امام محمد باقر پایهگذار نهضت بزرگ علمی در جهان است
حجت الاسلام زین العابدین زارع، استاد حوزه علمیه مازندران، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در نکا، با تبریک فرارسیدن حلول ماه رجب و ولادت با سعادت امام محمد باقر(ع) با بیان این که ماه رجب از فضایل بسیار و گرانقدری برخوردار است، بیان داشت: انسان باید تلاش کند تا از فضیلت های این ماه بزرگ به درستی و آن گونه که شایسته است استفاده کند.
وی با تاکید بر این که انسان باید از این فرصت های ارزشمند در راستای سعادت و رستگاری خود استفاده کند، تصریح کرد: ماه رجب ماه خدا و ماهی است که رحمت الهی در آن ریزش دارد و باید در مسیر ارتقای معنویت گام برداریم.
حجت الاسلام زارع خاطرنشان کرد: انسان باید در این ماه نورانی تلاش کند تا در راستای سعادت و تعالی خود حرکت کرده و به دنبال کسب رضایت خداوند منان باشد که برکات و ثمرات بسیاری برای او دارد.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه ذکر فضایل ماه رجب با تکیه بر روایات راه رفع سختی مرگ را روزه و احترام به ماه رجب دانست و گفت: روزه ماه رجب سبب کاسته شدن از شدت سکرات قبر، عذاب قبر، لغزش بر پل صراط و سختی های قیامت است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ولادت امام محمد باقر(ع) گفت: این امام همام با الگو از پدرشان ضمن تربیت شاگردان برجسته، تبیین علوم اسلامی و مکتب اهل بیت(ع)، نهضت علمی و فرهنگی تشیع را به خوبی بنیانگذاری کردند.
حجت الاسلام زارع با بیان این که مردم با شناخت معرفت دینی و اخلاقی امام محمد باقر(ع) میتوانند سلامت اخلاق معنوی خودشان را افزایش دهند، خاطرنشان کرد: تحقق این هدف موجب ارتقای سلامت اجتماعی و کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه میشود.
وی با اشاره به تلاش این امام همام در پایه گذاری نهضت علمی گفت: حضرت امام محمد باقر(ع) طی مدت امامت خود، در همان شرایط نامساعد، به نشر و گسترش حقایق و معارف الهی پرداخت و مشکلات علمی را تشریح و جنبش علمی دامنه داری به وجود آورد که مقدمات تأسیس یک دانشگاه بزرگ اسلامی را که در دوران امامت فرزند گرامی خود به اوج عظمت رسید پی ریزی کرد.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به فضائل و مناقب امام محمد باقر(ع) گفت: امام محمد باقر(ع) شکافنده علم بودند و در دوران زندگی پر برکت آن حضرت علوم اسلامی و حتی غیر اسلامی به رشد و شکوفائی بسیار خوبی رسید.
وی ادامه داد: امام محمدباقر(ع) به واسطه علم امامت خود با پاسخگویی علمی و مستند به شبهات، سؤالات و ابهامات با روش های روشمند و علمی در راستای مقابله با این فرقه های انحرافی حرکت می کردند که همین اقدامات اساسی و بنیادی آنحضرت موجب حفظ اسلام ناب محمدی شد.
حجت الاسلام زارع با اشاره به این که امام محمدباقر(ع) در دوران امامت خویش به نشر و پخش معارف دین به ویژه فقه و احکام اسلامى پرداخت و ضمن رفع مشکلات علمى به تعلیم و تربیت شاگردانى فاضل پرداختند، گفت: آن حضرت توانست علم را به واسطه معرفت وارد زندگی جامعه کند و این امر سبب ماندگاری علوم اسلامی شد.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود امام پنجم را پایهگذار نهضت بزرگ علمی در جهان دانست و گفت: نشر و پخش معارف دین بویژه فقه و احکام اسلامی از ویژگیهای این امام بزرگوار است.
حجت الاسلام زارع با اشاره به این که امام محمدباقر(ع) در دورهای زندگی میکردند که انسانها نیازمند علوم مختلف بودند، ابراز کرد: ایشان اسرار و رموز زندگی، اصول اسلامی، توحید، صفات خداوند و رازهای علوم را به مقتضای امامت و ولایت برای آنان تبیین کردند./1317/302/ب3