۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۰
کد خبر: ۳۱۸۳۵۶
عضو مجمع نمایندگان حوزه علمیه تأکید کرد؛

تربیت در عصر فضای مجازی نیازمند مراقبت بیش از پیش والدین

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام موسوی با اشاره به اینکه تربیت فرزندان در عصر فضای مجازی بدون نظارت دقیق والدین امکان پذیر نیست، اظهار داشت: والدین به این نکته توجه کنند که اگر ابزارهایی که مطابق سن بچه هایشان نیست و در اختیار آنها بگذارند ممکن است به وسیله همین ابزارها به بیراهه کشیده شوند.
فضاي مجازي فضاي مجازي كودكان

حجت الاسلام سید موسی موسوی، دبیر علمی کمیته های معارف و تبلیغ و فقه و اصول حوزه های علمیه سراسر کشور در گفت‏وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا،  با بیان اینکه یکی از اهرمهای بازدارنده فرزندان در استفاده غیر صحیح از فضاهای مجازی والدین هستند، ابراز کرد: والدین برای ایجاد یک ارتباط مناسب با فرزندانشان در ابتدا  بایستی زبان بچه ها را یاد بگیرند و با آنها با زبان کودکانه صحبت کنند.

 

وی ادامه داد: والدین باید با ایجاد یک فضای مناسب با بچه های خود رفیق شوند به گونه ای که بچه‎ها این اعتماد را به دست بیاورند که والدینشان آنها را درک می کنند ولی والدین هم باید به این نکته توجه داشته باشند که نباید اشتباه فکر کنند که بچه ها تمام مسائل را می توانند درک کنند و برایشان قابل هضم است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مهم‌ترین اهرم بازدارنده فرزندان در استفاده از فضاهای مجازی مخرب، والدین هستند، تصریح کرد: والدین در برخورد با فرزندان خود، مهربانی و محبت را چاشنی کار خودشان کنند و خشونت در این عرصه جواب منفی می دهد.

 

وی اضافه کرد: اگر بچه ها در استفاده از این فضاها زیاده روی کردند پدر و مادرها طبق روایات می توانند برای مدت کوتاهی با بچه های خود قهر کنند ولی  این مدت زیاد طولانی نشود که این خودش نوعی تنبیه روحی برای فرزندان محسوب می شود.

 

عضو مجمع نمایندگان حوزه علمیه با اشاره به اینکه تربیت در هر سنی ابزار خاص خودش را می طلبد، اظهار داشت: والدین به این نکته توجه کنند که اگر ابزارهایی که مطابق سن بچه هایشان نیست و در اختیار آنها بگذارند ممکن است به وسیله همین ابزارها به بیراهه کشیده شوند.

 

حجت الاسلام موسوی افزود: فرزندان در زندگی برای خود الگویی دارند و بهترین الگو برای فرزندان، والدینشان هستند؛ بنابراین وقتی والدین فرزندان خود را از انجام کاری منع می کنند در حالی که خود آن کار را انجام می دهند، تعارض برای بچه ها پیش می آید و سخنان والدین بر آنه تاثیر چندانی ندارد.

 

وی با بیان اینکه بهتر روش برای دعوت به خوبی ها و نهی از بدی ها عمل کردن است، تصریح کرد: برای اینکه والدین بخواهند در بین فرزندانشان تأثیرگذار باشند باید ابتدا رفتار خود را درست کنند و به خوبی‌ها عمل کنند در این صورت یک الگوی مناسبی برای بچه‌های خود خواهند شد.

 

استاد حوزه و دانشگاه در پایان گفت: پدر و مادرها برای خارج کرد فرزندان خود از فضاهای مجازی می توانند در خانواده فضای سالم و اسلامی را به وجود آورند و با فرزندان خود تعامل بیشتری داشته باشند و برنامه های مناسب تفریحی و ورزشی برای فرزندان خود طرح ریزی کنند تا آنها به سوی این فضاها کشیده نشوند./875/ت302/س

 

ارسال نظرات