۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۸
کد خبر: ۴۲۸۷۴۲

بازدید نماینده رهبر معظم انقلاب از طرح توسعه حرم امام علی

نماینده رهبر معظم انقلاب از مراحل اجرایی و پیشرفت طرح توسعه حرم مطهر علوی در نجف اشرف دیدن کرد.
بازدید

به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری به مناسبت ایام شعبانیه به همراه جمعی از برادران اهل سنت سیستان و بلوچستان از پروژه صحن و شبستان حضرت فاطمه زهرا (س) در نجف اشرف بازدید کرد.

 

در این بازدید مهندس حامد امیری مسوول دفتر مهندسی پروژه گزارشی از روند پیشرفت طرح توسعه حرم مطهر علوی که مزین به نام صحن و شبستان حضرت زهرا(س) می‌باشد، ارائه کرد.

 

گفتنی است؛ ستاد بازسازی عتبات عالیات با پشتوانه کمک‌های مردمی طرح‌های جامع توسعه متناسب با اصول شهرسازی برای حرم‌های شریف در چهار شهر نجف اشرف، کربلای معلی، سامرا و کاظمین تعریف کرده که هم اکنون با سرعت مناسبی در حال اجراست.

 

گل سرسبد طرح‌های توسعه ستاد بازسازی عتبات عالیات، پروژه بزرگ ساخت صحن و شبستان حضرت زهرا (س) در کنار حرم امام علی (ع) در نجف اشرف است.

 

این صحن با حدود 220 هزار مترمربع زیربنا، فضای زیارتی حرم مطهر علوی را بیش از 20 برابر توسعه خواهد داد. حرم کنونی حضرت علی (ع) کوچکترین صحن در ابعاد 110 در 110 متر است که با بهره‌برداری از صحن و شبستان حضرت زهرا(س)، حرم مطهر علوی گنجایش پذیرش بیش از 300 هزار زائر و نمازگزار را خواهد داشت.

 

بهره‌گیری از فنون مهندسی روز و استفاده از هنر معماری ایرانی و اسلامی از ویژگی‌های پروژه صحن حضرت زهرا(س)  است. این طرح که بزرگ ترین پروژه عمرانی و مذهبی جهان اسلام محسوب می‌شود اکنون در مرحله نازک‌کاری است که با همت متخصصان ایرانی فاز نخست بخش زیارتی آن فروردین امسال و در سالروز میلاد پربرکت حضرت فاطمه زهرا(س) به روی زائران گشوده شد.

 

درپی آغاز بهره‌برداری از قسمت اول بخش زیارتی صحن حضرت زهرا(س) در فروردین امسال، مراحل تکمیلی طرح توسعه حرم علوی با حمایت مادی و معنوی ناذران و خیرین ادامه دارد.

 

محدود بودن فضای زیارتی حرم مطهر حضرت علی(ع)، محدودیت در برگزاری نماز جماعت و ‏ازدحام زائران، تولیت حرم را بر این داشت که طرح توسعه حرم علوی بنام صحن و شبستان حضرت ‏زهرا(س) را در سه مرحله به بهره‌برداری رساند.

 

پروژه توسعه حرم علوی در زمینی به وسعت حدود 6 هکتار و زیربنای 220 هزار مترمربع بعنوان ‏بزرگترین پروژه معماری جهان اسلام بدون اتکا به غرب و شرق و بدست متخصصان و اساتید و ‏مهندسان مسلمان شیعی و براساس معماری اسلامی با بهره‌گیری از الگوی معماری قدیم نجف ‏اشرف طراحی و اجرا شده است.‏دسترسی آسان به بخش‌های مختلف صحن، رویت گنبد و بارگاه حرم مطهر از دورترین ورودی ‏صحن و شبستان در نزدیکی مقام امام زین‌العابدین (ع)، ایجاد تاسیسات تهویه مطبوع و مناسب با ‏استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، ایجاد تونل دسترسی در مواقع اضطراری، ‏روکش و ایزولاسیون و مهار آبهای سطحی و زیر سطحی، ایجاد دیوار حفاظتی در اطراف صحن و ‏شبستان با استفاده از 1000 شمع قبل از گودبرداری، بکارگیری مجرب‌ترین و چیره دست‌ترین ‏هنرمندان، طراحان و اساتید معماری اسلامی در همه بخش‌های پروژه، استفاده از مرغوب‌ترین مواد ‏مورد نیاز پروژه ازجمله کف و ستون‌ها، آئینه‌کاری‌ها، گچبری‌ها، مقرنس‌کاری‌ها، فرش‌ها با ‏بهره‌گیری از آزمایشگاه‌های تست استحکام بتن و مواد در طول اجرای پروژه و مهمتر از همه وجود ‏پاک‌ترین عشق و احساسات در دل همه دست‌اندرکاران از ویژگی‌های این پروژه است که سبب ‏شده اثری ماندگار، مستحکم، دلچسب و پاکیزه برای مومنین و زائران و مجاوران بنا شود.‏/101/811/ب1

منبع:روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات

ارسال نظرات