مسؤولیتهای والدین در قبال فرزندان از دیدگاه اسلام مقدس و دارای ارزشهای عبادی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اعظم راستکار استاد و مشاور حوزه علمیه امروز در جمع اولیای طلاب مدرسه علمیه نجمه خاتون(س) با اشاره به موضوع و محوریت روابط صحیح بین والدین و فرزندان، بیان داشت: والدین برای فرزندان به عنوان واسطه فیض الهی محسوب میشوند از این جهت احسان به آنان واجب و رضای خدا بر رضایت آنان استوار میشود.
استاد حوزه علمیه روابط صحیح والدین در خانواده و تربیت درست فرزندان را مطلوب الهی معرفی کرد و گفت: تشکیل خانواده و فرزند آوری از جمله ابعاد و نیازهای طبیعی انسان در تشکیل خانواده به شمار میرود که حاصل و منشأ این پیوند، برقراری روابط عاطفی در میان زوجها و اطرافیان است که عمیقترین رابطه عاطفی بین مادر و فرزند شکل میگیرد.
راستکار با اشاره به وظایف والدین ابراز کرد: اسلام مسؤولیتهای والدین را مقدس و دارای ارزش های عبادی معرفی میکند و توصیههایی در خصوص وظایف والدین پیش از تولد فرزند دارد که موجب تاثیر گذاری در حالات روحی و جسمی فرزندان میشود.
وی در ادامه عنوان کرد: وظیفه تربیت فرزندان در ابعاد مختلف جسمانی، روانی، شناختی، رفتاری، اجتماعی و دینی و نیزحفظ روابط عاطفی فرزندان از مسؤولیتهای خطیر خانواده محسوب میشود.
استاد حوزه علمیه با اشاره به روایات نقل شده در خصوص وظایف والدین در دوره جوانی فرزندان، عنوان کرد: ائمه معصومان(ع) عدالت و مساوات در بین فرزندان، انتخاب شغل مناسب، آیین همسر داری، استحکام باورهای دینی، حفظ روابط بین فرزندان و خویشاوندان حتی بعد از ازدواج را به والدین توصیه و متذکر شدهاند.
مشاور حوزه علمیه با بیان وظایف طلاب به عنوان فرزند، گفت: طلاب باید در شناخت و برآورده شدن حقوق والدین به جد تلاش کنند چرا که پدر و مادر به عنوان تربیت کننده فرزندان در نزد پروردگار دارای مقام و منزلت و جایگاه منحصر به فردی هستند.
مشاور حوزه علمیه با بیان ابعاد تکریم والدین بیان داشت: تکریم والدین در رفتار، عمل و گفتار فرزندان به منصه ظهور میرسد و احترام به پدر و مادر و برآورده شدن خواستههای آنان از ابعاد تکریم ظاهری و عملی والدین محسوب میشود.
وی افزود: در روایت است که اگر پدر و مادری از فرزند خود راضی باشند سبب خیر و برکت و سعاتمندی آن فرزند میشود.
استاد حوزه علمیه اظهار داشت: همچنین پدر و مادر موظف هستند در زمینه پیشرفت دینی و علمی فرزندان بستر مناسب را فراهم آورند چرا که پیامبر(ص) فرمودند فرزندان خود را تربیت کنید که به راستی شما درباره آنان مورد سوال قرار خواهید گرفت.
وی ادامه داد: همراهی و کمک والدین در طی تحصیل و تهذیب طلاب معزز، سبب گام نهادن طلاب در مسیر صراط و سیرابی آنان از معرفت الهی میشود.
مشاور حوزه علمیه در پایان خاطر نشان کرد: مدارس علمیه با آموزش کمالات انسانى و فضائل اخلاقى سبب گسترش خصائص پسندیده در علم آموزان علوم دینی و اصلاح و پیشرفت اجتماع میشوند در صورتی که والدین همراه طلاب باشند تا این امر مطلوب رقم بخورد./813/202/ب1