۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۴۳۶۲۶۶
آيت الله نمازي:

گرايش جوانان به اعتكاف از بركات انقلاب اسلامي است

نماينده ولي فقيه در كاشان گفت: يكي از بركات و دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران توسعه تفكر گرايش به اعتكاف است چرا كه جوانان قبل از انقلاب از اعتكاف هيچ اطلاعي نداشتند، اما امروز مراسم اعتكاف در بين جوانان و دانشجويان دانشگاه ها و اقشار مختلف جامعه با استقبال غير قابل تصور روبرو است.
آيت الله عبدالنبي نمازي آيت الله عبدالنبي نمازي آيت الله عبدالنبي نمازي جوانان معتكف كاشاني در دهه سوم ماه رمضان

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي بعد از ظهر امروز در جمع معتكفين در مسجد اعظم صادقيه كاشان، گفت: روزه براي تحصيل ملكه تقوا در جان آدمي علت نيست، بلكه مقتضي و زمينه ساز ويژگي هاد زيادي است كه در درون روز نهفته است.

 

وي افزود: روزه قوه شهويه را تضعيف و امكان مبارزه با نفس را به انسان مي دهد و نيروي معنوي درون روزه سبب مي شود تا قواي شهويه و غضبيه را تضعيف و كارآيي نفس را ساقط كند، از اين رو فقها معتقدند جواني كه شهوت بر او غالب است و امكان كنترل خود را ندارد، روزه گرفتن بر او مستحب است.

 

نماينده ولي فقيه در كاشان تأكيد كرد: روزه اراده انسان را تقويت و به او امكان مي دهد تا 16 ساعت روزه داري را در هواي گرم تابستاني تحمل كند و نفس كه او را تشويق به غيبت و تهمت و خوردن و آشاميدن مي كند، سركوب مي كند.

 

آيت الله نمازي با اشاره به اينكه روزه عامل افزايش اراده انسان است، ادامه داد: انسان موحد داراي اراده قوي است اما افرادي كه تابع هواي نفس هستند، هيچ اراده اي از خود ندارند.

 

به گفته وي، اگر روزه به درستي  و با آداب و شرايط خودش انجام شود، زمينه ساز پيدايش تقوا در جان آدمي است و اينگونه نيست كه هركس روزه گرفت بتواند با نفس خود مبارزه كند، چرا كه هم روزه مي گيرد و هم دروغ و غيبت و گناه مي كند و اين روزه ويژگي لازم را ندارد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبري با تأكيد بر اينكه روزه سرمايه بزرگي براي انسان است، يادآور شد: انبيای الهي جزء صائمين بودند و يكي از دعاهاي روزهاي ماه مبارك رمضان اين است كه روزه ما را در ماه مبارك رمضان روزه، روزه داران كه انبيای الهي هستند قرار دهد، چرا كه انبيای الهي روزه را با همه آداب و تشريفات خودش انجام مي دهند.

 

روزه عامل تصفيه و تزكيه نفس است

آيت الله نمازي همچنين روزه را عامل تصفيه و تزكيه نفس دانست و تأكيد كرد: روزه انسان را در برابر تهاجم و هجوم هواي نفس و شيطان تقويت و پشتيباني مي‌كند، از اين رو در آداب فقهي به روزه خيلي توصيه شده است.

 

وي افزود: افرادي كه توانايي روزه گرفتن دارند، مستحب است، سه روز اول و سه روز وسط و سه روز آخر هر ماه را روزه بگيرند و اگر توانايي ندارند يك روز اول، يك روز وسط و يك روز آخر هر ماه را روزه بگيرند، ثواب صائم الدهر را به اين معنا كه همه روزهاي سال را روزه دار باشد، دارند.

 

به گفته وي، انبيا نيز به روزه داري در اول و وسط و آخر ماه اهميت مي دادند و برخي از انبيا يك روز در ميان روزه داري مي كردند.

 

نماينده ولي فقيه در كاشان با اشاره به روزه هاي مستحب در ايام البيض در ماه رجب، گفت: ايام البيض به معناي سه روز روشن و سفيد كه 13 و 14 و 15 ماه رجب است.

 

آيت الله نمازي با اشاره به اينكه فلسفه ايام البيض به ماجراي حضرت آدم بر مي گردد، يادآور شد: حضرت آدم و حوا بعد از تبعيد به زمين، يك سياهي كه دروايات مشخص نكرده در قلب و يا سيماي حضرت آدم بوده است به وجود آمد، منادي به آدم ندا داد امروز را روزه بگير، يك سوم از سياهي به وجود آمده در آدم برطرف شد و روز دوم نيز منادي ندا داد امروز را روزه بگير و بخش دوم سياهي آدم برطرف شد و روز سوم نير به آدم ندا داده شد امروز راهم روزه بگيركه اين سه روز 13 و 14 و 15 ماه رجب بود، بنابراين اين سه روز، روزه  حضرت آدم سبب سفيدي قلب و يا سيماي او شد.

 

وي ادامه داد: پيامبر اكرم(ص) بعد از اينكه آيات وجوب صوم نازل شد، در دهه اول ماه رمضان همال سال اول اعتكاف كرد و سال بعد دهه دوم و سال سوم، دهه سوم ماه رمضان را اعتكاف كرد اما در ماه رمضان سال بعد پيامبر كه درگير جنگ بود نتوانست اعتكاف بگيرد، اما در سالی كه جنگ تمام شده بود دو دهه ماه رمضان را اعتكاف گرفت و قضاي سال گذشته را به جا آورد.

 

نماينده ولي فقيه در كاشان ماهيت اعتكاف را دوري از كارهاي دنيا و فعاليت هاي روزانه دنيا و حضور در مكاني مقدس از جمله مسجد الحرام، مسجد النبي، مسجد كوفه و يا مساجد جامع كه عموم مردم در آن نماز و يا نماز جمعه اقامه مي شود در گوشه اي با خدا راز و نياز و پرونده عملكرد خود را بازبيني و بازنگري مي كنند.

 

اعتكاف زمينه ساز تقرب انسان به خدا است

آيت الله نمازي، اعتكاف را زمينه ساز تقرب انسان به خدا و بازنگري در اعمال، رفتار، كردار و گفتار انسان دانست و آن را داراي آثار و بركات و زيادي اعلام كرد و افزود: يكي از بركات و دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران توسعه تفكر گرايش به اعتكاف است چرا كه جوانان قبل از انقلاب از اعتكاف هيچ اطلاعي نداشتند، اما امروز مراسم اعتكاف در بين جوانان و دانشجويان دانشگاه ها و اقشار مختلف جامعه با استقبال غير قابل تصور روبرو است.

 

وي با اشاره به اينكه اعتكاف ماه رمضان در جامعه هنوز شناخته شده نيست، گفت: اعتكاف دهه سوم ماه رمضان، ابتكار عملي است كه در شهرستان كاشان آغاز شده است، اما تمام اعتكاف هاي برگزار شده در سطح كشور در سه روز ايام البيض ماه رجب است.

 

نماينده ولي فقيه در كاشان با اشاره به اينكه، اعتكاف دهه سوم ماه رمضان سنت و سيره پيامبراكرم(ص) است از برگزاري اعتكاف دهه سوم ماه رمضان در كاشان به عنوان كاري مبارك نام برد و اظهار اميدواري كرد اعتكاف دهه سوم ماه رمضان در سال هاي آينده توسعه و گسترش بيشتري داشته باشد، چرا كه هنوز عامه مردم از آثار و بركات زياد اعتكاف دهه سوم ماه رمضان اطلاع ندارند.

 

آيت الله نمازي همچنين اظهار اميدواري كرد بتوانيم از همه ظرفيت هاي ماه مبارك رمضان حداكثر بهره برداري را داشته باشيم، ضمن اينكه ظرف وجودي انسان محدود است و توانايي انسان محدود است اما بركاتي كه خداوند در اين ماه قرارداده است نا محدود است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه، كدام قهرمان است كه بتواند همه آدابي را كه در ماه مبارك تشريح شده است به جا آورده باشد، يادآور شد: يكي از اعمال ماه رمضان دو ركعت نماز است كه ركعت اول آن دو هزار قول هو الله دارد و خواندن سوره هاي كهف، انعام، اعراف است، بنابراين خداوند اين زمينه را فراهم كرده تا هركس به اندازه توان خودش از اين ظرفيت بهره برداري كند./201/1307/ب1

ارسال نظرات