بزرگداشت مفاخر دینی جزء اولویتهای فرهنگی آذربایجانشرقی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، علی اکبر صفی پور، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی امروز در همایش بزرگداشت آیت الله میرزا فتاح شهیدی از علمای برجسته منطقه آذربایجان، اظهار داشت: بزرگداشت مشاهیر، ادبا و بزرگان علمی هر استان رسالتی مهم و تعیین شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی با تأکید بر اینکه برگزاری همایش برای بزرگداشت مفاخر دینی جزو ماموریت های اصلی این نهاد و شورای شورای فرهنگ عمومی کشور است، گفت: امیدواریم مقالات و کتاب هایی که از این همایش ها چاپ می شود، یکی از سرمایههای معنوی و ماندگار علمی برای استان باشد.
صفیپور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نقش علمای شیعه و حوزه های علمیه در تجلی عزت و عظمت ایران اسلامی بسیار ماندگار بوده است، افزود: مردم دین خود را از حوزه و روحانیت دارند و اگر امروز منطق شیعه بر اسلام آمریکایی غلبه کرده است، به برکت مجاهدت علمایی همچون آیت الله شهیدی بوده است.
همچنین محمد نظری، دبیر همایش همایش بزرگداشت آیت الله میرزا فتاح شهیدی در سخنانی هدف از برگزاری همایش را شناساندن مقام علمی و عملی آیت اله شهیدی عنوان کرد و اظهار داشت: امروز جوانان و مراکز علمی بیش از پیش نیازمند آشنایی با داشته های فرهنگی و معنوی هستند.
وی با بیان اینکه در این همایش 30 مقاله علمی پذیرفته شد که چهار مقاله ارائه و بقیه مقاله ها در کنگره ملی آیت الله شهیدی چاپ خواهد شد، تصریح کرد: به دنبال فراهم کردن مقدمات برگزاری کنگره ملی بزرگداشت آیت الله شهیدی با حضور علمای برجسته جهان اسلام هستیم.
گفتنی است، آیت الله میرزا فتاح شهیدی در سال1302 قمری در روستای داش آتان از توابع شهرستان بستان آباد به دنیا آمد، پدرش میرزا محمدعلی شیخ الاسلام از علمای برجسته آذربایجان و شهدای صدر مشروطیت بود. میرزا فتاح شهیدی دروس مقدماتی خود را در مکتب خانه زادگاهش گذرانده و برای طی مدارج علمی بالا به تبریز رفته و در محضر علمایی چون آیت اله انگجی تبریزی تلمذ کرد.
میرزا فتاح در سال 1323 قمری به نجف هجرت کرد و نزدیک به 40 سال در آن شهر و از محضر آیات عظام همچون ابوالحسن اصفهانی بهره مند شد، وی در سال 1361 قمری به پیشنهاد آیت اله اصفهانی به تبریز مراجعت نموده و به احیای حوزه علمیه تبریز همت گماشت.
آیت اله شهیدی سر انجام در سن 70 سالگی در تبریز دیده از جهان فرو بست و در قبرستان امامیه ( طوباییه) تبریز به خاک سپرده شد، از این فقیه فرزانه آثار گران سنگ و ارزشمندی از جمله 'شرحی بر رساله العداله، شرحی بر زیارت عاشورا، کشکول، تحقیق الدلایل و زادالتقوی به یادگار مانده است./935/203/ب1