مراسم رونمایی از کتاب «سوره اخلاص» یادواره شهدای غواص، برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مراسم رونمایی از کتاب «سوره اخلاص» در خصوص عکسهای تشییع و تدفین باشکوه یادواره شهدای غواص، غروب امروز با حضور سید احسان باقری، رییس خانه عکاسان و شماری از عکاسان برتر و پیشکسوت حوزه دفاع مقدس در تالار مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سید احسان باقری بخشهایی از مقدمه کتاب «سوره اخلاص» را خواند که در بخشی از مقدمه آن آمده بود: «عکاسان ایران در فراخوانی عکسهای این واقعه را جمعآوری کردند تا در تاریخ ثبت شود. با توجه به اتفاق باشکوهی که رخ داد، بر آن شدیم این سند تاریخی را ثبت کنیم.87 تن با 757 عکس در این فراخوان شرکت کردند که با توجه به فرصت دو روزه عکاسی، تعداد خوبی عکس به دبیرخانه رسید».
وی افزود: 14 استان در مسابقه «سوره اخلاص» شرکت داشتند که بیشترین آنها از استان تهران بود و از استانهای اصفهان، البرز، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خوزستان، زنجان، فارس، قم، کرمان، گلستان، مازندران، مرکزی و هرمزگان نیز آثاری به دبیرخانه ارسال شده بود.
رییس خانه عکاسان، عنوان کرد: در این کتاب 94 اثر از 44 عکاس به چاپ رسیده است که در روز چهلم شهدای غواص نمایشگاهی از این آثار برپا کردیم.
در ادامه این مراسم از اسماعیل داوری، به عنوان عکاس پیشکسوت حوزه دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.
همچنین جاسم غضبانپور، از عکاسان حوزه انقلاب و دفاع مقدس در ادامه مراسم به سخنرانی پرداخته و گفت: عکاسان حوزه دفاع مقدس جزء مظلومترین هنرمندان هستند که یک نمونه آن همین اسماعیل داوری است.
وی در حالی اندوه و بغض فراوانی داشت با چشمانی اشکبار، عنوان کرد: انسانها را باید در طول فعالیت اقتصادی شناخت یک هنرمند واقعی در ابتدا باید انسان باشد اگر شهید صیاد شیرازی اینجا حاضر بود درباره داوری بهتر از هر کس سخن گفته و او را وصف میکرد.
این عکاس دفاع مقدس، اظهار داشت: با پایان جنگ برخی تصور کردند که دوره عکاسان جنگ تمام شده است اما عکاسیهای عکاسان تفحص نشان داد که اینان هنوز زنده هستند اما اجازه کار به آنها داده نمیشود، حتی گاهی عکاسان بازداشت میشوند.
غضبانپور، بیان داشت: هنوز عکاسی جنگ به شایستگی تعریف نشده است و به لحاظ هزینه پشتیبانی و حمایت لازم از آن صورت نمیگیرد.
وی افزود: آقای داوری عکاسی را با جنگ شروع کرد که تا امروز نیز به آن ادامه داده است زیرا دغدغه عکاسی جنگ را دارد ایشان هیچگاه خود و عکسهایش را نفروخته است چرا که اعتقاد داشت نباید جز از جنگ و شهادت عکس بگیرد که دوربین و چشم خود را آلوده کند.
این عکاس دفاع مقدس با اشاره به اینکه قدردانی از داوری دیر اما لازم بود، گفت: امید که مسؤولان و دستاندرکاران عکسها و کارهای عکاسان انقلاب و دفاع مقدس را ببینند و نسبت به آنها قدردانی و سپاس داشته باشند.
لازم به ذکر است که در ادامه داوری عکاس پیشکسوت با بیان اینکه شایسته این همه لطف غضبانپور نیست، از قدردانی خانه عکاسان، سپاسگزاری کرد و گفت: امیدوارم که تا پایان عمر عکاس انقلاب و دفاع مقدس باقی بمانم.
شایان ذکر است که در پایان این مراسم از کتاب «سوره اخلاص» رونمایی شد و به قید قرعه نام پنج تن از عکاسان حوزه انقلاب و دفاع مقدس برای سفر به کربلای معلی انتخاب شد./807//202/ب3