۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۲
کد خبر: ۲۹۶۱۴۹
حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام:

فلسفه ورزش در اسلام مقدمه‌ ای برای ورود به عرصه های ایمانی است

خبرگزاری رسا ـ حجت ‌الاسلام والمسلمین نکونام فلسفه ورزش در اسلام را مقدمه‌ ای برای آماده‌سازی انسان برای نقش ‌آفرینی در عرصه‌های ایمانی، کرامت انسانی و تعهد خواند و گفت: اگر دین مبین اسلام برای رشته ‌های مختلف ورزشی اهمیت و ارزش قائل شده است، چون می‌خواهد به واسطه ورزش زمینه نقش ‌آفرینی انسان در عرصه‌ های انسانی را فراهم کند.
امام جمعه شهرکرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت ‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری، عصر امروز در دیدار جمعی از پیشکسوتان و قهرمانان ورزش جانبازان و معلولان این استان که به مناسبت هفته پارالمپیک برگزار شد، جایگاه ورزش در کشور و جامعه  را مطلوب ارزیابی‌ کرد و با تأکید بر این که ضرورت و اهمیت ورزش بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: ضرورت و اهمیت ورزش در سلامت بدن همانند ضرورت و اهمیت اقامه نماز در سلامت روح و جسم آدمی است؛ یعنی همان ‌قدر که روح آدمی به واسطه نماز پرورش، رشد و ارتقاء پیدا می ‌کند، ورزش نیز در سلامت بدن همین نقش را ایفا می کند.

 

حجت ‌الاسلام ‌والمسلمین نکونام نقش‌آفرینی و فعالیت در جامعه را مستلزم سلامت و شادابی جسم دانست و تصریح‌ کرد: سلامت، نشاط و شادابی بدن با مقوله‌ های مختلف مرتبط است که از جمله مسائل مهم آن توجه به تحرک بدن است که باید ورزشکاران جانباز و معلول ما به مراتب بیشتر از دیگران به این أمر توجه ویژه داشته باشند.

 

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری بر حمایت و پشتیبانی مسؤولان از ورزش جانبازان و معلولان  تأکید کرد و گفت: هم خود جانبازان و معلولان ما باید نسبت به انجام انواع ورزش ‌های مطابق با توانمندی‌های جسمی خود کوشا باشند و هم این که مسؤولان و متولیان أمر ورزش نیز باید نسبت به فراهم‌ سازی زیرساخت ‌ها و امکانات  ورزش جانبازان و معلولان سرمایه‌گذاری و برنامه‌ ریزی کنند.

 

این مقام مسؤول در ادامه محتوا در ورزش را بسیار مهم خواند و بر محتوایی بودن ورزش تأکید کرد و افزود: محتوا در عرصه ورزش نباید مورد غفلت قرار بگیرد که اگر از این أمر مهم غفلت واقع شود، به یقین ضایعه و خسارت‌های بسیاری را بر فضای ورزشی کشور و جامعه تحمیل خواهد کرد.

 

امام جمعه شهرکرد با بیان این که متأسفانه در بسیاری از مسائل و عرصه ‌های ورزشی کشور، خلأ محتوا را مشاهده می‌ کنیم، تصریح‌ کرد: متأسفانه خلأ محتوایی، ورزش ما را با آسیب جدی مواجه کرده و همین مسأله دغدغه و نگرانی دلسوزان نظام، مردم و بدنه جامعه را در پی داشته ‌است؛ بنابراین نباید نسبت به مسأله محتوا در ورزش غفلت شود.

 

رییس شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان‌ کرد: وقتی مسأله محتوا در ورزش مورد غفلت قرار می ‌گیرد، یک شکست و یا کم‌کاری و یا بی ‌توجهی نسبت به قهرمانان ورزشی برای جامعه سؤال ایجاد می‌کند که چرا در چنین شرایطی، این قدر هزینه و سرمایه ‌گذاری برای امر ورزش صورت می ‌گیرد اما خروجی آن محسوس و ملموس نیست؟

 

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری تعهد در ورزش را یکی از شاخص ‌ها و معیارهای اصلی محتوایی کردن ورزش دانست و اظهار داشت: اگر ورزش به معنای واقعی کلمه با تعهد گره بخورد به یقین دیگر جای هیچ‌گونه سؤال و شبهه‌ ای برای بدنه جامعه باقی نمی ‌گذارد و اگر هم شبهه ‌ای مطرح شود، بی‌جا و غلط است.

 

رییس استانی حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری در تبیین معنا و مفهوم حقیقی تعهد در ورزش خاطرنشان ‌کرد: تعهد در ورزش یعنی این که به واسطه ورزش دست انسان‌ ها را در دست خدا، دین، اخلاق و در دست سلامت همه جانبه فکر و بصیرت قرار بدهیم؛ بنابراین اگر ورزش را به تعهد گره بزنیم، بزرگ ترین و بالاترین خدمت را به اسلام، انقلاب، شهدا و کرامت انسانی کرده ‌ایم و به یقین نقش دینی خودمان را به خوبی انجام داده ‌ایم.

 

این مقام مسؤول افزود: متأسفانه در مجموعه ورزشی کشور خلأ تعهد، اخلاق، خدامحوری، دین‌مداری به معنای واقعی و کرامت انسانی را مشاهده می ‌کنیم و تا زمانی که این خلأها مورد توجه دست ‌اندرکاران و متولیان امر ورزش قرار نگیرد، ورزش ما همچنان با آسیب مواجه است و اسلام نیز آن نقش و اهمیتی که باید برای آن قائل بشود را نمی ‌شود و آن جایگاهی را که ورزش در جامعه باید پیدا کند، نخواهد کرد.

 

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین نکونام  فلسفه ورزش در اسلام را مقدمه‌ ای برای آماده‌سازی انسان برای نقش ‌آفرینی در عرصه‌های ایمانی، کرامت انسانی و تعهد خواند و خاطرنشان‌ کرد: اگر دین مبین اسلام برای رشته ‌های مختلف ورزشی همچون اسب ‌سواری، شمشیرزنی، تیراندازی و بسیاری از رشته ‌های دیگر اهمیت و ارزش قائل شده است برای آن است که به واسطه ورزش زمینه نقش ‌آفرینی انسان در عرصه‌ های انسانی را فراهم کند؛ بنابراین اگر این نباشد پس ورزش در اسلام جایگاهی ندارد.

 

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که در حال حاضر برای ورزشی پول خرج می ‌شود که از اسلام دور است، افزود: نمی ‌خواهیم بگوییم در همه رشته ‌های ورزشی این گونه است کما این که قهرمانان بسیاری را داریم که قهرمانانه، قهرمان تعهد و نمایش ورزش متعهدانه در عرصه ‌های بین اللملی شدند و افتخار و بالندگی را برای نظام به ارمغان آوردند اما متأسفانه خلأ محتوا و تهعد در عرصه ورزشی دیده می شود.

 

امام جمعه شهرکرد در پایان تأکید کرد: باید ورزش را گره ‌زد به محتوا و تعهد تا هزینه‌ کردن و سرمایه ‌گذاری برای آن، ارزش و جایگاه داشته باشد و دغدغه دل ‌سوزان و بدنه جامعه را برطرف کند و همه، نگاه به معنای واقعی کلمه زیبا به ورزش داشته باشند.

 

در ابتدای این دیدار، عبدالرحمان قاسمی، مدیر کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: هیأت‌های ورزشی جانبازان و معلولین در 9 شهرستان استان فعال هستند و هم اکنون 125 ورزشکار در سطح قهرمانی و همگانی در این استان فعالیت می‌‌کنند .

 

قاسمی با اشاره به 20 تا 26 مهر ماه به عنوان هفته پاراالمپیک و هفته تربیت بدنی گفت: این یک رویداد عظیم است که شورای فرهنگ عمومی24  مهرماه هر سال را در تقویم به عنوان روز ملی پارالمپیک نامیده است .

 

مدیر کل ورزش و جوانان استان چهارمحال و بختیاری دیدار با مسؤولان استانی، دیدار با خانواده شهدا، برگزاری مسابقات متعدد ورزشی و فرهنگی، حضور در گلزار شهدا و تجدید پیمان با آنان، بازدید از آسایشگاه جانبازان و معلولین استان و همچنین حضور در کنگره شهدای استان را از مهم ترین و محوری ترین برنامه های هفته پاراالمپیک هیأت ورزشی جانبازان و معلولین استان عنوان کرد.

 

وی گفت : هم اکنون  ورزشکاران معلول و جانباز استان در رشته های متفاوت همچون بسکتبال با ویلچر، والیبال نشسته، شنا، تیراندازی با تفنگ و کمان، وزنه برداری باستانی، تنیس روی میز، قایقرانی، اسکی، دوچرخه سواری، کوهنوردی و بوچیا فعالیت می کنند./9457/202/ب2

ارسال نظرات