۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۰۳:۱۰
کد خبر: ۴۳۴۳۵۸
استاد حوزه علميه قم:

دغدغه اميرمومنان سلامت در دين و عاقبت بخیری بود

استاد حوزه علميه با اشاره به اينكه دغدغه اميرمومنان(ع) سلامت در دين و عاقبت بخیری بود، گفت: خداوند در آيه 132 سوره بقره مي فرمايد، دو تن از انبيای الهي حضرت ابراهيم و حضرت يعقوب نگران نسل شان بودند و به فرزندان خود خطاب كردند، خداوند متعال يك آئين پاكيزه اي براي شما برگزيد و از دنيا نرويد، مگر اينكه مسلمان باشيد.
حجت الاسلام سيد مجتبي خاتمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام سيد مجتبي خاتمي، در شب نونزدهم ماه مبارك رمضان در مسجد ميرعماد ميدان سنگ كاشان، با اشاره به اينكه يكي از آسيب هاي مهم در دينداري كه موجب نگراني اوليای الهي و برگزيدگان خدا است، مسأله مسلمان بودن، با ايمان از دنيا رفتن و عاقبت بخیر شدن است، گفت: اين دغدغه اي است كه در آيات و روايات نيز به آن اشاره شده است.

 

وي افزود: پيامبراكرم(ص) فرمود، مومن بايد از آخر و عاقبت خود بترسد كه نكند عاقبت به شر از دنيا برود، از اين رو اميرمومنان(ع) بعد از خطبه شعبانيه پيامبراكرم(ص) از ايشان سؤال كرد افضل اعمال چيست و پیامبر فرمود بهترين عمل ترك گناه است.

 

حجت الاسلام خاتمي با اشاره به اينكه دغدغه اميرمومنان(ع) سلامت در دين و عاقبت بخیری بود، گفت: خداوند در آيه 132 سوره بقره مي فرمايد، دو تن از انبيای الهي حضرت ابراهيم و حضرت يعقوب نگران نسل شان بودند و به فرزندان خود خطاب كردند، خداوند متعال يك آئين پاكيزه اي براي شما برگزيد و از دنيا نرويد، مگر اينكه مسلمان باشيد.

 

وي افزود: مرحوم علامه طباطبايي در ذيل همين آيه شريفه مي گويد، امر نهي در كارها اختياري است، مردن دست ما نيست، پس چرا خدا مي فرمايد از دنيا نرويد مگر اينكه مسلمان باشيد، علامه طباطبايي مي‌گويد يك مردن داريم و يك مسلمان مردن، مردن در اختيار ما نيست اما مسلمان از دنيا رفتن در اختيار ما است.

 

اين استاد حوزه با تأكيد بر اينكه جوانان از فرصت هاي جواني خود بيشترين بهره برداري را داشته باشند، بیان کرد: امروز شبكه هاي اجتماعي و فضاي مجازي وقت و فرصت را از ما گرفته است و ساعت ها و فرصت هاي  عمر و جواني  افراد در فضاهاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي تلف مي شود.

 

حجت الاسلام خاتمي با اشاره به اينكه بزرگان و علماي دين از وقت خود بيشترين بهره برداري را داشتند، ادامه داد: با بررسي زندگي علما متوجه مي شويم مرحوم علامه طباطبايي تفسير الميزان را در شب قدر و مرحوم صاحب جواهر در شب قدر كتاب جواهر الكلام را تمام كردند.

 

وي افزود: از شيخ صدوق سؤال كردند، بهترين عمل در شب قدر چيست، گفت بهترين عمل در شب قدر، مذاكره علمي است، البته نشستن جوانان در پاي منبرها نيز مذاكره علمي است.

 

اين استاد حوزه با تأكيد بر اينكه جوان ها از فرصت ها خوب استفاده كنند، يادآور شد: مرحوم شيخ عباس قمي مفاتيح را طي مدت دوسال نوشت و براي سفينه البحار 30 سال زحمت كشيد بطوريكه مرحوم آيت الله خوئي از او سؤال كرد، اگر شما را در كتابخانه اي قرار دهند و بگويند تنها از يك كتاب حديثي مي تواني استفاده كني چه كتابي را انتخاب خواهي كرد، گفته بود از كتاب سفينه البحار نمي گذرم چرا كه اين كتاب شعب اعجاز است، از اين رو ايشان بحار الانوار را سه بار مطالعه كرد تا سفينه البحار را نوشت.

 

حجت الاسلام خاتمي با اشاره به اينكه شيخ اسماعيل دولابي مي گويد، خداوند بندگان خود را از سه طريق تار و تور و تير جذب خودش مي كند، افزود: برخي با تار خدا كه قرآن است جذب خدا مي شوند و برخي ديگر با تور خدا كه  ماه رمضان، شب هاي قدر، محرم و صفر و مجالس موعظه و نصحيت است در تور خدا قرار مي گيرند و با خدا رفاقت مي كنند.

 

وي ادامه داد: اما برخي ديگر با تار و تور خدا هم جذب نمي شوند، ازاين رو خداوند با تير خودش كه درد و بلا و بيماري است آنها را به خود جذب مي كند، چرا كه تا سالم است خدا را نمي شناسد اما به محض اينكه بيمار شود به ياد خدا افتاده و درب خانه خدا را مي زند.

 

اين استاد حوزه گفت: امشب در شب قدر ما بندگان در تور خدا قرار گرفته ايم تا جذب خدا شويم، بنابراين بايد با تمام وجود از او طلب بخشش كنيم چون او بخشنده است و به دنبال بهانه است تا بندگانش را ببخشد.

 

لازم به توضيح است، مراسم احياي شب هاي قدر از سوی مجمع فرهنگي الغدير، كانون فرهنگي ثقلين در مسجد تاريخي ميرعماد، در ميدان فيض ‹‹سنگ›› برگزار مي شود./202/1307/ب1

ارسال نظرات