نذورات خاصیت گرهگشایی و رفع مشکلات دارند
حجتالاسلام سید قریش موسوی، مدیر ستاد اقامه نماز استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به تاریخچه نذر گفت: نذر سابقهای قبل از اسلام دارد.
وی افزود: حضرت مریم(س) نذر کردند که خداوند پسری به او بدهد که خدمتگزار مردم باشد و در جایی دیگر آمده است که پیامبر اکرم(ص) به امام علی(ع) توصیه کردند که برای سلامتی امام حسن و امام حسین(ع) نذر کنید.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قزوین با بیان اینکه نذر در همه جای فقه اسلامی جایگاه دارد، عنوان کرد: فرد نذرکننده باید عاقل و بالغ باشد و صیغه نذر را چه به زبان عربی و چه فارسی بازگو کند اگر شخص نذر کننده خانم است باید از همسر خود اجازه بگیرد.
حجتالاسلام موسوی با تأکید بر اینکه نذر انواع مختلفی دارد، خاطرنشان کرد: به طور معمول افراد در مواقعی که گرفتار هستند نذر میکنند و مطلوب است این نذر در جهت دستگیری از فقیران، کمک به بیماران، برای تهیه دارو و در راستای کمک به ازدواج جوانان باشد.
این مسؤول در ادامه افزود: کمک به فعالیتهای فرهنگی، کتاب و کتابخوانی و سهیم بودن در پرداخت هزینههای جاری مساجد؛ نیاز جامعه امروز بوده و افراد خیر در نذورات خود باید به آن توجه کنند.
وی با اشاره به نقش روحانیان در ترویج مقوله نذر در جامعه ابراز کرد: باید روحانیان سوابق نذر و اینکه این امر مستحب در تمام ابواب فقهی اسلام آمده است را بیان کنند چرا که قطع یقین در ترویج و تبلیغ این مورد بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
حجتالاسلام موسوی با تأکید بر اینکه لزومی ندارد نذر مالی باشد، اظهار کرد: نذورات میتواند در چندین دستهبندی از جمله خدماتی تقسیم شود عدهای از مردم روزه میگیرند، قرآن میخواند، امر به معروف و نهی از منکر کرده و حتی عدهای نذر میکنند که شخص یا اشخاصی را هدایت کنند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قزوین با اشاره به اینکه نذر باید دارای شرایط لازمه باشد، مطرح کرد: افراد نباید نذری را نیت کنند که قدرت ادا کردن آن را ندارند، نذر باید رجحان عقلی و شرعی داشته باشد.
بهتر است نذورات با نیت عامالمنفعه باشد
وی تأکید کرد: اگر فردی نذر کرده و صیغه آن را نیز بیان کند باید نذر را به جا بیاورد چراکه در غیر اینصورت باید کفاره پرداخت کند.
این مسؤول با اشاره به قرائت صیغه نذر افزود: شخص نذر کننده بیان میکند که برای خدا بر من واجب است که فلان کار انجام دهم که ممکن است ایجابی بوده و یا ترک برخی از گناهان باشد.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قزوین در ادامه گفت: نذر باید به قصد قربت صورت گیرد و رضای خداوند در آن باشد چرا که اگر اینطور نباشد قبول نیست.
وی با بیان اینکه بهتر است نذورات با نیت عامالمنفعه باشد، ابراز کرد: البته مردم در بحث نذورات آزادی عمل دارند و البته گاهی نذر طبق شرایط زمانی و مکانی تفاوت دارد.
حجتالاسلام موسوی در پایان با اشاره به اینکه نذر خاصیت گرهگشایی دارد و خود امام خمینی(ره) برای رفع بلا نذر میکردند، گفت: ما اگر بتوانیم جامعه را به سمت نذر و صدقه سوق دهیم قطع یقین خیلی از گرفتاریها و بیماریها کمتر خواهد شد./955/302/ب2