قرآن و اهلبیت چگونگی توبه واقعی را مقرر میکنند
وی افزود: ممکن است بخشی از خیر با آلوده شدن به گناه از بین رفته و باقینماند و همینطور شری با اعمال نیک از بین برود، سازمان عالم طوری ساخته شده که خیر و شر انسان به او بازگشت خواهد داشت گاهی انسان میتواند آثار شر را با توبه واقعی از بین برده و قطع کند.
استاد حوزه علمیه عنوان کرد: پیامبر(ص) فرمودند: هر گناهی توبه مخصوص به خود دارد، نباید فکر کنید که با انواع گناهان از طریق یک گریه و استغفار توبه تحقق پیدا میکند، شیعیان باید بفهمند که برای توبه واقعی قرآن و اهلبیت(ع) چه مقرر کردهاند.
این دانشمند اظهار داشت: درباره مسائل شرعی باید به هر آنچه مراجع گفتند باید عمل کرد خیلی تجسس نکرد زیرا مراجع تقلید آخرت خود را به دنیای مردم نمیفروشند مساله و فقه اهلبیت(ع) تخصصی و سخت است و کار هر کسی نیست.
وی با اشاره به گناه ربا، بیان داشت: پول قرض دادن و پس گرفتن آن با مازاد ربا است که پیامبر اسلام(ص) درباره آن میفرمایند: گناه یک درهم ربا مساوی 20 زنا با محرم است، در آخر سوره بقره خداوند میفرمایند: رباخوار به خدا و پیامبر او اعلام جنگ کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان با اشاره به توبه رباخوار گفت: قرآن میفرماید: توبه ربا این است که شخص آنچه از دارای پیش از گرفتن ربا داشته کنار بگذارد و آنچه امروز از طریق ربا به دست آورده را به همه کسانی که از آنها ربا گرفته باید یک به یک پس دهد اگر شخص مورد نظر فوت کرده بود نیز باید به وارثان آنها دهد.
این استاد حوزه علمیه افزود: توبه جمع گناهان صرفا استغفار نیست به عنوان مثال کسی که بیست سال نماز نخواند یا روزه نگرفته باید بیست سال نماز بخواند و روزه بگیرد تا جای خالی آن را پر کند، امیرمومنان(ع) میفرمایند: انجام گناه سخت و توبه کردن آن سختتر است.
وی در ادامه گفت: برخی از گناهان هستند که توبه آن فقط پشیمانی است یعنی انسان از گناهی پشیمان شود که دیگر آن را تکرار نکند و تا آخر عمر سراغ آن نرود.
حجتالاسلام والمسلمین انصاریان در پایان خاطرنشان کرد: سازمان خلقت رشته برخی خیر و شرها را تا قیامت و ابد میکشاند، پیامبر(ص) فرمودند: بدانید که چهار چیز نظیر بدن صابر، زبان ذاکر، قلب شاکر و زوج صالح خیر دنیا و آخرت برای انسان دارد./807/202/ب1