بروز حوادث تلخ برای ظالم وسیله ادب و برای مؤمن وسیله آزمایش است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام مسیح الله میرزایی، معاون اعزام مبلغ تبلیغات اسلامی قزوین عصر امروز در نشست بسیجیان که در مسجد زینبیه برگزار شد با اشاره به آیه ای از قرآن که میفرماید آیا مردم گمان کردند همین که بگویند ما ایمان آوردیم، به حال خود رها میشوند و آزمایش نخواهند شد، گفت: به یقین همه شما در اموال و جانهای خود آزمایش میشوید، شما را امتحان خواهیم کرد حتی کسانی که پیش از شما به آنها کتاب آسمانی داده شده حتی یهود.
وی در ادامه با اشاره به آیات دیگری افزود: شما از مشرکان، سخنان آزاردهنده فراوان خواهید شنید و اگر استقامت کنید و تقوا پیشه سازید شایستهتر است، زیرا این از کارهای مهم و قابل اطمینان است.
معاون اعزام مبلغ تبلیغات اسلامی قزوین با بیان اینکه خداوند متعال به حضرت موسی(ع) فرمود ما قوم تو را پس از تو آزمودیم، تصریح کرد: سامری آنها را گمراه کرد هر انسان طعم مرگ را می چشد و شما را با بدیها و خوبیها آزمایش میکنیم و سرانجام به سوی ما باز گردانده میشوید.
وی در ادامه افزود: افرادی هستند که نمیدانند دنیا دار امتحان است، در قرآن حدود بیست آیه در مورد امتحان وجود دارد که همه باید امتحان بدهند حتی خدا حضرت ابراهیم را به چند حادثه امتحان کرد.
امتحان خدا برای مزد و پاداش دادن است
حجتالاسلام میرزایی با اشاره به حدیثی از امیرمؤمنان(ع) که در نهجالبلاغه میفرماید خدا ما را امتحان میکند تا بر اساس کاری که میکنیم مزد و پاداش بگیریم تأکید کرد: مگر خدا نمیداند که ما چکاره هستیم، پس چرا ما را امتحان میکند، وقتی ما کسی را امتحان میکنیم، نمیدانیم که او چکاره است، ما صرف دانستن شغل کسی به او مزد نمیدهیم بلکه براساس کاری که برای ما میکند مزد میدهیم، پس ما هم باید کاری بکنیم تا خداوند به ما مزد بدهد.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هر چیزی ممکن است ابزار امتحان باشد، تأکید کرد: قرآن میفرماید هر خیر و شری سبب امتحان است، پس دادنها و گرفتنها امتحان است، هم برنده شدن و هم باختن امتحان است.
وی در ادامه افزود: انسان باید ظرفیتی داشته باشد که دادنها و گرفتنها در او اثری نداشته باشد زیرا خداوند میفرماید ای انسان وقتی به تو نعمت دادند خیلی خوشحال نشو و وقتی نعمت را از تو گرفتند خیلی ناراحت نشو.
این کارشناس فرهنگی مردم را در مقابل امتحان چند دسته دانست و ابراز کرد: عده ای هستند که در مقابل امتحان فریاد میزنند، عدهای هستند که صبر میکنند و عدهای هستند که به سراغ سختی ها میروند، بعضی ها در این تلخی ها رشد میکنند همیشه درختانی که آب کمتر مصرف میکنند چوب شان سختتر است.
معاون اعزام مبلغ تبلیغات اسلامی قزوین با بیان اینکه بعضی ها فکر میکنند که حالا که بنده خوبی هستند نباید تلخی ببینند، اظهار کرد: این آدمها میگویند که شخص این همه عبادت کرده اما به سختی دچار شده، این فکر اشتباه است زیرا پیامبر هم در سختی بودند و رشد کردند.
وی در ادامه افزود: ممکن است که کسی درس بخواند ولی در کنکور قبول نشود، این فرد نباید ناراحت بشود زیرا این امتحان است، دادن ها یا ندادن ها دلیل بر قهر بودن خداوند با ما نیست، دلیل اصلی خودمان هستیم.
این کارشناس مذهبی ابراز کرد: قرآن کریم میفرماید آیا گمان کردید که به حال خود رها میشوید، در حالی که هنوز کسانی که از شما جهاد کردند و غیر از خدا و رسولش و مومنان را محرم اسرار خویش نکردند از دیگران مشخص نشدهاند باید آزمایش شوید و صفوف از هم جدا گردد و خداوند به آنچه میکنید آگاه است.
شدیدترین مردم ،از جهت امتحان و آزمایش انبیاء هستند
وی با بیان اینکه در قرآن حدود بیست مرتبه، مسئله آزمایش و امتحان مطرح شده و یکی از سنت های مهم الهی است، ابراز داشت: در روایتی از امام حسین(ع) آمده که میفرماید شدیدترین آزمایشها برای مردم مختص انبیاء و سپس کسانی که به انبیاء نزدیک میشوند است.
این کارشناس دینی بابیان اینکه هدف از آزمایش برای آگاه شدن خداوند نیست تصریح کرد: خداوند از پیش، همه چیز را میداند این آزمایش ها برای بروز استعدادهای نهفته و تلاش انسانهاست اگر انسان کاری نکند استحقاق پاداش را نخواهد یافت، تلخیها و شیرینیهای زندگی، همه ابزار امتحان هستند.
وی ادامه داد: قرآن کریم میفرماید قطعا همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی و کاهش در مالها وجانها ومیوه ها آزمایش میکنیم.
حجت الاسلام میرزایی با بیان اینکه گاهی افرادی با شدائد ومصائب آزمایش میشوند اظهار کرد: همه مردم مورد امتحان قرار میگیرند و آزمایش ها برای رشد و پرورش مردم است، انسان تا وقتی در معرض امتحان قرار می گیرد ادعا دارد، اما گاهی که مورد آزمایش قرار گرفت، ناخود آگاه ماهیت خود را نشان میدهد، که متاسفانه کسانی که از میدان امتحان سربلند بیرون آیند اندک هستند.
وی در پایان گفت: بروز حوادث تلخ برای ظالم، وسیله ادب و بروز حوادث تلخ برای مومن، وسیله آزمایش و برای اولیاء وسیله تقرب بیشتر به خالق احدیت است./873/