۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵
کد خبر: ۴۲۸۱۹۴
آیت الله جوادی ‌آملی:

این تفکر که خانم ها نمی توانند راه علمی را ادامه دهند درست نیست

حضرت ‌آیت الله جوادی آملی گفت: ممکن است برخی بگویند که آقایان این فرصت را دارند که تا پایان عمر علم بیاموزند و قلم به دست باشند اما این فرصت مقدور بانوان نیست در حالی که این فکر، فکر تامی نیست.
آیت الله جوادی آملی

به گزارش خبرگزاری رسا، بیش از هشتصد نفر از خواهران فارغ التحصیل و دانش آموخته جامعه الزهراء، حاضر در دومين همايش سراسري دانش آموختگان اين مركز، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله جوادی آملی دیدار کردند.

 

حضرت آیت الله جوادی آملی  با تبریک فرارسیدن نیمه شعبان اظهار داشت: امیدواریم خدای متعال بهترین عیدی میلاد ختمی امامت یعنی امام مهدی موجود موعود را برای ما، معرفت خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام قرار داده و توفیق عمل صالح طبق دستورات آن حضرت را به همه ما عنایت فرماید.

 

وی در ادامه همگان، به ویژه بانوان دانش پژوه را به استمرار پیمودن مسیر علم آموزی توصیه کرد و بیان داشت:همه ما ماموریم که راه علم آموزی را تا آخر عمر خود ادامه دهیم و این راه برای همگان باز است.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم اذعان داشت: ممکن است برخی بگویند که آقایان این فرصت را دارند که تا پایان عمر علم بیاموزند و قلم به دست باشند اما این فرصت مقدور بانوان نیست در حالی که این فکر، فکر تامی نیست.

 

حضرت آیت الله جوادی آملی ابراز داشت: آموختن علم و دانش دو راه دارد؛ راه اول راه حس و تجربه است که یک راه عمومی است اما راه دیگر که شاید مقدور همه نیز نباشد راه علم آموزی از طریق طهارت روح و تزکیه نفس است که هم اثر بخش تر است و هم علمی که از این راه نصیب انسان می شود، علم حقیقی است.

 

وی با اشاره به شیوه علم آموری انبیاء الهی بیان داشت: انبیاء آمدند  تا در کنار راه تجربی راه دیگری نیز برای کسب علم به بشر بیاموزند و بگویند که تنها راه عالم شدن راه چشم  و گوش و سایر حواس نیست که اگر انسان یکی از این حواس را از دست داد از علمی که از طریق آن حس نصیب انسان می شود نیز محروم شود، بلکه اگر کسی تقوای روح و طهارت روح را از دست داد، علم ناشی از آن را نیز از دست خواهد داد.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: طبق بیان انبیاء اگر کسی تقوای روح و طهارت روح داشته باشد، علم ناشی از آن را نیز به دست خواهد آورد،  لذا همانطور که یک استخر ممکن است از دو راه پر آب شود؛ یکبار از طریق آبی که از خارج به داخل آن میریزند و یک راه اینکه یک چشمه از درون او بجوشد و او را پر آب کند. انسان نیز باید بداند که کسب علم دو راه دارد راه درون و راه بیرون و بسیاری از بزرگان در کنار بهره گیری از راه های بیرونیِ کسب علم، اساس علمشان را از راه درون کسب کردند.

 

حضرت  آیت الله جوادی آملی افزود:  خدای سبحان انسان را بی سرمایه خلق نکرده است بلکه به انسان فطرت سالم و آگاهی داده است که انسان باید از او بهره ببرد؛ این تفکر که خانم ها نمی توانند راه علمی را ادامه دهند درست نیست؛ اگر زنی مدیر منزل بود و وظیفه مادری و شوهرداری به عهده او بود باید بداند که ممکن است فرصت برخی تحصیلات از او گرفته شود، اما آن راه درون به روی همه ما باز است. بسیاری از احادیثی که درباره فضایل عالمان بیان شده است اختصاصی به زن و مرد ندارد و همه را شامل می شود.

 

وی تاکید کرد: باید قرآن کریم، دعاها و مناجاتها را مدرسه علمی بدانیم؛ این دعاها درس است و می تواند بسیاری از مشکلات زندگی ما را حل کند چرا که طبق بیان امام صادق علیه السلام باید در عصر غیبت از خدای خود بخواهیم تا جایی که در توان فهم و درک بشر است خود را به ما معرفی کند چون اگر خدا را نشناسیم خلیفه خدا را نیز نخواهیم شناخت و با حس و تجربه به تنهایی نمی توان مستخلف عنه را شناخت.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در پایان ابراز داشت: ما باید بکوشیم که بقیة الله باشیم؛ گرچه ائمه در درجات نهایی بقیة الله هستند و بالذات بقیة الله می باشند اما این راه برای همه ما باز است که تا آخر عمر در مسیر علم و دانش بکوشیم و مصداق بقیة الله شویم./1323/د102/ج1

ارسال نظرات