۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۲
کد خبر: ۳۰۱۸۱۱
مدیر مرکز تخصصی علامه امینی تبریز:

دستیابی به توسعه نیازمند برقراری اعتماد عمومی و همبستگی ملی در جامعه است

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام همزبان گفت: بستر توسعه زمانی ایجاد می‌شود و آهنگ آن وقتی شتاب می گیرد که اعتماد عمومی، انسجام و همبستگی ملی، وفاق و نظم پویا در جامعه برقرار شود.
حجت الاسلام رحيم همزبان قراملکيT مسؤول دفتر نمايندگي مقام معظم رهبري در منطقه 13 دانشگاه آزاد اسلامي

حجت الاسلام رحیم همزبان، مدیر مؤسسه علامه امینی(ره) تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، اظهار داشت: در دنیای امروز تکیه و تاکید بر ارزش‌ها و روحیات قوم گرایانه و قبیله گرایانه،  حتی برای کسانی هم که دین ندارند قابل هضم و پذیرفتنی نیست.


وی ادامه داد: چون این گونه ایده ها در عصر حاضر نا کارآمد است و به درد دنیا هم نمی خورد، برتری دادن به نژاد و خون، رفتاری عاری از واقع بینی، انسان گرایی و نوع‌دوستی است و با مقوله ها و مباحث علمی و عقلی ناسازگاری دارد، بیانگر نوعی تبعیض و تحقیر انسانها و به ذلت کشاندن آنها است.


این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در منظر و منشور قرآنی تنها ملاک برتری فقط تقوی آنهم در قیامت  است. در دنیا تقوی منشأ حقوق اضافی بر سایر مؤمنان نمی‌شود، موجب تبعیض هم نمی شود. در حقوق شهروندی  همه با هم مساویند، چه عادل باشد، چه فاسق باشد، قرآن مجید با صراحت تأکید می کند که ملاک برتری تقوای الهی است.


وی ابراز داشت: در فضای حاصل از نظام قوم گرایی و قبیله گرایی، اخلاق سازندگی و روحیات مناسب برای توسعه  منزوی و تخریب می شوند، نظم پویا و احساس امنیت که  لازمه توسعه و سازندگی است، نابود می شود. قبیله گرایی و استفاده ابزاری از آن موجبات ناامنی، بی اعتمادی و مانع سرمایه گذاری و موجب فرار مغزها، نخبگان و سرمایه ها  می‌شود.


مدیر مرکز تخصصی علامه امینی با اشاره به آیه 13 سوره حجرات، اظهار داشت: این آیه شریف تفاوت را زمینه ارتباط و ایجاد روابط انسانی و توسعه و گسترش در سایه تبادل می داند، اما در ذیل آیه آن چیزی را ملاک برتری می داند که ربطی به ملیت و قومیت ندارد، تقوای ملاک ارزش ها است.


وی خاطرنشان کرد: آیه کریمه این گوناگون نمودن انسان ها را برای آن می داند که از یکدیگر تشخیص داده شوند و بتوانند یکدیگر را بشناسند و ائتلاف وتعاون داشته باشند وگرنه شما بر یکدیگر کرامت و برتری ندارید، تنها چیزی که در نزد خدا احترام و کرامت محسوب می شود، مسأله تقوی است.


این استاد دانشگاه ابراز داشت: برای دستیابی به توسعه،  به اعتماد عمومی،  همدلی ، انسجام و همبستگی عمومی  و علاقمندی به مشارکت ، بسیار نیاز است، در حالی که در نظام قبیله ای سطح اعتماد و انسجام عمومی به سطح بسیارپایین اعتماد و انسجام درون گروهی و طایفه ای تنزل می یابد.


وی ادامه داد: در نظام قومیتی مشارکت عمومی نیز به مشارکت افراد یک قوم و طایفه  محدود می گردد، تضادها و ناسازگاریها تشدید می یابد . نا امنی گسترش می یابد، هویت جمعی و همبستگی ملی و عمومی مخدوش می شود، افول انسجام و همبستگی اجتماعی ،  گسترش اختلاف و تفرقه و تشدید تضادها و ناسازگاری‌ها به فروپاشی اجتماعی  و سیاسی منجر می شود.


حجت‌الاسلام همزبان تأکید کرد: از دیدگاه صاحب نظران بستر  توسعه زمانی ایجاد می گردد و آهنگ آن وقتی شتاب می گیرد که اعتماد عمومی ، انسجام و همبستگی ملی ، وفاق  و نظم پویا در جامعه برقرار شود./854/302/ب2

ارسال نظرات