۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۹
کد خبر: ۴۲۴۶۷۴
مسؤول بسیج سازندگی خراسان جنوبی تأکید کرد؛

ضرورت احیای نهضت مطالبه‌گری/ لزوم تشکیل کمیسیون حل بحران آب در خراسان‌جنوبی

مسؤول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه نهضت مطالبه‌گری در تمام اقشار جامعه و به ویژه رسانه‌ها احیا شود، گفت: مسئله محوری در استان آب بوده که در این مورد هیچ اولویت‌بندی نشده است بنابراین باید کمیسیونی مختص آب برگزار شود.
بسیج سازندگی

به گزارش خبرگزاری رسا در خراسان جنوبی، محمد زهرایی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به سالروز تأسیس بسیج سازندگی اظهار داشت: 17 اردبیهشت یادگار و سالروز فرمان مقام عظمای ولایت مبنی بر تبدیل گروه‌های خودجوش مردمی محرومیت‌زدا به گروه‌های جهادی است.

وی ادامه داد: در سال 79 بسیج سازندگی به فرمایش مقام معظم رهبری برای پرکردن خلاء‌ها و کمبودها در روستاها با اولویت ظرفیت‌ها، تشکیل شد.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بسیج سازندگی ظرفیتی را برای محرومیت‌زدایی ایجاد کرده است، افزود: هر چه از عمر بسیج سازندگی می‌گذرد مأموریت‌های متنوعی به آن محول شد.

زهرایی تصریح کرد: بسیج جزو نخستین نهادهای مردم پایه بوده که به دنبال تقویت بنیه روستاییان بود.

* نگاهی به فعالیت‌های بسیج سازندگی در سال 1394

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 24 هزار و 643 نفر در قالب اردوهای جهادی به مناطق مختلف استان اعزام شدند، گفت: 920 نفر در قالب 57 گروه در اردوهای 10 روزه طلاب و دانشجویی شرکت کردند.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: 250 نفر در قالب اردوهای سه روزه مساجد و محلات، 676 نفر در قالب اردوهای هفت روزه مساجد و محلات،477 نفر در قالب اردوهای جهادی مهمان و 19 هزار و 500 نفر در قالب اردوهای جهادی یک‌روزه طرح صالحین در مناطق محروم حضور داشتند.

زهرایی همچنین از اعزام 110 تیم عمومی و سه تیم تخصصی بهداشتی درمانی به مناطق محروم اشاره کرد.

وی پیرامون این اردوها اظهار داشت: این اردوها در عرصه‌های کشاورزی، عمرانی، فرهنگی، خدماتی و درمانی از قبیل قالی‌باقی برای ستاد عتبات عالیات، بهسازی مدارس، دیوارنویسی، کمک به برداشت محصولات کشاورزی، هرس و احیای باغات، لایروبی قنوات، خانه مستمند، پزشکی، درمانی، دندانپزشکی و غیره برگزار شد.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی تقدیر از 400 جهادگر برتر و جهادگران فعال، تشکیل سه جلسه قرارگاه اردوهای جهادی، 11 مجمع اردوهای جهادی در شهرستان، تشکیل شورای اندیشه‌ورزی جهادی، تشکیل ستاد پشتیبانی اردوهای جهادی را از دیگر فعالیت‌های سال 94 ذکر کرد.

زهرایی با اشاره به اینکه در سال گذشته، 493 روستای استان با تانکر آبرسانی شد، گفت: در سال جاری با شناسایی نقاط ضعف بر کیفیت کار تأکید بیشتری کرده و با برنامه‌ریزی و انسجام بیشتری تلاش می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه مسئله محوری در خراسان جنوبی آب است، افزود: در این زمینه هیچ اولویت‌بندی صورت نگرفته است، بنابراین باید کمیسیونی مختص آب استان برگزار شود.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی ادامه داد: در این کمیسیون به جای اعتباری که برای آبرسانی هزینه می‌کنیم می‌توان در زیرساخت‌ها هزینه کرد و چاه‌هایی را برای آبرسانی حفر کنیم تا آبرسانی سیار کمتر سود.

زهرایی اظهار داشت: سال گذشته بالغ بر 250 میلیون تومان در قالب بسته‌های بهداشتی، فرهنگی و معیشتی در میان روستاییان توزیع شده است.

وی اذعان داشت: در سال گذشته 900 کارگاه اقتصاد مقاومتی در خراسان جنوبی راه‌اندازی شد که از آموزش اولیه تا اعطای تسهیلات و نظارت را شامل می‌شود و تلاش داریم با جدیت بیشتری در سال جاری نیز این حوزه را ادامه دهیم.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه نهضت مطالبه‌گری در تمام اقشار جامعه و به ویژه رسانه‌ها باید احیا شود، تصریح کرد: در سال جاری 27 هزار و 460 نفر به اردوهای جهادی در قالب اردوهای یک‌روزه، سه روزه، هفت روزه، 10 روزه و دانش‌آموزی اعزام  می‌شوند.

زهرایی، اعزام 150‌ تیم تخصصی بهداشتی درمانی و برپایی دو بیمارستان صحرایی را از دیگر برنامه‌ها در سال جاری برشمرد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته هشت گروه جهادی شامل 487 نفر در مناطق روستایی حضور داشتند، افزود: سال جاری فقط در ایام عید تعداد 500 نفر در مناطق روستایی ارائه خدمت می‌کردند.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی به برنامه‌های سالروز بسیج سازندگی اشاره و اضافه کرد: در این روز فرماندهان قبل از خطبه‌ها گزارشی را از اقدامات انجام شده ارائه می‌دهند.

زهرایی از برگزاری نمایشگاه‌هایی جنب مصلی‌های نماز جمعه و دیگر نقاط شهرستان‌ها خبر داد و گفت: اعزام حلقه‌های صالحین به اردوهای یک روزه از دیگر برنامه‌های این روز است.

وی بازدید نمادین از خانواده شهدا، افتتاح پروژه‌های بسیج سازندگی در شهرستان‌ها را از دیگر برنامه‌های بسیج سازندگی بیان کرد.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی از افتتاح گلزار شهدای ورزگ در سوم خرداد‌ماه سال جاری خبر داد و افزود: ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی باید شکل عملی به خود بگیرد و باید تمام همت خود را در این راه به کار بگیریم.

* خراسان جنوبی، استان پایلوت قوانین دست و پاگیر

زهرایی با انتقاد از اینکه خراسان جنوبی استانی است که قوانین دست و پاگیر در آن به صورت پایلوت اجرا می‌شود، اضافه کرد: نباید از بسیج سازندگی استفاده ابزاری و سیاسی کنیم.

وی با تأکید بر اینکه شرکت در اردوهای جهادی زمینه خودسازی افراد را فراهم می‌کند، اظهار داشت: در سخت‌ترین شرایط  بحرانی که ایجاد می‌شود نخستین گروهی که برای حل مشکل اعزام می‌شوند بسیجیان هستند.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: گروه‌های جهادی به مردم انگیزه می‌دهند و مشکلات مناطق محروم را آسیب‌شناسی کرده و به واسطه گروه‌های جهادی مسئولان نیز از روستاها بازدید می‌کنند.

زهرایی خاطرنشان کرد: وظایف بسیج سازندگی شامل سه محور پروژه‌های کوچک و زودبازده محرومیت‌زدا، اردوهای جهادی دانشجویی و دانش‌آموزی و راه‌اندازی کارگاه‌های اقتصاد مقاومتی می‌شود.922/101/ب3

ارسال نظرات