گزارشی از فعالیتهای مجمع عالی حکمت اسلامی در سال ۹۴
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علی عباسی، عضو هیأت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی و دبیر هشتمین گردهمایی اساتید علوم عقلی، عصر چهارشنبه در این گردهمایی که در سالن همایش های مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: مجمع عالی حکمت اسلامی یک بنای مبارکی است که از روز آغاز به کار تا امروز آثار و برکات زیادی داشته و فعالیت های چشم گیری را به منصه ظهور رسانده است.
وی با اشاره به فلسفه تشکیل این مجمع ابراز داشت: به برکت انقلاب اسلامی و خون شهیدان، علوم عقلی در حوزه های علمیه و به ویژه حوزه قم رونق خوبی پیدا کرد و به همین خاطر لازم بود مجموعه از اساتید برای ساماندهی آموزش، پژوهش و برنامه ریزی برای ساماندهی فسلفه و علوم عقلی تشکیل شود.
حجت الاسلام عباسی افزود: به شکر خدا روز به روز به اعتبار مجموعه اضافه می شود و در این بین نباید از نقش بزرگانی که در رونق علوم عقلی نقش ویژه داشته اند غافل شد؛ نخست امام راحل که تدریس حکمت را دنبال می کرد و با رهبری انقلاب زمینه را برای گسترش علوم عقلی فراهم کرد و دیگر علامه طبابایی بود که نقش بسزایی در گسترش علوم عقلی داشت و همچنین مقام معظم رهبری که ایده تأسیس این مجمع را در سال 83 مطرح کردند و با نظر ایشان این مجمع شکل گرفت.
وی با اشاره به ناظران مجمع عالی حکمت اسلامی اضافه کرد: امروز در این مجمع استوانه های همچون حضرات آیات، جوادی آملی، سبحانی و مصباح یزدی هستند که وجود آن ها برکت است و فعالیت های این مجمع تحت نظارت عالیه این شخصیت ها دنبال می شود است و اصلا آن چه این مرکز را از سایر مراکز جدا می کند همین نظارت بزرگان است که در جزء جزء کارهای این مجمع نظر دارند و فعالیت ها را به دقت دنبال می کنند.
عضو هیأت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی با اشاره به شعب دیگر این مجمع عنوان کرد: با همت هیأت مدیره، شعبه مشهد دو سال فعال شده که کارهای ارزشمندی را در این دوسال انجام داده است و امسال هم شعبه اصفهان راه اندازی می شود و به دنبال برنامه ریزی برای راه اندازی شعبه شیراز در آینده نزدیک هستیم.
وی به فعالیت های مجمع عالی حکمت اسلامی در سال 94 وی ابراز کرد: طبق گزارش رسیده از هیأت مدیره مجمع در سال گذشته 12 مورد نشست علمی برگزار کرده است که از میان می توان به مناسبات دولت و ملت در فلسفه سیاسی امام خمینی، بازخوانی و باز تعریف علوم اجتماعی از منظر حکمت صدرایی، نقش علامه طباطبایی در احیاء حکمت اسلامی، نقد و بررسی نظریه اینهمانی ذهن و مغز، انسان و سلامت و انرژی در فیزیک و فلسفه اشاره کرد.
حجت الاسلام عباسی ادامه داد: در مجمع 184 جلسه برگزار شد که عمده آن ها مربوط به گروه های علمی است که 124 جلسه داشته اند و بقیه جلسات نیز به نشست های اعضای هیأت مدیره و شورای معاونان اختصاص داده می شود و همچنین 94 مورد ارائه بحث وجود داسته است که کار جدید و بدییعی محسوب می شود.
وی با اشاره به فعالیت های مجمع عالی حکمت اسلامی در زمینه آموزش نیز عنوان داشت: در زمینه آموزش فلسفه و کلام کتاب های کاسیک نوشته شده است و کتاب هایی هم که در حوزه تدریس می شده است نیز مورد توجه بوده و کلاس ها نیز هم در این مرکز و هم مراکز دیگر زیر نظر مجمع برگزار می شود.
عضو هیأت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی ادامه داد: مجمع در زمینه کلام و فلسفه مشاوره هایی نیز به صورت تلفنی، اینترنتی و حضوری دارد و همچینین فصلنامه علمی و پژوهشی حکمت اسلامی نیز در 4 دوره منتشر شده که استقبال خوبی از آن به عمل آمده است و همچنین هفت عنوان کتاب در سال 94 منتشر شد و هشت جلد هم آماده چاپ است./1330/پ202.ی