برخی وزرای روحانی تحرک و ایده مشخصی برای اقتصاد مقاومتی ندارند
فاطمه آلیا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به نام گذاری سال جاری به «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: هرچند که دو سال از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب میگذرد اما ایشان سالها است که با بیانات و نامگذاریهای معنادار سالها به دنبال پایه ریزی این تفکر و راه نجات و عزت ملت ایران هستند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب از زمانی که نامگذاری سالها را به مباحث اقتصادی مرتبط کردند، تفکر اقتصاد مقاومتی را پایه ریزی کردند اما دولتمردان صرفا به برگزاری سمینارها و همایشها بسنده میکنند تا اینکه رهبر معظم انقلاب امسال را به اقدام و عمل در اقتصادی مقاومتی قید زدند.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب با نام گذاری امسال به اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، اعلام داشتند که برگزاری سمینار و همایش و شعار دادن کافی است و باید به سوی عملکرد مقاومتی در اقتصاد پیش رفت.
آلیا ابراز کرد: مجلس شورای اسلامی برای اقدام در عرصه اقتصاد مقاومتی ریل گذاریهایی را انجام داد اما دولت و مسؤولان اجرایی به جای اقدام در عرصه اقتصاد مقاومتی، به دنبال مبحث برجام و اقتصاد لیبرالیسمی بودند.
وی افزود: اقدام و عمل به این معنا است که مسؤولان به صورت جدی به دنبال عملی شدن اقتصاد مقاومتی باشند و دست از شعار و سخن بردارند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به مبانی دینی اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: قرآن کریم در آیههایی همچون «وَ اَعِدّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعتُم مِّن قُوَّةٍ» بر مقابله و خنثی سازی نقشههای دشمن تأکید دارد؛ از آنجایی که دشمن از هر حربه و ابزاری برای ضربه زدن به اسلام و نظام اسلامی استفاده میکند و پس از جنگهای نظامی و نرم به فشار اقتصادی روی آورده است، باید به فکر مقابله و خنثی سازی فشارهای اقتصادی آنان بود که جز با اقتصاد مقاومتی امکان پذیر نیست.
وی یادآور شد: رییس جمهور آمریکا از واژه محاصره اقتصادی به جای تحریم استفاده کرد؛ معنای محاصره این است که چیزی از کشور اسلامی بیرون نرود و چیزی به آن داخل نشود؛ بنابراین بر اساس مبانی قرآنی اسلامی لازم است که اقتصاد کشور طوری تقویت شود که در برابر فشارهای دشمن، کمر خم نکند.
آلیا تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت اقتصادی نیست و باید تدبیر و عملکرد مقاومتی در اقتصاد داشت؛ به طور مثال دولت باید در عرصه کشاورزی سیاستگذاری جدید انجام داده و به گونه ای عمل کند که این حرفه گسترش یابد و نیازهای اولیه کشاورزی از داخل کشور برآورده شود.
وی با بیان اینکه حمایت از تولید ملی و داخلی نیازمند حذف ربای بانکی و فرهنگ سازی است، گفت: در کنار عملکردهای مقاومتی و تدبیرهای اقتصاد داخلی لازم است تا کار فرهنگی نیز انجام شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رییس جمهور باید به فکر تأمین و ترمیم کابینه باشد؛ برخی از وزرای مربوطه، تحرک و ایده جدیدی برای رخداد اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی ندارند.
وی تأکید کرد: بحث واردات بی رویه و قاچاق کالا در دولت یازدهم جدی گرفته نمیشود در حالی که این دو مورد میتواند اقتصاد مقاومتی را فلج کند.
آلیا عنوان کرد: سه سال از عمر دولت یازدهم میگذرد اما هنوز اقتصاد مقاومتی جدی گرفته نشده است؛ رییس جمهور چند وزیر دارای ایده و روحیه مجاهدت و انرژی اجرایی مثبت را به کار بگیرد تا اقتصاد مقاومتی عملیاتی شود./997/ت302/ج