۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰
کد خبر: ۳۱۰۱۵۸
معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران:

تبلیغ صحیح دین بهترین راه مقابله با بحران های فرهنگی است

خبرگزاری رسا ـ معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران ﺑﺎ ﺑﯿﺎن اﯾﻦ ﮐﻪ در ﺟﮫﺎن اﻣﺮوز، ﺑﺤﺮان ھﺎی ﻓﺮھﻨﮕﯽ درﺻﺪد ﺗﮫﯽ ﮐﺮدن اﻧﺴﺎن از ﻣﻌﻨﻮﯾﺖ اﺳﺖ، گفت: ﺗﺒﻠﯿﻎ دﯾﻦ و ارزش‌ھﺎی ﻧﺸﺄت ﮔﺮﻓﺘﻪ از آن ﺑﻪ ﺟﮫﺖ ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ اﯾﻦ ﺑﺤﺮان ھﺎ ﺿﺮورتی وﯾﮋه ﭘﯿﺪا ﻣﯽﮐﻨﺪ.
معاون تبليغ حوزه علميه مازندران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام لطیف صادقی، معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران امروز در نشست هم اندیشی مبلغان استان در ساری با بیان این که تبلیغ از شئون انبیاء است، اظهار داشت: فلسفه ارسال انبیاء از طرف خدا تبلیغ دین خدا است.

 

استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه با اشاره به این که وظیفه طلبه تبلیغ دین خدا است، افزود: طلابی که وارد حوزه علمیه می شوند باید به نحو احسن دروس حوزه را فرا بگیرند و وظیفه دارند آنچه را که فرا گرفتند به دیگران هم بیاموزند.

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران شناختن شیوه‌های تبلیغ و بکارگیری ابزارهای مفید و لازم برای مبلغ را امری اجتناب ناپذیر دانست و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی که شاهد گسترش لحظه به لحظه تکنولوژی در جهان هستیم اکتفا کردن به تبلیغ سنتی پاسخگوی نیازها نخواهد بود. 

 

وی با بیان این که پرداختن به تبلیغ بدون اطلاعات مفید و فراهم نکردن ابزارهای مناسب آن، نه تنها نتیجه مثبت نخواهد داشت، بلکه لطمه های جبران‌ناپذیری به باورهای مخاطبان وارد می کند، اظهار داشت: مبلغان اگر به زمینه‌ها، عوامل، آفات، موانع و شرایط زمانی و مکانی توجه نداشته باشند در امر تبلیغ موفق نخواهند شد. 

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران ادامه داد: تبلیغ موفق و مؤثر نیاز به برنامه‌های کارشناسی شده دارد و اگر بتوانیم این شیوه ها را از گفتار و رفتار اهل بیت(ع) و اولیای الهی بیاموزیم به مراتب مؤثرتر و شایسته تر خواهد بود. 

 

وی یکی از بهترین صفات پیامبران و منادیان توحید را خصلت پسندیده تواضع و فروتنی آنان برشمرد و گفت: پیامبران با این صفت زیبا، در دل مخاطبان حقیقت‌جو جایگاه ویژه ای کسب می کردند.

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران بر ضرورت تبلیغ صحیح و کارآمد ارزش‌های دینی در میان نسل جوان تأکید کرد و بیان داشت: مباحث دینی باید به شیوه‌ای هنرمندانه و تأثیرگذار از سوی مبلغان در جامعه به ویژه در میان نسل جوان تبلیغ و ترویج شود. 

 

حجت الاسلام صادقی بهره‌گیری از ابزارهای مناسب تبلیغ را موجب افزایش تأثیرگذاری تبلیغ دینی دانست و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در نظام مقدس جمهوری اسلامی زمینه برای ترویج مبانی دینی در سطح جامعه به خوبی فراهم است. 

 

وی با بیان این‌که تبلیغ دینی نیازمند ابزار و شرایط خاصی است، ادامه داد: در یک تبلیغ درست و صحیح باید به چهار رکن پیام دهنده، پیام گیرنده، محتوای پیام و ابزار پیام توجه ویژه ای داشت تا بتوانیم بر روی مخاطب تأثیر مثبتی بگذاریم. 

 

حجت الاسلام صادقی با اشاره به این‌که روحانیان به عنوان انتقال دهنده پیام دینی وظیفه سنگینی بر عهده دارند، گفت: رفتار و کردار یک مبلغ باید به گونه‌ای باشد که سخنان او تأثیر‌گذاری مناسبی در مخاطبین داشته باشد. 

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود با بیان این که شناخت و فهم مناسب از دین و اندیشه های اسلامی مهم ترین شرط تبلیغ برای یک مبلغ است، گفت: یک مبلغ دین باید در ابتدا درک و فهم درستی از مفاهیم دینی داشته باشد تا بتواند اندیشه های اصیل اسلامی را در سطح جامعه نهادینه کند.

 

استاد حوزه علمیه مازندران به جایگاه رفیع، بی بدیل و ارزشمند تبلیغ در فرهنگ قرآنی اشاره کرد و با بیان این که خداوند در آیاتی از سوره احزاب به زیبایی سیمای تبلیغی پیامبران را ترسیم کرده و آن را جزو هدف های برجسته آنها برشمرده است، افزود: این رساندن پیام همراه با تبیین است به این معنا که خداوند چتر اسلام را به‌عنوان دینی که پیام آن جهانی و ابدی است در تمام گستره های اجتماعی، فردی و خانوادگی است.

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران ﺑﺎ ﺑﯿﺎن اﯾﻦ ﮐﻪ در ﺟﮫﺎن اﻣﺮوز، ﺑﺤﺮان ھﺎی ﻓﺮھﻨﮕﯽ درﺻﺪد ﺗﮫﯽ ﮐﺮدن اﻧﺴﺎن از ﻣﻌﻨﻮﯾﺖ اﺳﺖ، اذﻋﺎن داﺷﺖ: ﺗﺒﻠﯿﻎ دﯾﻦ و ارزش ھﺎی ﻧﺸﺄت ﮔﺮﻓﺘﻪ از آن ﺑﻪ ﺟﮫﺖ ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ اﯾﻦ ﺑﺤﺮان ھﺎ ﺿﺮورت وﯾﮋهای ﭘﯿﺪا ﻣﯽﮐﻨﺪ.

 

ﺣﺠﺖ اﻻﺳﻼم صادقی ﺑﺎ اﺷﺎره ﺑﻪ این که اﻧﺒﯿﺎء و اوﻟﯿﺎی اﻟﮫﯽ ﺑﺎ ﺗﺒﻠﯿﻎ دﯾﻦ و ارزش ھﺎی دﯾﻨﯽ ھﺪاﯾﺖ و ﺳﻌﺎدت اﻧﺴﺎن را ﺑﻪ ارﻣﻐﺎن آورده اﻧﺪ، ﺗﺼﺮﯾﺢ ﮐﺮد: در ﻋﺼﺮ ﺧﺎﺗﻤﯿﺖ اﻗﺘﻀﺎ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﮐﻪ اﯾﻦ ﺟﺎﯾﮕﺎه رﻓﯿﻊ اﻧﺒﯿﺎی اﻟﮫﯽ ﺣﻔﻆ و در ﺟﮫﺖ ﺗﺒﻠﯿﻎ دﯾﻦ و دﻋﻮت ﻣﺮدم اﻗﺪام ﺷﻮد.

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران از ﻣﮫﻢﺗﺮﯾﻦ ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ در ﺗﺒﻠﯿﻎ دﯾﻨﯽ، آﮔﺎھﯽ و ﺗﻮاﻧﺎﯾﯽ ﻻزم در ﺑﯿﺎن ﻣﺴﺎﺋﻞ و ﻣﻮﺿﻮﻋﺎت اﺳﻼﻣﯽ داﻧﺴﺖ و ﺑﯿﺎن داﺷﺖ: اﮔﺮ ﻣﺒﻠﻎ دﯾﻨﯽ ﺑﺪون ﻋﻠﻢ و آﮔﺎھﯽ از ﻣﻄﻠﺒﯽ در ﮐﺮﺳﯽ ﺧﻄﺎﺑﻪ ﺑﺤﺚ ﮐﻨﺪ و ﭘﯿﺮاﻣﻮن آن ﺳﺨﻦ ﮔﻮﯾﺪ، ﺑﻪ دﯾﻦ و ارزش ﮐﻼم و ﺷﺨﺼﯿﺖ ﺧﻮد آﺳﯿﺐ ﻣﯽ رﺳﺎﻧﺪ.

 

حجت الاسلام صادقی یکی از محورهای اساسی در موفقیت تبلیغات دینی را تطبیق آموزه‌های دینی مطابق با مقتضیات زمان و مکان عنوان کرد و گفت: روحانیت باید آموزهای دینی را جهت اثر بخشی بیشتر و فرهنگ‌سازی در جامعه با رعایت اقتضای زمان و مکان اعمال کنند.

 

معاون تبلیغ حوزه علمیه مازندران با تأکید بر این که روحانیان باید با عمل خود دین را تبلیغ کنند، گفت: مردم دین و احکام دینی خود را از عمل روحانیان می گیرند.

 

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان این که فراگیری علم و مهارت های تبلیغی در امر تبلیغ بسیار مؤثر است، افزود: آنچه که در میان مردم بیش از این دو تأثیر گذار است، عمل مبلغان به دانسته های خود است.

 

حجت الاسلام صادقی با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد شبهه در دین مبین اسلام، وظیفه مبلغان برای رفع شبهات را مهم و سنگین ارزیابی کرد و بیان داشت: در عصر حاضر پاسخ شبهات نیازمند کسب مهارت های مختلف است و اگر مبلغ بخواهد در همه بخش ها پاسخ گو باشد باید همه مهارت ها و علوم آن را فرا بگیرد./950/202/ب2

ارسال نظرات