۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
کد خبر: ۳۰۳۳۰۹
در نشست گفت‏وگوی ادیان به مثابه تبلیغ دین مطرح شد؛

امام موسی صدر نابغه «گفت‏و‏گوی بین ادیان»

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امام موسی صدر نابغه گفت‏و‏گوی بین ادیان است، ابراز داشت: یکی از دلایلی که به اندازه کافی از ظرفیت های گفت‏و‏گو استفاده نمی‏شود، عدم توجه به شخصیت امام موسی صدر است؛ بنابراین اگر گفت‏وگو مهم است، باید کرسی امام صدرشناسی ایجاد شود.
امام موسي صدر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، یوسف دانشور، استاد حوزه و دانشگاه، در اولین نشست «گفت‌و‌گوی ادیان به مثابه تبلیغ دین» که در سالن همایش انجمن علمی حوزه برگزار شد، با بیان اینکه گفت‏وگو یک فرایند دو طرفه است، ابراز داشت: گفت‏وگو ظرفیت قابل ملاحظه ای را در اختیار دین قرار می دهد که بتواند خودش را با هر هدفی که دارد، معرفی کند.
 
وی ادامه داد: در شرایط کنونی وضع ما خیلی بدتر از آن است که به فکر دعوت ادیان به اسلام باشیم، در این شرایط باید تصورات نادرستی که از اسلام در بین مردم وجود دارد را از بین برد که این خود نوعی تبلیغ است.
 
دانشور با تأکید بر اینکه تبلیغ باید در راستای دفاع از دین باشد، گفت: گفت‏وگوی بین ادیان ابزار بسیار مهمی است، که امروزه در تبلیغ بسیار رواج پیدا کرده و در اختیار مبلغان قرار گرفته است.
 
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: گفت‏وگو ظرفیت قابل ملاحظه ای را در اختیار دین قرار می دهد که بتواند خودش را با هر هدفی که دارد معرفی کند، از خودش دفاع کند و دیگران را به خودش دعوت کند و بتواند تصویر درستی از خودش ارائه بدهد.
 
وی افزود: گفت‌وگو دارای مبانی خاصی است که ممکن است به نظر برسد از نظر الهیاتی در دسترس یک مسلمان نیست تا بتواند از آن به صورت صحیح استفاده کند.
 
دانشور بین گفت‏وگو، دعوت و مجادله و مناظره تفکیک قائل شد و تصریح کرد: زمانی که ما دیگران را به دین خودمان دعوت می‏کنیم، به این معنا است که ما معتقدیم دین ما حق است و دیگران باید آن را بپذیرند، این یک فرایند یک سویه است.
 
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: در گفت‏وگو فرض براین است که دو طرف حرفی برای گفتن دارند و هر دو دارای یک حقیقت هستند، که ممکن است مورد استفاده دیگری قرار بگیرد و مسیری را برای آن روشن کند که در زندگی آن فرد تاثیر گذار باشد.
 
دانشور با بیان اینکه در گفت‏وگو دو طرف پذیرفته اند که هر دو در یک سطح هستند و واقعیت های را دارند که قابل به اشتراک گذاشتن است، تصریح کرد: کثرت گرایی یعنی پذیرفته اند که طرف مقابل هم دارای یک حقیقت هست که قابل انتقال است؛ ولی این کثرت گرایی ممکن است، مشکلات الهیاتی به همراه داشته باشد.
 
استاد حوزه و دانشگاه گفت: رویکرد گفت‏وگو به خاطر کثرت گرایی تأثیرگذار است؛ بنابراین رویکرد گفت‏وگویی برای تبلیغ، رویکرد خیلی مناسبی است، ولی جدال باعث اختلاف و دوری می شود.
 
 وی بیان داشت : گفت‏وگو باید در معنای واقعی گفت‏وگو باشد تا اثر بگذارد و نمی‏شود از آن به عنوان یک حیله استفاده کرد، اگر هدف از گفت‏وگو محکوم کردن طرف مقابل باشد، تأثیری ندارد.
 
دانشور با اشاره به اینکه امام موسی صدر نابغه گفت‏و‏گوی بین ادیان است، ابراز داشت: یکی از دلایلی که به اندازه کافی از ظرفیت های گفت‏و‏گو استفاده نمی‏شود، عدم توجه به شخصیت امام موسی صدر است؛ بنابراین اگر گفت‏وگو مهم است، باید کرسی امام صدرشناسی ایجاد شود.
 
استاد دانشگاه و حوزه در پایان خاطرنشان کرد: حوزه کارش تبلیغ است، بنابراین باید مرکزی برای گفت‏وگو داشته باشد تا بتواند از ظرفیت های آن استفاده کند./875/پ202/س
ارسال نظرات