۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۹
کد خبر: ۳۰۳۲۲۳
آیت الله نوری همدانی در همایش اساتید تفسیر:

مرحوم علامه طباطبایی کوهی از علم، اخلاق و تواضع بود

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی مرحوم علامه طباطبایی را کوهی از علم، اخلاق و تواضع دانست و گفت: علامه طباطبایی شاگرد شایسته اهل بیت(ع) بود، زمانی که ایشان درس یا سخن می گفت منعکس بود که قرآن کریم در روح این عالم وارسته اثرگذاشته است.
 همايش اساتيد تفسير قرآن  همايش اساتيد تفسير قرآن دوازدهمين همايش اساتيد تفسير قرآن کريم در دارالقرآن علامه طباطبايي قم دوازدهمين همايش اساتيد تفسير قرآن کريم در دارالقرآن علامه طباطبايي قم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید امشب در دوازدهمین همایش اساتید تفسیر قرآن که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، با بیان این که علامه طباطبایی فقیهی با عظمت و حکیمی والا بود، گفت: این عالم وارسته جامع کمالات و دارای ویژگی های فراوان بود.


وی افزود: علامه طباطبایی خدمات بسیار بزرگی برای بشر و جهان اسلام ارائه کرد، ایشان همانند کوهی است که از دور عظمت آن دیده نمی شود اما زمانی که انسان نزدیک آن کوه قرار می گیرد به عظمت آن پی می برد، این عالم دینی کوهی از علم و اخلاق بود.


استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که بنده 5 سال افتخار شاگردی علامه طباطبایی را داشتم، اظهار داشت: بیان ایشان وافی و اخلاق و رفتارشان برای همه شاگردان درس بود، تواضع، مهربانی و اخلاق در شخصیت ایشان موج می زد.


وی ادامه داد: علامه طباطبایی شاگرد شایسته اهل بیت(ع) بود، زمانی که ایشان درس یا سخن می گفت منعکس بود که قرآن کریم در روح این عالم وارسته اثرگذاشته است؛ ایشان زمانی که به آیات عذاب قرآن کریم می رسید اشک می ریخت.


این مرجع تقلید با بیان این که مسأله ولایت در علامه طباطبایی جلوه گر بود، ابراز داشت: در ماه های رمضان افطار ایشان بوسیدن ضریح مطهر حضرت معصومه(س) بود، علامه طباطبایی شخصی ولایتمدار و برخوردار از اخلاق فاضله بود.


وی عنوان کرد: علامه طباطبایی با وجود این که در مضیقه اقتصادی قرار داشت اما از وجوهات استفاده نمی کرد، شهید مطهری نقل می کند که ایشان در سن 70 سالگی به دنبال خانه اجاره ای بود، خداوند متعال این مرد الهی را برگزیده بود و به ایشان عنایت ویژه داشت.


حضرت آیت الله نوری همدانی خاطرنشان کرد: علامه طباطبایی درباره آیه آخر سوره آل عمران 50 صفحه مطلب نوشته است؛ قرآن می فرماید مردم باید جامعه خود را بسازند، جامعه ای که در آن جهاد، امربه معروف و نهی از منکر و موضوعات سیاسی و فرهنگی برقرار باشد موفق خواهد بود.


وی اضافه کرد: جامعه نیازمند والی، سیاست گذار و مدیر در حکونت اسلامی است که این ولایت را فقیه برعهده دارد، علامه طباطبایی در علوم گوناگون از جمله اصول، فقه و تفسیر سرآمد بودند؛ علامه می فرماید خداوند درباره دو چیز در قرآن به شدت نهی کرده که یکی از این افعال حرام ربا بوده که ضررهای اقتصادی و اجتماعی فراوانی دارد.


استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که خداوند متعال تولی نسبت به کفار را نهی کرده است،گفت: درآیات متعدد قرآن خداوند مسلمانان را از این مسأله نهی کرده است، در هیچ یک از موضوعات اجتماعی، خداوند متعال به اندازه نهی مسلمانان درباره سلطه پذیری و تولی نسبت به کفار نهی نکرده است.


وی افزود: خداوند اموال را قوام زندگی مردم قرار داده است؛ از این رو مردم باید بر اموال نظارت کامل داشته باشند تا به دست افراد ناسالم نیفتد، همانگونه که قرآن فرموده اگر مردم در امور مالی و اقتصادی نظارت داشته باشند فقر از بین می رود.


حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که همواره باید خودمان را مدیون خدمات بسیار علامه طباطبایی بدانیم، اظهار داشت: هیچ تفسیری در عالم اسلام همانند تفسیر المیزان علامه جامع و کامل نیست، ایشان برای آیه 102 سوره بقره یک میلیون و 260 هزار احتمال مطرح می کند؛ علامه طباطبایی عنایت ویژه ای به نشرمعارف اسلام داشت./1323/پ202/ج

ارسال نظرات