۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۲
کد خبر: ۴۳۰۲۲۵
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی مطرح کرد؛

ضرورت طراحی شبکه اجتماعی بر مبنای فطرت الهی برای حضور جهان اسلام

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر این که ما باید شبکه اجتماعی بر مبنای فطرت الهی طراحی کنیم، گفت: ما باید توانایی این را داشته باشیم که شبکه ای ایجاد کنیم که جهان اسلام در آن حضور داشته باشد.
فضای مجازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید رضا عاملی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی، شب گذشته در هفتمین جلسه از سلسله جلسات بزم اندیشه با موضوع «دشمن شناسی فرهنگی» در مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی به تبیین نقش فضای مجازی پرداخت.


وی با اشاره به اهمیت فضای مجازی، گفت: بحث فضای مجازی بحث زنده ای است که منجر به جهان گشایی شده و اداره حکومت دیگر را تحت اراده خود قرار می دهد.


حجت الاسلام عاملی ظهور جهان مجازی را مهمترین تحول توسعه ای در جهان معاصر دانست و گفت: با فضای مجازی اقتصاد مقاومتی، الگوی اسلامی ایرانی قابل پیشرفت و استفاده از فضای مجازی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب با فضای مجازی امکانپذیر است.


عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی استعمار مجازی را یکی از نقشه های دشمن برای سلطه بیان و اظهار کرد: انگلیس دو سوم جهان را مستعمره خود کرد و سپس بعد از رها سازی آن سرزمین ها، استعمار فرهنگی را ایجاد کردند و بعد از آن با استعمار مجازی در تار پود جوامع مختلف حرکت می کنند.


اهمیت شناخت فضای مجازی
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با تأکید بر شناخت فضای مجازی، ابراز کرد: ما باید شناخت خود را در مورد پدیده های جهان گسترده کنیم، با احساسات و هیجان نمی توان به توسعه دست یافت، این احساسات نمادین است ولی نمی شود به آن ها اکتفا کرد.


وی فضای مجازی را ظرفیتی برای بروز استعدادهای انسان دانست و خاطرنشان کرد: منظور از توسعه مجازی، توسعه قدرت انسان است که برای بروز این قددت راههای زیادی است که از جمله آن ها فضای مجازی است.


حجت الاسلام عاملی با بیان این که فضای مجزای امر خیالی را به واقعیت تبدیل کرد، گفت: فضای مجزای تحقق آن چه را که درذهن انسان می گذرد را امکانپذیر می کند.

 

فضای مجازی را فرصت و تهدید است
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی، فضای مجازی را فرصت و تهدید دانست و ابراز کرد: این یک تفکر ساده انگارانه است که برخی فضای مجازی را خنثی می دانند.


وی افزود: انقلاب اسلامی مسیر زندگی ما را عوض کرد، فضای مجازی می تواند در تجلی ارزش های انقلاب اسلامی کمک کند و یا نابود کننده باشد.


حجت الاسلام عاملی خاطرنشان کرد: فضای مجازی از قبیل فیس بوک، یوتویوپ در زندگی و فرهنگ اروپایی ها تغییری ایجاد نمی کند چرا که طراح آن خود آن ها بوده است.


طراحی شبکه اجتماعی بر مبنای فطرت الهی
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران، با تأکید بر این که ما باید شبکه اجتماعی بر مبنای فطرت الهی طراحی کنیم، گفت: فطرت الهی چیزی است که اگر انسان مطابق آن عمل کند، جسم، روح و رفتار سالمی خواهد داشت.


وی ادامه داد: این که برخی می گویند میزبانی اطلاعات را در کشور انجام دهیم مشکل حل خواهد شد، این امر مشکل را حل نمی کند، مهم است اما کافی نیست، این که از همان مدل شبکه اجتماعی فیس بوک استفاده کنیم، نفهمیده ایم که چه باید انجام دهیم.


حجت الاسلام عاملی با اشاره به ظرفیت غنی اسلام، اظهار کرد: ما ظرفیت های بسیار داریم، ذات و پیام اسلام جهانی و متناسب با علاقه بشر بود که به همه دنیا گسترش یافت و با بهره گیری از این فضا باید این پیام را همزمان به دیگران رسانده و توسعه دهیم.


عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی ابراز کرد: همان گونه که فیس بوک خلاقیت ایجاد کرد که یک میلیون نفر بازیگر داشته باشد ما نیز باید توانایی این را داشته باشیم که شبکه ای ایجاد کنیم که جهان اسلام در آن حضور داشته باشد و این امر نیاز به تفکر دارد.


ضرورت استفاده از خلاقیت و قدرت در ظهور فضای مجازی
وی قدرت انسان را محور تحولات منتهی به توسعه خواند و گفت: قدرت انسان موجی ظهور جهان مجازی می شود، جهان مجازی ادامه فضای ذهن انسان و برخوردار از قابلیت های هوشمند ذهن انسان است.


حجت الاسلام عاملی بیان کرد: فضای مجازی آن قدر کوچک سازی در جهان انجام داده است که فاصله ها را از بین برده است، این قدرت بزرگی است که مدیریت اجتماعی را تغییر داده و قابلیت های جدید را به زندگی انسان وارد می کند.


لزوم توجه همه جانبه در فضای مجازی
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اظهار تأسف از این که فضای مجازی جنبه تفریح پیدا کرده است، اظهار کرد: این پدیده دامنه پیشرفت بسیار دارد و برخی آن را فقط برای تفریح به کار می برند در حالی که شرکت های بزرگ اقتصادی از آن برای پیشرفت خود بهره می برند.


وی تبدیل اطلاعات به داده را موجب ایجاد خدمات بسیار است و بیان کرد:  ما نیاز داریم که همه اطلاعات در حوزه های مختلف از جمله در سیاست، اقتصاد را تبدیل به داده کنیم که می توان از آن بهره های بسیار برد.


حجت الاسلام عاملی ادامه داد: برای توسعه باید به همه متغیرها از قبیل اقتصاد، سیاست، فرهنگ و همه عوامل مداخله کننده در پدیده اجتماعی توجه داشت.


رویکرد مؤثر در فضای مجازی
عضو حقیقی شورای عالی فضای گفت: در فضای مجازی رویکرد راهبردی داشته و همزمان به آسیب ها و تهدیدها نیز باید توجه داشت.


وی اظهار کرد: نباید به خاطر آسیب از ظرفیت فضای مجازی بی بهره بمانیم بلکه باید دشمن شناسی داشت اما نباید از دشمن ترسید، دشمن شناسی باید منجر به قدرت خلاقیت در جامعه شود و عملکرد قدرتمند داشته باشیم.


حجت الاسلام عاملی خاطرنشان کرد: با توجه به این که سلطه دو فضایی(فیزیکی و مجازی) شده است ما باید از این محیط برای پیاده سازی اسلام و عدالت در جهان بهره ببریم./1310/201/ب2

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظرات