور ميانجامد كه پكپارچگي و تماميت ارضي اين كشور را با خطر و تهديد روبهرو ميكند.
اينها دلايل كافي است كه نشان ميدهد اگر موصل همانند فلوجه به ابتكار دولت و به دست نيروهاي نظامي و مردمي اين كشور آزاد شود هم به نفع دولت اين كشور خواهد بود و هم به نفع ساكنان شهر و از همه مهمتر به نفع جامعه جهاني خواهد بود كه دستكم براي مدتي از شر و خطر داعش و تروريسم تكفيري در امان بمانند اما اگر به دست امريكا و به ابتكار اين كشور اتفاق بيفتد هم به ضرر مردم و دولت عراق و هم جامعه جهاني و كشورهاي منطقه بهخصوص همجوار با عراق بهخصوص تركيه خواهد بود چرا كه امريكا به هر ميزان كه داعش را پس ميزند، جاي آنها را با شبهنظاميان كرد پر ميكند و بر همين اساس به نظر ميرسد دولت جديد تركيه نيز تحركات امريكا را در آزادسازي موصل با نوعي ترديد دنبال ميكند. از اين رو از نقشآفريني امريكا در موصل ميتوان به عنوان مانعي بر سر راه آزادسازي اين شهر ياد كرد./998/102/ب3