نشر قصص قرآنی با طعمهای یکسان آفتی برای بخش معارف قرآنی کودک
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت الاسلام علیرضا سبحانی نسب، رییس انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان قم بعداظهر امروز در نشست بررسی نشر و تولید کتابهای قرآنی کودک و نوجوان که در مصلی تهران برگزار شد با اشاره به اینکه ما فقط به قصص قرآنی بسنده کردهایم اظهار داشت: در مجموعه آثار منتشر شده از سوی ناشران مختلف ما شاهد هستیم که قصص قرآنی با طعمهای یکسان در حال نشر است و این یکی از آفتهای بزرگ در بخش نشر معارف قرآنی کودک به شمار میرود.
وی ادامه داد: در کشورهای اروپایی شاهد هستیم که کتابهای تورات و انجیل به صورت مستقیم و غیرمستقیم برای بچهها بازنویسی شده و روی آن کار کودک میکنند، این در حالی است که وقتی به دیگر اثرهای این ناشران نگاه میکنید احساس میشود آنها لاییک هستند اما همین افراد در بخش کودکان بسیار خوب عمل میکنند.
رییس انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان قم با بیان اینکه قرآن هزاران مبحث دارد که تا به حال به آنها پرداخته نشده است خاطرنشان کرد: ما باید به صورت اختصاصی به بخشهای مختلف قرآن بپردازیم، در واقع ما در هیچ بخش معرفتی وقت آنچنانی نمیگذاریم به همین منظور در بخش تولید کار برای کودک ضعیف هستیم.
حجت الاسلام سبحانی نسب با اشاره به اینکه ما عمدتا به جسم کارهای قرآنی پرداختهایم تصریح کرد: ما در نردبان معرفت قرار داریم و این امر بسیار خوبی است اما در جا زدن در آن بسیار مخرب است و ما نیز در حال حاضر در آن متوقف هستیم و نباید ساکن باشیم، عمدتا کتابهایی با مفهومهای سبک در نمایشگاههای ما قرار دارد و این موضوع باعث میشود که خانوادهها تصور کنند که تنها معارف قرآن همین مطالب است.
وی افزود: کتاب کودک در موضوع قرآنی مهجور مانده است، مولف و ناشر و همچنین مسؤولان در این امر نقش دارند، گاهی اوقات مهجور قرار گرفتن قرآن به صورت اختصاصی از سوی افراد انجام میشود و باید دانست که در آن دنیا بابت اینکه شخصی میتوانست در باب موضوعی بنویسد یا سرمایهگذاری کند و این کار را نکرده است سوال میشود.
رییس انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان قم با بیان اینکه باور غلط ما در باب کودکان این است که آنها را کوچک میپنداریم یادآور شد: خیلیها بر این تصورند که کار کودک کار کوچک است و به همین منظور کار کودک را کوچک شمردن ،گمراهی به وجود میآورد و از سوی دیگر برخی از روی دلسوزی دست به نوشتن میزنند که به دلیل کارشناس نبودن باورهای غلط و باطلی را ایجاد میکنند.
حجت الاسلام سبحانی نسب با اشاره به اینکه کتاب قرآنی کودک فقط با ادبیات کودک باید نوشته شود ابراز داشت: هر نویسنده کودک باید از حداقل دو تفسیر قبل از نگارش خود استفاده کند زیرا ما باید از ظرفیتهای ترجمه استفاده کنیم، در همین راستا وزارت ارشاد باید یک کتابخانه بزرگ دینی را تهیه کند تا هرکسی به مولفی نیاز داشت به آن دسترسی داشته باشد.
وی در پایان گفت: یکی از فهمها و باورهای غلط این است که تصور میشود برای کودک باید صرفا به دنبال سرگرمی بود و این در حالی است که کودک نیاز به معرفت نیز دارد و این منظومه معارف قرآنی است که کودک ما را پرورش میدهد./816/202/ب2