۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶
کد خبر: ۲۹۷۷۹۰
استاد حوزه علمیه تبریز:

بیماری امام سجاد حکمت الهی برای تداوم امامت بود

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام رسولی با بیان این‌که بیماری امام سجاد(ع) در روز عاشورا سبب شد تا شیعه بی امام نباشد، گفت: امام سجاد(ع) با خطبه های خود حقانیت امام حسین(ع) را به اثبات رساند.
امام سجاد(ع)

حجت الاسلام سید علی رسولی، استاد حوزه علمیه تبریز، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، اظهار داشت: امام علی بن الحسین(ع)، معروف به «زین العابدین» و «سجّاد» و مکنّی به ابوالحسن و ابومحمد، در پنجم شعبان سال 38 قمری دیده به جهان گشود.


وی ادامه داد: مادرش، شهربانو دختر یزدگرد سوم پادشاه ساسانی ایران بود، که پس از حمله مسلمانان به امپراتوری ساسانیان و پیروزی مسلمانان در آن نبرد، اسیر شد و به همراه سایر اسیران ایرانی به مدینه منتقل گردید و به پیشنهاد امیرمؤمنان(ع) در انتخاب همسر، آزاد و مختار گذاشته شد.


این استاد حوزه ادامه داد: وی در میان تمامی جوانان و صاحب منصبان مدینه، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را اختیار و به عقد ازدواج وی در آمد و از آن زمان به «سیّدة النّساء» معروف شد، وی چند سالی بیش در بیت امام حسین(ع) زندگی نکرد و در هنگام تولد تنها فرزندش امام زین العابدین(ع) در سال 38 قمری جان خود را از دست داد.


وی افزود: امام سجّاد(ع) پس از شهادت پدر ارجمندش امام حسین(ع) در محرم سال 61 قمری، در 23 سالگی به مقام عظمای امامت رسید، در روز عاشورا که تمامی یاران امام حسین(ع) به شهادت رسیدند، امام زین العابدین(ع) بر اثر عروض بیماری و تب شدید از جنگ با دشمنان جا ماند.


حجت الاسلام رسولی ابراز داشت: آن حضرت، پس از شهادت امام حسین(ع) و یارانش در کربلا، به همراه سایر بازماندگان قافله حسینی به اسارت دشمن در آمد و در حالی که از بیماری توان فرسا، رنج می برد، در غل و زنجیر دشمنان قرار گرفت و سختی اسارت اهل بیت(ع) از کربلا به کوفه و از کوفه به شام را با صبر و بردباری تحمّل کرد.


وی ادامه داد: امام سجاد با خطبه های روان و روشنگر خود، دشمنان و جنایت کاران را رسوا و حقانیت امام حسین(ع) را به گوش مسلمانان عالم رسانید و آنان را از خواب غفلت بیدار کرد و تحوّل عظیمی در جامعه مسلمانان به وجود آورد و دشمنان اهل بیت(ع) را به عقب نشینی از مواضع و دیدگاه های شیطانی خود وادار نمود.


این استاد حوزه تصریح کرد: امام زین العابدین(ع) پس از بازگشت به مدینه، به مدت 34 سال امامت شیعیان را بر عهده داشت و در این مدت نیز با حوادث و رویدادهای بزرگی روبرو گردید ولی به حول و قوه الهی از همه آن ها عبور کرد.


وی خاطرنشان کرد: از امام زین العابدین(ع) آثار ارزشمندی از قبیل مواعظ، احادیث، اشعار و ادعیه به صورت پراکنده به جای ماند و مورد استفاده محققان و متقیان قرار می گیر، صحیفه سجّادیه، که مشتمل بر 83 دعا و مناجات است،  رسالة الحقوق، که تبیین کننده حقوق آحاد ملت و افراد بشری در جامعه اسلامی است.


این استاد حوزه ابراز داشت: به هر روی، این امام همام پس از پنجاه و هفت سال زندگی، در محرم سال 95 قمری، بر اثر زهری که به دستور ولید بن عبدالملک اموی به آن حضرت خورانیده شد، در مدینه منوره به شهادت رسید و در قبرستان بقیع در جوار قبر مطهر عمویش امام حسن مجتبی(ع) به خاک سپرده شد.


وی با اشاره به اختلاف در روز شهادت امام سجاد(ع)، اظهار داشت: برخی از آنان، روز دوازدهم محرم، برخی هیجدهم محرم و برخی دیگر بیست و پنجم محرم را روز شهادتش می دانند، هم چنین درباره سال شهادتش با این که اکثر مورخان، سال 95 را ذکر کرده اند، برخی سال 94 قمری را بیان نموده اند./854/302/ب3

ارسال نظرات